Hopp til innhold

Låt oss sticka hål på några fördomar om hemmabio

Hemmabio
varken dyrt eller svårt

Många tror att det är svårt att gå över till hemmabio – men de har fel! Med dagens utrustning kan vem som helst rigga upp en bra hemmabio i vardagsrummet, och om du ändå stöter på problem så hjälper vi på Hi-Fi Klubben dig i mål.

Det kan finnas flera olika anledningar till att folk som funderar på en hemmabio aldrig kommer till skott. Kanske är de rädda att den ska vara svår att använda, eller så tror de kanske att den kommer att ta för mycket plats hemma i vardagsrummet. Men det finns inget att vara rädd för – Hi-Fi Klubben finns här för att hjälpa dig!

Ska det vara diskret? Inga problem!

Ibland får vi höra att folk inte vill ha hemmabio för att det blir så många kablar i rummet. Men om du vill kan du få ett komplett system utan en enda synlig kabel – det kräver lite förarbete, men belöningen är ett system som är både läckert och diskret.

Dagens hemmabioreceivrar har dessutom blivit så enkla att använda att man snabbt kommer igång med stora upplevelser. Vi har  tagit fram flera guider som beskriver hur du konfigurerar din hemmabio snabbt och lätt. Ta en titt här. 

Behöver inte vara dyrt

Vissa tycker att det är en lite väl häftig investering att köpa hela drömanläggningen på en gång. Om du också känner så, kan det vara en idé att bygga ut systemet i etapper. Du börjar med en receiver och två fronthögtalare, och bygger sedan ut resten av systemet lite i taget. En naturlig ordning är receiver och fronthögtalare, följt av subbas, och sedan centerkanal och bakhögtalare i takt med att pengarna rullar in.  

Behöver inte vara svårt

Hemmabiodjungeln kan verka stor och oöverskådlig.  Därför har vi tagit fram en liten guide som går igenom några saker som du ska tänka på när du ska välja högtalare till din hemmabio.

Fråga oss på Hi-Fi Klubben: Vi guidar dig hela vägen fram till mållinjen och berättar vad du behöver.

Och kom ihåg: En hemmabio är och förblir den mest suveräna lösningen för dig som vill se film och konserter hemma. Kom in och upplev ordentlig hemmabio i närmsta Hi-Fi Klubben- butik.