Hopp til innhold
6 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Enastående ljudkvalitet, trådlös streaming med Chromecast built-in, skivspelaringång och snygg finish. Seriös hifi i superkompakt format!

Läs mer:

Beskrivning

NAD AMP1 – superkompakt stereoförstärkare med suveränt ljud, snygg finish, Chromecast built-in, trådlös musikstreaming och skivspelaringång

 • Superkompakt, stilren och solid design i aluminium
 • Imponerande ljudkvalitet och råstyrka
 • Google Assistenten (kräver Google Home-enhet)
 • Trådlös musikstreaming med Chromecast built-in for audio, för att sköta val av musik och volym från vilken plats som helt i ditt hem
 • Inbyggd Bluetooth och skivspelaringång
 • TV-ljudet kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk aktivering

AMP1 är en superkompakt och otroligt välspelande stereoförstärkare som sätter helt nya standarder inom sin kategori. Här får du övertygande råstyrka och hinkvis med äkta hifi-ljudkvalitet utan att du samtidigt måste titta på en stor apparat i hyllan. Och med Chromecast built-in kan du streama all världens musik trådlöst i hög kvalitet via din smartphone.

AMP1 spelar så kristallklart, musikaliskt och dynamiskt att du inte behöver ha några betänkligheter om du vill kombinera den med ett bra riktigt bra hifi-högtalare, från till exempel DALI eller Bowers & Wilkins. Förstärkarens 2 x 40 watt är otroligt strömstarka och ser till att du kan driva även ett par krävande golvmodeller i en kvalitet som du måste höra för att faktiskt tro på. Den har en stilren design och ett solitt utförande i härlig aluminium, så att du även visuellt når den exklusiva klassen.

Genomtänkta och flexibla anslutningar – och smart TV-ljud

AMP1 har både digitala och analoga ljudingångar, även för skivspelare (MM), och det är också enkelt att få kanonbra ljud från din TV. Inte nog med att du kan ansluta TV-ljudet digitalt via den optiska ingången – med en TV från Samsung eller Sony du kan också reglera ljudstyrkan från via din TV:s fjärrkontroll!*

AMP1 kan till och med startas helt automatisk från standby-läge från alla ingångar (bortsett från skivspelaringången). Det betyder att du får ljud i kalaskvalitet varje gång du tittar på TV – utan besvär, utan extra fjärrkontroller och utan att du behöver ligga sömnlös i väntan på nästa elräkning. Vad mer kan man begära?

NAD AMP1 finns i svart aluminiumutförande. Fjärrkontroll medföljer.

* AMP1 kan också fungera på samma sätt tillsammans med flera nyare TV-apparater från andra tillverkare. Mer information får du på HiFi Klubben.

Trådlös musikstreaming med Chromecast built-in och Bluetooth

Chromecast built-in for audio är ett genialt sätt att streama ljud och musik till anläggningen från din smartphone, surfplatta eller dator. De flesta musikappar (Spotify, TIDAL, TuneIn Radio m.fl.) stödjer Chromecast-funktionen, så allt du behöver göra är att trycka på en ikon – sedan ljuder musiken i rummet.

Eftersom det är själva anläggningen som spelar musiken drar du inte extra på batteriet i din smartphone, och du kan använda samma smartphone till att reglera både musikval och ljudstyrka oavsett var i huset du befinner dig. Om du har lyst kan du lägga till trådlösa Chromecast-högtalare i andra rum och spela musik på dem samtidigt som du använder AMP1 via din smartphone. Även om inte det här ger riktigt samma möjligheter som ett äkta multiroom-system, så får du ändå helt nya trådlösa möjligheter att lyssna på musik.

Du kan också välja att strömma musik direkt från din smartphone m.m. via Bluetooth, vilket du kanske redan provat på med en trådlös Bluetooth- högtalare. Det är otroligt enkelt och kräver inget wifi-nätverk. Dock drar den här tekniken en del ström från ditt smartphone-batteri.

Det bästa från den digitala och analoga världen i en och samma förstärkare

Den fantastiska ljudkvaliteten i AMP1 bygger på en digital ingångsmodul med avancerad digital volymkontroll i kombination med en analog switch-förstärkare, som även går under namnet klass D-förstärkare. Den här principen kallas ofta en ”hybrid digital förstärkare”, och det säger ganska väl vilken tanke som ligger bakom tekniken. Här har de nämligen tagit det bästa från båda världar och utnyttjat det till max.

AMP1 är fullmatad med exklusiva och avancerade tekniska lösningar som allesamman bidrar till en otroligt höga ljudkvaliteten. Fullt balanserad signalväg från DAC till högtalarterminaler, separata strömförsörjningar för digitala och analoga kretsar, exklusiva japanska long-life-kondensatorer och ett effektivt skydd mot överbelastning som inte samtidigt försämrar ljudet.

Även anslutningarna har optimerats för det de ska göra. Den ena optiska ingången är av en standardtyp som är motståndskraftig mot jitter i den utrustning du ansluter, som till exempel digitalt ljud från din TV. Den andra ingången har försetts med digital jitter-reduktion som kan ge ljudkvaliteten från en äkta hifi-komponent ett extra lyft, till exempel en CD-spelare eller en multiroom-musikstreamer.

State-of-the-art-strömförsörjning

Den nyutvecklade aktiva strömförsörjningen i AMP1 är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar trots det högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare.

Trots den blygsamma effektangivelsen på 40 watt kan strömförsörjningen i AMP1 leverera hela 400 watt, samtidigt som den är immun mot impedans-svängningar i de anslutna högtalarna. Även om impedansen skulle ligga på runt ynka 2 ohm – vilket är rena giftet för många konkurrerande produkter – förblir förstärkaren helt stabil och bevarar sin förnäma musikalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Superkompakt, stilren och solid design i aluminium
 • Imponerande ljudkvalitet och råstyrka
 • Trådlös musikstreaming med Chromecast built-in for audio, för att sköta val av musik och volym från vilken plats som helt i ditt hem
 • Anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare (MM)
 • Inbyggd Bluetooth för trådlös musik från smartphone m.m.
 • TV-ljudet kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk aktivering
 • Stödjer HD-stereoljud upp till 24 bit/192 kHz
 • Pre Out för subbas, hörlursförstärkare eller separat effektsteg
 • Mycket låg strömförbrukning

Begränsningar

 • Ingen inbyggd multiroom-streaming
 • Ingen display på fronten
 • Inget hörlursuttag
 • Endast anslutning för ett par högtalare
 • Inget aptX-stöd på Bluetooth

Tillbehör till NAD AMP1

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm40 watt
Uteffekt 8 ohm40 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Dynamisk effekt50 watt
FörstärkarteknikKlass D

Recensioner


4.2
5 recensioner
5
2
4
2
3
1
2
0
1
0
Magnus
Sverige
3/27/2024
Magnus
Sverige
Bjørn
Norge
3/14/2024

Efter 1 veckas skrapande på vänster utgång var den inne för service på hifi-klubben! Inte klarat det än!

Bjørn
Norge
Max
Danmark
2/5/2024

Håll det enkelt, bara jobba

Max
Danmark
Uli
Tyskland
1/26/2024

Topp, det är allt du behöver. Men varför har inte den här enheten Apple Air Play.Vem behöver Google? Den bra Bluetooth sparar allt .-)

Uli
Tyskland
Caspar
Nederländerna
1/13/2024
Caspar
Nederländerna

Rekommenderade produkter