Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subbas

Bowers & Wilkins ASW610XP

11 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ytterst potent subbas som trots sina väldigt kompakta mått kan matcha även tunga golvhögtalare i den djupaste basen.

Läs mer:

Beskrivning

ASW610XP – kompakt och extremt potent 10-tums subbas

 • Mycket djup bas för att vara en så här kompakt subbas
 • Mängder av råstyrka för både musik och film
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Kan integreras perfekt i både kompakta och tunga hemmabiografer
 • Matchar golvhögtalarna i B&W:s 600-serie perfekt
ASW610XP är en kompakt och ytterst potent subbas som med en inbyggd effekt på massiva 500 watt innebär pricken över i för varje ambitiös hemmabio som är baserad på B&W:s 600-serie. Och vid musiklyssning kommer även ett par solida golvhögtalare att få en extra dimension med den här sjunkbomben till hands. Självklart kan du också använda ASW610XP tillsammans med andra kvalitetshögtalare från Bowers & Wilkins eller andra tillverkare.

XP = Xtra Power
ASW610XP är en aning större än den billigare ASW610, men i gengäld är den också framtagen för att kunna matcha ett riktigt kraftfullt högtalarsystem, till exempel B&W:s egen golvmodell 603. Därav XP = Xtra Power!

För att få mesta möjliga ut av det kompakta kabinettets resurser har Bowers & Wilkins använt ett extremt robust 10-tumselement som drivs av en digital klass D-förstärkare från ICEpower på hela 500 watt. Med dessa massiva effektresurser – och ett specialbyggt element som mäktar med dem – kommer du aldrig att sakna råstyrka i den djupaste oktaven.

ASW610XP finns med matt svart eller matt vit finish.

B&W ASW610XP – maximal bas från ett minimalt kabinett
Med en bra subbas som ASW610XP kan du spela högra utan att ditt högtalarsystem går på knä, samtidigt som du kan utöka frekvensområdet så att det sträcker sig ända ner under gränsen för vad vi kan höra – ett område där bara ett fåtal av de allra största vanliga högtalarna orkar yppa något över huvud taget. Modernt digitalt filmljud kan faktiskt innehålla information ända ner till 20 Hz, och då är du nere på nivåer där fönsterrutor och porslin börjar skallra utan att du hör ett ljud från högtalaren. Välkommen till subbasens domäner!

Equalizer som kringgår fysikens lagar
ASW610XP har ett slutet kabinett utan reflexport – en konstruktion som ställer enorma krav på både kabinettet, förstärkaren och inte minst elementet. Teoretiskt sett så skulle en konstruktion med så här kompakta dimensioner inte kunna spela så värst djup bas, men Bowers & Wilkins ”lurar” fysikens lagar med en inbyggd equalizer-krets som förstärker den djupaste basen elektroniskt innan signalen skickas till elementet.

Priset man får betala för detta är att elementet och förstärkaren får arbeta under extrema förhållanden. Därför har både talspole, magnetsystem och Kevlar-/pappmembran fått väl tilltagna dimensioner, och förstärkaren har fått extra hög effekt så att den kan leva upp till de enorma kraven.

Kan optimeras för både film och musik
ASW610XP fungerar precis lika bra till både film och musik, och på baksidan hittar du en knapp med tre inställningar som du kan använda för att optimera ljudet för det ena eller andra ändamålet (Bass EQ). Inställningen C optimerar subbasen för mesta möjliga ljudstyrka och dynamik, medan inställningen A får subbasen att spela så djupt som möjligt, samtidigt som basen blir stramare och distinktare.

Sistnämnda inställning lämpar sig i de flesta fall bättre till musik, medan förstnämnda i många högtalarsystem fungerar bättre till filmljud. Reglerna är inte skrivna i sten, men du har under alla omständigheter möjlighet att hitta en lösning som är optimal för ditt vardagsrum och din personliga smak.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Matchar golvhögtalarna i B&W:s 600-serie perfekt
 • Mycket djup bas för att vara en så här kompakt subbas
 • Mängder av råstyrka för både musik och film
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Kan integreras perfekt i både kompakta och tunga hemmabiografer

Begränsningar

 • Ingen finish i lack eller äkta träfaner

Tillbehör till Bowers & Wilkins ASW610XP

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)24-140
Förstärkare500 watt
Delningsfrekvenser40-140 Hz
Storlek bashögtalare10"
KabinettkonstruktionSlutet

Rekommenderade produkter