HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Bowers & Wilkins CCM682 Takhögtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Bowers & Wilkins CCM682 Takhögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

CCM682 är en avancerad tvåvägshögtalare för takmontering och kan fylla även större rum med ljud av mycket hög kvalitet. Ett extra starkt 8-tumselement och en Nautilus-diskant ger dig exklusiva upplevelser utan att luften går ur din budget.

B&W CCM682 – råstark 8-tums takhögtalare med avancerad teknik

CCM682 är den mest exklusiva 8-tumsmodellen i B&W:s CCM600-serie – en avancerad tvåvägshögtalare för takmontering som kan fylla även större rum med ljud av mycket hög kvalitet. Den är bestyckad med ett råstarkt 8-tumselement av Kevlar och en högkvalitativ diskant med Nautilus-pip. Jämfört med den billigare CCM683 har både talspole och magnetsystem i 8-tumselementet fått en rejäl uppgradering och ger dig ett ännu renare och mer dynamiskt ljud. De guldpläterade kabelterminalerna visar också att man höjt ambitionerna i den här modellen.

CCM682 är en perfekt takhögtalare när du vill fylla ett rum med härligt och fylligt ljud men inte behöver den superprecisa ljudbild som den dyrare 7-serien levererar. Det kan handla om ett stort kök eller ett allrum där du vill ha en osynlig lösning som ger ljud av hög kvalitet till vardags och samtidigt ha möjlighet att dra på rejält om du ska ha fest. CCM682 passar självklart också väldigt fint som sido-/bakhögtalare i en bra hemmabio.

Avancerade B&W-lösningar garanterar bra ljudkvalitet
Det fylliga och dynamiska ljudet från CCM682 beror inte minst på bas-/mellanregisterelementet på 8 tum med membran i flätad Kevlar och ett solitt, gjutet chassi. De här avancerade lösningarna hittar du också i flera av B&W:s traditionella högtalare. I CCM682 har elementet till och med utrustats med en extra stor talspole och ett extra kraftigt magnetsystem, vilket gynnar såväl effektivitet som precision i ljudet.

CCM682 har också utrustats med en exklusiv diskant med aluminiummembran. I den här serien har B&W:s unika Nautilus-diskant fått en helt ny utformning där den traditionella pipen har ersatts av en spiralformad diffusor på elementets baksida. Precis som pipen fungerar denna ljudspiral i princip som ett omvänt horn som kväver all den oönskade energin från membranens baksida. Resultatet är en ovanligt ren och välupplöst återgivning av de högsta frekvenserna.

Diskanten på CCM682 har monterats på en vridbar led så att den kan vinklas mot din lyssningsposition. Du kan även ändra EQ-inställningen för mellanregisterområdet i tre steg så att du kan finjustera ljudbilden för ditt lyssningsrum.

Monteras ovanligt smidigt utan verktyg
CCM682 är ovanligt enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du ställa undan verktygslådan och fixa resten med bara händerna. Med B&W:s smarta QuickDog-system fäster du först den separata monteringsramen i taket med hjälp av fjädrande klämmor. Sedan klämmer du fast kabeländarna i de två terminalerna och klickar själva högtalaren på plats. Slutligen sätter du enkelt på den magnetiska frontgrillen. Eftersom du hela tiden kan använda båda händerna är det hela avklarat på några ögonblick – enklare kan det nästan inte bli.

Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över grillen i vilken färg du vill.

Fyrkantig grill och backbox som extrautrustning
Om du vill kan du byta ut den runda standardfrontgrillen mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera den nya grillen. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Om du behöver en "backbox" till högtalaren för till exempel ljud- eller brandisolering så kan denna köpas till som extrautrustning. Men i de allra flesta fall behövs inte någon backbox.

Läs artikeln ”När ska du använda en backbox?”

Här hittar du tekniska ritningar

Specifikationer

 • Kategori : 2-vägs högtalare för inbyggnad i tak
 • Diskant : 1-tums Nautilus-diskant med aluminiumdome
 • Bas : 8-tums flätad Kevlar
 • Frekvensområde (-6dB) : 35–50 000 Hz
 • Impedans : 8 ohm (min. 4,5 ohm)
 • Känslighet : 89 dB
 • Färg : Matt vit (kan målas över)
 • Mått : 29,0 cm (diameter)
 • 30 mm talspole/100 mm magnet
 • Guldpläterade kabelterminaler
 • Vridbar diskant
 • QuickDog-montering
 • Monteringshål: 25,0 cm (diameter)
 • Minimidjup bakom högtalare (mätt från monteringsytan): 13,3 cm
 • Utsprång från yta: 4 mm
 • Fyrkantig frontgrill och backbox (BB 6C) finns som extrautrustning

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning