Hopp til innhold
Inbyggt ljud och ett trådlöst multiroom-musiksystem är en genial kombination som kan fylla hela ditt hem med all världens musik trådlöst. Här får du stort ljud och alla smarta möjligheter utan att behöva kompromissa med din eleganta inredning.

Oavsett om du har ett stort hus eller bara har några få kvadratmeter att leka med så kommer du att älska multiroom med inbyggda högtalare. Då får du mer ut av utrymmet i ditt hem, behöver inte kompromissa med det estetiska, slipper att konstant springa runt och skruva på olika anläggningar och du får hög ljudkvalitet. Ren win-win.

Ett trådlöst multiroom-hifi-system som exempelvis Sonos eller Bluesound ger dig en uppsjö av fördelar. Streamingtjänster på nätet ger dig tillgång till oändliga mängder musik och du kan spela den i vilka rum du vill. Du kan antingen spela olika låtar i varje enskilt rum eller samma musik i hela ditt hem. Det hela kopplas upp mot ditt trådlösa wifi, sedan styr du alltsammans från din telefon eller surfplatta. Alla kan lista ut hur du använder multiroom, och när du väl har provat på det kommer du aldrig att vilja vara utan det.

Dölj
tekniken
och högtalarna

Med multiroom kan du gömma undan all teknik så att du inte behöver se något annat än högtalarnas diskreta frontskydd på väggar och i tak. Och dem kan du dessutom sprutmåla i samma färg som väggen så att de blir nästintill osynliga. Kablar och högtalare är dolda i väggen och du kan samla all elektronik i ett centralt teknikskåp och därifrån dra kablarna till varje högtalare.

Installationen kräver givetvis lite arbete men när det är avklarat har du ett elegant och stilrent hem där musiken bara strömmar fritt överallt utan att du behöver fundera på något annat än nästa låt eller spellista. Enklare och mer flexibelt kan det nästan inte bli.

Inbyggnadshögtalare finns i flera olika prisklasser och du kan absolut nöja dig med små och prisvänliga högtalare i de rum där du bara vill ha smidig och diskret bakgrundsmusik, till exempel i badrummet. På så sätt kan du i gengäld lägga mer krut på de platser där ljudet verkligen har betydelse, till exempel i kök/allrum där du och familjen vistas mycket, eller i vardagsrummet där det handlar om stora musikupplevelser och stort ljud till TV och film.

In-wall-högtalare och högtalare för taket fungerar på samma sätt som vanliga högtalare och därför behöver du också en anläggning som kan pumpa ut musiken via de kablar som du döljer i väggen. Det kan vi givetvis hjälpa dig med.

Enkelt att
komplettera
och bygga ut

Multiroom och inbyggnad behöver som tur är inte betyda antingen eller. Systemen är kompletta och den trådlösa användningen gör det väldigt enkelt att komplettera med trådlösa högtalare i rum där du av praktiska eller ekonomiska skäl inte vill bygga in saker och ting i väggar eller tak.

Det är särskilt läckert att de separata trådlösa högtalarna fortfarande kan prata med resten av systemet och ingår som en integrerad del av hela den musiklösning som du styr från telefonen. Det gäller även om du kanske har valt en trådlös högtalare med inbyggt batteri som du flyttar runt i ditt hem eller kanske tar med ut i trädgården. Multiroom ger dig användarupplevelse på en nivå som ingen Bluetooth-högtalare kan mäta sig med.

Kom in på HiFi Klubben och upplev äkta multiroom-hifi – så hjälper vi dig att välja rätt inbyggnadslösning!

Boka ett
Gratis
möte om osynligt ljud

Vi vill gärna ge dig bästa möjliga rådgivning, personligt anpassad för just dina ljudplaner. Boka en tid för en pratstund utan förpliktelser – så är du på god väg mot ett bra resultat. Du är också varmt välkommen att ställa frågor i någon av våra butiker.

Med en
bra början
är hälften klart

Grundliga förberedelser gör allting mycket lättare, och om du har blivit sugen på en inbyggnadslösning så är här ett par tips på vad du kan tänka på innan du kommer förbi HiFi Klubben:

  • Var vistas du mest i ditt hem?
  • Ta hänsyn till en eventuell TV i rummet innan du placerar ut högtalarna.
  • Hur stor budget har du att röra dig med?
  • Om du håller på att bygga nytt eller renovera så ta med dig ritningarna. Då är det mycket lättare att få en överblick över var det skulle bli mest optimalt att bygga in högtalare.
  • Det kan vara en fördel att undersöka hur väggar, tak och eventuella bjälklag är konstruerade.
  • Är väggar och tak massiva eller är det lätta, ihåliga konstruktioner av gips eller liknande?
  • Bor du i hus kan du undersöka om du kommer åt från vinden.

Sätt ihop din egen
ljudmöbel

De eleganta hifi-möblerna från clic och unnu är en individuell och flexibel lösning där du själv kan sätta ihop möbeln så att den matchar din anläggning och inredning perfekt.
Läs mer här