Hopp til innhold
59 900:-Set
Vit
Förväntad i lager den 23 juni 2024.
  -
Trådlösa golvhögtalare i unik supersmal design. Här kan du njuta av musik och TV-ljud i äkta High End-kvalitet utan en stor anläggning och kablar.

Läs mer:

Beskrivning

KEF LS60 Wireless – trådlösa och användarvänliga aktiva High End-golvhögtalare i unik supersmal design

 • Trådlöst aktivt högtalarsystem med inbyggda förstärkare
 • Enastående hifi-ljudkvalitet med djup och dynamisk bas
 • HDMI-ingång för smidigt TV-ljud i digital toppkvalitet
 • Apple AirPlay 2, Google Chromecast och Bluetooth 5.0
 • Spotify Connect, TIDAL Connect, Qobuz, Roon Ready och andra musiktjänster samt internetradio

LS60 Wireless är unika aktiva trådlösa golvhögtalare med enastående hifi-ljud för både streamad musik, traditionella kabelanslutna musikkällor och TV-ljud. Högtalarens supersmala design är inte bara för syns skull. Den minimala ytan på fronten bidrar nämligen till att ge en otroligt exakt ljudbilds, samtidigt som de större ytorna på sidorna ger plats för hela fyra baselement som tillsammans utgör en stark inbyggd subbas.

LS60 Wireless är äkta trådlösa High End-högtalare där du inte nödvändigtvis behöver en kabel mellan högtalarna, vilket är fallet på många alternativ. Om du nöjer dig med att streama musik via din telefon behöver du faktiskt bara koppla in de två strömkablarna i vägguttaget för att komma igång. Glöm stora anläggningar från förr och de tjocka kabelbuntar som hörde därtill. Det här är seriös hifi på modernt vis!

LS60 Wireless levererar ett imponerande rent, välupplöst och dynamiskt ljud, och de kan utan problem hantera ett vanligt vardagsrum. Förstärkarna och all övrig elektronik är inbyggd i högtalarna, och därför kan du helt spara in kostnaden för en separat anläggning med tillhörande kablar. Det ger dig ett ytterst intressant alternativ till en traditionell High End-stereoanläggning.

Supersmidigt trådlöst TV-ljud i äkta hifi-kvalitet

Via HDMI kan du koppla in din TV, få optimal digital ljudkvalitet och reglera ljudstyrkan via TV:ns fjärrkontroll. På så sätt får du både stort ljud och smidig användning, och med automatisk på/av sköter det mesta sig själv. Du behöver inte fundera över något annat än att njuta av bra TV-ljud.

LS60 Wireless finns i flera färger.

Uni-Core – mer bas på mindre utrymme

KEF:s geniala och patentsökta Uni-Core-teknik sätter en helt ny standard för hur djup och dynamisk bas du kan få från en relativt kompakt högtalare. Principen med att montera två baselement rygg mot rygg är välkänd – särskilt i subbasar – men KEF har gått steget längre och har byggt ihop elementen så att de delar samma magnetmotor. Därav namnet Uni-Core.

Uni-Core-basmodulen kräver att de två elementen har varsin egen talspole med olika diameter för att de ska kunna samsas om samma magnetgap. Spolarna glider utanpå varandra så att de kan få en enorm slaglängd i förhållande till modulens storlek. Det har tagit tusentals utvecklingstimmar att få Uni-Core att fungera i praktiken men i dag har KEF löst utmaningen till nästintill perfektion.

Uni-Core-principen tar ut vibrationer lika bra som andra rygg-mot-rygg-konstruktioner, men klarar sig på mindre element och avsevärt mindre plats för att uppnå samma prestanda. De som skördar vinsterna är dina öron och din inredning.


Spelar all världens musik – både trådlöst och med kabel

Med en trådlös högtalare från KEF kan du spela all världens musik oavsett om du vill streama från nätet eller njuta av det varma ljudet från vinyl. De trådlösa möjligheterna är nästan oändliga med inbyggd wifi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast och Bluetooth.

Med din telefon till hands kan du streama musik direkt via den musik-app du föredrar (Spotify Connect, TIDAL Connect m.fl.) och via den dedikerade appen KEF Connect kan du streama musiktjänster som Qobuz, Amazon Music och Deezer samt internetradio och poddar.

Via kabel kan du även ansluta traditionella musikkällor som t.ex. CD-spelare eller vinylspelare (kräver separat RIAA-förstärkare). Du kan ansluta TV-ljud via antingen HDMI eller optisk ingång och varje högtalare har utgång för subbas – så du kan få riktigt stort ljud även i stora lyssningsrum. Till KEF:s egna subbasar kan du till och med få en dedikerad trådlös adapter (extra tillbehör) så att du slipper ännu en kabel.

Uni-Q – koaxial i särklass

Det iögonenfallande koaxiala bas/mellanregister-elementet Uni-Q är en KEF-klassiker som har förfinats genom en mängd högtalargenerationer sedan 1990-talet. Här är diskanten placerad precis i mitten av elementet istället för att sitta separat som på de flesta traditionella högtalare, vilket ger den eftertraktade ’single-point’-karakteristik där alla frekvenser utgår från samma punkt utan inbördes utfasningar.

Koaxial-element kan innebära utmaningar när det gäller spridningen av ljudet, men KEF:s Uni-Q-element är otroligt välkonstruerat och ger dig ett imponerande stort lyssningsfönster där du inte behöver sitta mitt i sweet spot för att kunna njuta av alla detaljer i ljudet. Det här är bland annat tack vare den unika ”waveguide” som de har placerat framför diskantmembranet. Med ett enda kompakt element blir det också möjligt att göra kabinettet väldigt smalt så att reflexioner från frontplattan inte påverkar ljudet negativt.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlöst aktivt högtalarsystem med inbyggda förstärkare
 • Trådlös ljudöverföring mellan högtalarna (kan även anslutas med kabel)
 • Enastående hifi-ljudkvalitet med djup och dynamisk bas
 • Väldigt fint stereoperspektiv
 • HDMI/eARC för smidigt TV-ljud i digital toppkvalitet
 • AirPlay 2, Chromecast, Roon Ready och Bluetooth 5.0
 • Dedikerad KEF Connect App för konfigurering, musiktjänster och internetradio
 • Stödjer Spotify Connect och TIDAL Connect
 • Kabelanslutningar för både analoga och digitala musikkällor samt 2x subbasar
 • Automatisk på/av
 • Spelar musik i HD-kvalitet ända upp till 24 bit/384 kHz
 • Trådlös adapter för KEF-subbasar finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Ingen ljudkontroll direkt på högtalaren
 • Ingen inbyggd RIAA-förstärkare för vinylspelare
 • Ingen möjlighet att använda frontskydd i tyg
 • Kan inte byggas ut för surround
 • Större alternativ kan leverera ett högre ljudtryck

Tillbehör till KEF LS60 Wireless

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)31-24.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)26-36.000 Hz
Förstärkare500 watt
D/A-omvandling (ljud)Ja
Storlek diskant0,75"
Storlek mellanregister4"
Storlek bashögtalare5.25"
Woofer Amount4x
Högtalare-typAktiva Hifi-högtalare

Rekommenderade produkter