Hopp til innhold

Rätt anläggning i rätt möbel – sedan blir det spela av

Snygga möbler med osynligt ljud

En komplett hifi-möbel med anläggning ger dig allt du behöver för att fylla rummet med bra ljud utan att du behöver se teknik och kablar.

En hifi-möbel är det perfekta alternativet om du inte vill se din anläggning och inte har möjlighet eller vågar bygga in högtalare och kablar i väggar och tak. Här kan du få en helt körklar lösning som du bara behöver packa upp och hänga på väggen i vardagsrummet eller vilket rum som helst. Möblerna från clic och unnu har designats för riktig hifi, så du får helt rätt dimensioner och fina möjligheter att dölja alla teknikprylar. Till vardags ser du bara möbeln som kommer att smälta in som en elegant och naturlig del av inredningen.

Lösningar för alla behov

Det finns otaliga möjligheter att kombinera möbler och hifi, så du kan lugnt utgå ifrån att det även finns en lösning som matchar ditt behov. På de här sidorna visar vi några exempel på möbler med hifi i olika storlekar och prisklasser. Vi har satt ihop möblerna för att täcka några av de vanligaste behoven vi ofta får frågor om i våra butiker. Och till skillnad från några av de alternativ du möter på marknaden så är våra alternativ av seriös kvalitet när du öppnar luckorna och tittar in på din utrustning.

Systemen som visas är körklara och innehåller allt som behövs för en diskret, elegant och välspelande musiklösning hemma hos dig själv. Vi står naturligtvis redo med råd och vägledning om du behöver någon annan kombination eller om du undrar över något. Om du inte själv vill rigga möbel och utrustning så ordnar vi det gärna åt dig mot en merkostnad.

Nördhörnan

  • Fiffig teknik bakom snygga möbler

    Möbelserierna clic och unnu är inte bara snygga, välproducerade möbler i dansk kvalitet. De har gott om fiffiga och genomtänkta detaljer. Väggupphängningen är till exempel en lösning med fokus på akustiken. De flesta väggupphängda hyllsystem har en list med en fasad kant som limmats in i topplattan. Listen fogas ihop med en motsatt fasad list som sitter på väggen. Här är det svårt att justera möbeln i lod och våg, och det finns en risk för vibrationer om du placerar en subbas eller högtalare i kabinettet. Dessa kan vibrera, och det är inte bra för ljudet.

    Istället använder clic en särskild väggupphängning där bärförmågan sitter i de lodräta sidorna. Varje upphängning har tre pinnar med en diameter på 10 mm, och det är förborrat för pinnarna i sidostycket på möblerna. Hyllan kan justeras i efterhand med skruvar i fästet och spänns nära intill väggen. Det här innebär rent visuellt en fördel eftersom den övre kanten blir jämn, och en akustisk fördel eftersom möbeln är bultad i väggen. Därför kan du till exempel lägga en subbas i möbeln. Dock rekommenderar clic att du monterar ett separat skåp om du använder en skivspelare.