Hopp til innhold
Lyngdorf
In-wall-högtalare

Lyngdorf D-5

16 998:-st.
Okänd leveranstid
Bra hifi-ljud kan också komma från en nästan osynlig högtalare som är inbyggd i väggen. Perfekt att använda i en Lyngdorf-hemmabio med surround-ljud.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf D-5 – exklusiv in-wall-högtalare för surround och stereo

 • Fint och välupplöst hifi-ljud
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Kräver endast 10,4 cm inbyggnadsdjup, passar i de flesta väggar
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg

Lyngdorf D-5 är en kompakt in-wall-högtalare som främst är framtagen för att användas som sido- och bakhögtalare i en Lyngdorf-baserad surround-hemmabio. I kombination med en eller två Lyngdorf-subbasar kommer den också att fungera strålande i frontkanalerna eller som stereohögtalare i ett audiofilt hifi-system inbyggt i väggen.

När du använder D-5 tillsammans med Lyngdorfs egna förstärkare eller hemmabioförförstärkare kan du utnyttja den unika RoomPerfect-rumskorrektionen som optimerar ljudet i varje lyssningsrum. Ett sådant system kommer att ge dig övertygande ljud i äkta hifi-kvalitet med massor av dynamik och en fint detaljerad och livfull ljudbild. Samtidigt kan du njuta av att allt sitter i väggen och att din inredning är intakt. Och den är förvånansvärt enkel att montera via det supertunna slutna kabinettet och smarta Dogleg-fästen.

D-5 inkluderar en otroligt smal integrerad backbox, och på så sätt säkerställs de akustiska egenskaperna perfekt eftersom högtalaren är helt oberoende av väggens konstruktion eller den varierande volym som kan finnas till hands i en gipsvägg. Ytterligare en bonus är att D-5 utan problem kan monteras i efterhand i en redan befintlig vägg.

Lyngdorf D-5 finns med svart finish och vitt frontskydd (frontskyddet kan sprutmålas).

Här hittar du tekniska ritningar.

Integrerad backbox för optimal kontroll

Lyngdorf har valt att konstruera D-5 med ett integrerat kabinett. På så sätt elimineras det okontrollerbara inflytandet från väggen som högtalaren monteras i. Det integrerade kabinettet innebär samtidigt att du utan problem kan montera D-5 i vilken vägg som helst utan att behöva fundera på någon eftermonterad backbox.

D för diskret

Danska Lyngdorf Audio – och deras legendariska systerföretag Steinway Lyngdorf – har många års erfarenhet av att designa högkvalitativa hemmabiografer med surroundljud. Den unika RoomPerfect-rumskalibreringen justerar alla högtalare och bashögtalare perfekt efter varandra och anpassar ljudet för varje rum. Därmed har du mycket friare händer att inreda rummet som du vill ha det. Det är inte längre högtalarna som bestämmer.

Med sina nya inbyggnadsmodeller överför Lyngdorf Audio all sin expertis inom hemmabio och högtalare till användardefinierade installationshögtalare. Du kan välja mellan flera olika modeller för olika typer av installationer. Det kan vara allt från ett modernt vardagsrum med inbyggda högtalare vid sidan om TV:n, till den största hemmabion med storbildsskärm och högtalare i både väggar och tak.

D-modellerna är designade som installationshögtalare för diskret montering i väggen eller i taket. Alla modeller levereras också med sitt eget högtalarkabinett, vilket gör både planeringen och själva installationen mycket lättare eftersom alla kan monteras i efterhand. Här behöver du inte fundera över någon separat överdimensionerad backbox som kräver noggrant övervägande redan på planeringsstadiet när du bygger nytt eller ska renovera ditt hem. Det integrerade kabinettet säkerställer också att ljudet alltid är väldefinierat, konsekvent och mindre beroende av väggens konstruktion och tillgängligt utrymme bakom väggen.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fint och välupplöst hifi-ljud
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Kräver endast 10,4 cm inbyggnadsdjup i väggen
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg

Begränsningar

 • Ska kombineras med subbas

Tillbehör till Lyngdorf D-5

TDAI-2170
Lyngdorf TDAI-2170
Integrerad förstärkare
33 998:- / System

Tekniska specifikationer

Impedans4 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)80-22.000 Hz
Känslighet89 dB

Rekommenderade produkter