Hopp til innhold
Lyngdorf
Passiv subbas

Lyngdorf BW-20

45 998:-st.
Okänd leveranstid
Produkten ingår i ett system/paket
Kompromisslös passiv ”boundary woofer”-subbas för avancerade inbyggnadslösningar i stereo eller surround. Kräver separat förstärkare.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf BW-20 – kompromisslös passiv subbas med sanslösa kraftresurser

 • Extremt djup, dynamisk och exakt bas till både hemmabio och musik
 • Spelar perfekt tillsammans med både stora och små högtalare
 • Kan döljas i specialbyggd vägg eller användas fristående
 • Kan med fördel ställas ända in mot väggen eller i ett hörn
 • Matchar utan problem ljudsystem ända upp i den extrema High End-klassen

BW-20 är en stor och kompromisslös passiv subbas som kan matcha även de mest ambitiösa stereo- och surroundsystemen från Lyngdorf. Den är främst designad för inbyggnadslösningar och är det ultimata valet till en Lyngdorf-baserad inbyggnadslösning, baserad på installationshögtalarna i LS- eller D-serien.

Konstruktionen med bägge bashögtalare på ena sidan av kabinettet, ett litet djup och en satinmatt finish ser till att den kan placeras i såväl specialbyggda väggar som i rummet. Du får bästa prestanda och högtalarintegrering när du använder den som en ”in-wall-subbas” tillsammans med in-wall-högtalare, men kabinettets design tillåter också placering som en fristående ”boundary woofer” som spelar ut i rummet eller mot väggen.

Klarar varje utmaning – du väljer själv förstärkaren

De två 12-tums long-throw-baselementen i BW-20 är utrustade med ventilerade magnetsystem, dubbla ”spindlar” och extremt robusta aluminiummembran. Det hela är inbyggt i ett 64 liter stort kabinett med ordentlig stagning. Allt detta gör BW-20 till en suverän bashögtalare som utan problem kan hantera även de djupaste basurladdningar vid dånande ljudnivåer i stora rum.

BW-20 är en passiv konstruktion utan inbyggd effektförstärkare. Det ger dig i gengäld möjlighet att välja precis den förstärkare som matchar din smak och ditt system. Ytterligare ett plus är att du dessutom får alla regleringsmöjligheter på huvudanläggningen, så du behöver aldrig gå ner på knä och krypa runt på golvet som med vanliga subbasar.

BW-20 finns med svart finish. Effektförstärkare köps separat efter egen preferens. 

Här hittar du tekniska ritningar.

BW – en boundary-woofer som spelar med rummet

BW står för boundary woofer, dvs. en baslåda som är designad för att placeras mot väggen eller ända in i ett hörn för att uppnå bästa möjliga impulsrespons i basen. Genom att placera subbasen nära väggen undviker du ”utjämning” i form av ett eko av tidsfördröjt ljud som reflekteras från väggarna och blandas upp med den ursprungliga signalen.

Placering ända in mot väggen – särskilt i ett hörn – gör det också möjligt att utnyttja den naturliga akustiska förstärkningen i rummet för att få en mycket mer dynamisk och ren basåtergivning. Du kan faktiskt uppnå ända upp till 9 dB extra dynamik eller rumsvinst i basregistret. Det är detsamma som att använda en 5–10 gånger så kraftig effektförstärkare!

Nackdelen med denna placering är normalt sett en överdrivet kraftfull och mullrande basåtergivning, men det hanteras utan problem av RoomPerfect – Lyngdorfs eget geniala och legendariska digitala rumskorrektionssystem. Med RoomPerfect kan du dra nytta av alla fördelar med en eller flera boundary woofers, samtidigt som du slipper de ljudmässiga nackdelarna helt. Du behöver bara välja till ett passande separat effektsteg för att driva subbasen, och här kan du fritt välja den modell som passar bäst för ditt behov.

Unika möjligheter tillsammans med små högtalare

Något som också utmärker Lyngdorf BW-20 är att den kan återge betydligt högre frekvenser än vanliga subbasar, faktiskt ända upp till 500 Hz. Det här gör att den kan avlasta både små och stora fronthögtalare långt upp i mellanregistret och därmed är mycket mera flexibel än vanliga subbasar.

När du använder den tillsammans med små satellithögtalare och därmed får en hög delningsfrekvens rekommenderas två BW-20 för att få en korrekt ljudbild. Lyngdorfs förstärkare och processorer med RoomPerfect är förberedda för just denna lösning, och HiFi Klubben rekommenderar generellt sett att du använder någon av dessa modeller om du vill ha maximalt utbyte av ditt BW-20-system.  

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt djup, dynamisk och exakt bas till både hemmabio och musik
 • 2 x 12-tums specialbyggda long-throw-element
 • Spelar perfekt tillsammans med både stora och små högtalare (går ända upp till 500 Hz)
 • Kan döljas i specialbyggd vägg eller användas fristående
 • Kan med fördel ställas ända in mot väggen eller i ett hörn
 • Matchar utan problem ljudsystem ända upp i den extrema High End-klassen

Begränsningar

 • Fungerar bäst i Lyngdorf-system med RoomPerfect
 • Passiv konstruktion – behöver separat effektsteg med tillhörande kablar
 • Utformad för att ge bästa möjliga ljudkvalitet – inte för att vara särskilt spännande visuellt sett
 • Kräver en del utrymme
 • Vid ”in-wall”-installation måste väggen specialbyggas för kabinettdjupet på 27 cm
 • Inget dedikerat frontskydd

Tillbehör till Lyngdorf BW-20

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)19-500
Storlek bashögtalare12"
KabinettkonstruktionSlutet

Rekommenderade produkter