Hopp til innhold

En ny sheriff i stan!

DALI OBERON 9

DALI OBERON 9 är familjens nya överhuvud. En högtalare som kan få väggputsen att lossna, samtidigt som den spelar raffinerat.

OBERON 9 är den absoluta toppfiguren i OBERON-serien, och med två niotumsbasar med lång slaglängd har den en dynamisk förmåga och en auktoritet som få golvhögtalare ens kan drömma om. Med OBERON 9 placerar du dig över varje diskussion om WAF (Wife Acceptance Factor). Det här är en högtalare som kräver sin plats – take it or leave it!

Highlights

  • Den kan spela bas så att huset skakar
  • Äkta trevägskonstruktion
  • Nyanserat ljud
  • Kan återge musik på konsertnivå
  • SMC-magnetsystem i bas-/mellanregisterelement

DALI
Oberon 9

Massiva kraftresurser och seriös hifi-teknik möts i skön samklang. Här kan du känna musiken ordentligt i magen utan att gå miste om finesserna.
Förbeställ nu!

DALI OBERON 9 är en äkta 3-vägshögtalare. Det är faktiskt ovanligare än man skulle kunna tro. De flesta moderna golvhögtalare med tre eller fler element är egentligen 2½-vägskonstruktioner. Det vill säga det ena baselementet täcker hela frekvensområdet upp till diskanten medan det andra (eller de andra) bara kompletterar med den djupaste basen. Principen ger en bättre, djupare bas och ett förhållandevis nyanserat mellanregister jämfört med en liten 2-vägshögtalare. Den här principen fungerar fint vid användning av mindre element och gör att man kan göra smala golvhögtalare.
Men den typen av kompromisser behövs inte här. Mellanregistret täcks av ett dedikerat 7-tums-element som är snabbt nog att hänga med domediskanten. Och eftersom det inte samtidigt behöver kämpa med att flytta luft i basområdet förblir återgivningen av röster och instrument extra ren och exakt även vid hög volym.

Av just den anledningen används trevägsprincipen fortfarande i High End-högtalare.
För att säkerställa en helt ren och resonansfri basåtergivning har de två baselementen på vardera 9 tum fått varsin kammare. Detta hjälper samtidigt till att stabilisera det stora kabinettet.

Men även om den kan spela dånande högt så är OBERON 9 allt annat än en primitiv powerhögtalare. Den rymmer nämligen DALIs unika SMC-magnetsystem och Low-loss-teknik, och är avstämd för en övertygande neutral och välupplöst hifi-återgivning så att du kan njuta av musik eller filmljud i fulla drag oavsett ljudstyrka.

Den enda nackdelen med en så stor och kraftfull högtalare är att den kräver ett stort vardagsrum för att komma till sin rätt. Ställer du den i ett rum på 12 kvadratmeter drunknar rummet i bas! Men det kan såklart också betraktas som något bra. Avgör själv – vi dömer ingen.