Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subbas

Bowers & Wilkins DB4S

21 498:-st.
Vit matt
Förväntad i lager den 28 augusti 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Tokstark potent elegans och ett perfekt komplement till ett högtalarsystem i B&W 700-serien. Även ett härligt val till andra system av hög kvalitet.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins DB4S – galet stark och avancerad subbas med exklusiv finish för både filmljud och musik

 • Relativt kompakta mått
 • Imponerande djup, dynamisk och precis bas
 • Exklusiv möbelfinish i lack eller äkta träfaner
 • Bekväm installation via dedikerad app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/vissa Android)
DB4S är en exklusiv och avancerad subbas med ett ultrastarkt 10-tums Aerofoil-baselement och inbyggd klass D-förstärkare som levererar hela 1 000 watt. Den är framtagen för att fullända ett högtalarsystem uppbyggt kring B&W:s egen 700-serie och kan utan problem ge även de största golvmodellerna i serien ett solitt tillskott av djupbas.

Den flotta möbelfinishen matchar perfekt och säkerställer att de visuella aspekterna håller absolut världsklass, oavsett vilken kombination du väljer. Naturligtvis kan du också använda DB4S tillsammans med andra B&W-högtalare och högkvalitativa system från andra tillverkare.

Merparten av de tekniska lösningarna i DB4S är identiska med dem du hittar i B&W:s High End-DBD-serie. Den största skillnaden är att du i DB4S får "nöja dig" med ett baselement istället för två. I gengäld hamnar du i en prisklass som matchar 700-serien, och har fortfarande kraft nog för att få en fantastiskt djup och dynamisk basåtergivning för både filmljud och musik.

Digital processor, inbyggd rumskorrektion och enkel installation via app
Den avancerade inbyggda digitala förförstärkaren/processorn (DSP) i DB4S ger dig både ultraexakt respons och möjlighet att anpassa ljudet perfekt för varje uppgift och varje lyssningsrum. Installationen sköter du direkt från din smartphone eller surfplatta (iOS/Android) via den dedikerade DBSubwoofer-appen från Bowers & Wilkins. Härifrån kan du även köra Room EQ och definiera egna inställningar.

DB4S finns med finish i svart högglanslack, matt vit och träfaner av äkta rosenträ.

Massiv effekt och ultrastarka Aerofoil-element
DB4S är fullmatad med avancerad högtalarteknik. Precis som i de mer exklusiva DBD-subbasarna använder B&W även här sitt unika Aerofoil-membran som togs fram för den påkostade 800 Series Diamond. Ett Aerofoil-membran har en sandwichkonstruktion med två lager kolfiber kring ett lager styvt syntetiskt skum, en konstruktion som är otroligt styv och stark samtidigt som den även är mycket lätt.

Detaljerna har finslipats särskilt för att användas i subbasar, vilket bland annat syns i de förstärkta dammkåporna och de extra stora talspolarna som kan hantera de enorma mängder effekt den inbyggda klass D-förstärkaren pumpar ut i dem.

Själva effektmodulen är en klass D-förstärkare av Hypex Ncore-typ. Den här principen har sedan länge visat en fantastisk potential i en lång rad välspelande hifi-förstärkare, och här har den utnyttjats till att leverera så mycket rå och oförvrängd baskraft som möjligt på så lite utrymme som möjligt.

Digital förförstärkare med bekväm styrning via app
DB4S och alla DBD-modeller är bestyckade med en helt nyutvecklad och väldigt avancerad digital förförstärkare som ger en mängd nya möjligheter. Den mest iögonfallande nyheten är att hela installationen och all styrning nu kan skötas direkt från din smartphone eller surfplatta via en väldigt användarvänlig och Bluetooth-baserad app.

I appen kan du knappa in delningsfrekvens, ljudstyrka och alla andra värden som ska till för att alla komponenter i din anläggning ska spela optimalt tillsammans. Du kan definiera och spara en uppsättning användarinställningar för RCA- respektive XLR-ingångar och optimera ljudåtergivningen för till exempel filmljud och musik. Du skiftar mellan ingångarna via antingen DBSubwoofer-appen eller 12-volts triggeranslutning. Du får också tillgång till den raffinerade digitala rumskorrektionen (Room EQ).

Room EQ stämmer av ljudet för ditt lyssningsrum
Room EQ fungerar via mikrofonen i din smartphone/surfplatta (iOS/vissa Android-modeller). Appen vägleder dig genom de mätningar som behöver göras, sedan ställer den digitala processorn i subbasen in frekvensområdet så att det passar ditt lyssningsrum så bra som möjligt. Det här är en process som tidigare krävt både dator, specialprogramvara och separat mätmikrofon!

Via Room EQ kan du "tämja" lågfrekvent resonans i lyssningsrummet. Den här unika funktionen ger dig en betydligt mer sammanhängande och distinkt ljudbild i ett stort lyssningsfönster. Och det gäller inte bara basen, utan även i det övriga frekvensområdet, som påverkas hörbart av oönskad resonans. När processen är klar är subbasen i sig inställd på att spela optimalt i just ditt lyssningsrum. Om du vill kan du bygga på med komplett rumskorrektionssystem (Audyssey, RoomPerfect eller något annat).

Dynamic EQ för avgrundsdjup bas
Den avancerade digitala processorn kan tillsammans med de väldigt kraftiga förstärkarna utöka det användbara frekvensområdet, så att en DBD-subbas kan spela långt under den hörbara gränsen, oberoende av det aktuella ljudtrycket. Den här funktionen har döpts till Dynamic EQ.

Med Dynamic EQ övervakas ljudtrycket och musiksignalen konstant av processorn, som sedan avgör hur djupt subbasen kan gå utan att elementen blir överbelastade. Vid normal volym finns det massor utrymme över, och då kan den spela ända ned till avgrundsdjupa 10 Hz utan problem. Om du å andra sidan spelar väldigt högt och det samtidigt är väldigt djupa ljud i signalen – till exempel i HD-filmljud – kommer Dynamic EQ helt obemärkt att öka filtreringen av de allra djupaste tonerna så att du kan behålla ditt ljudtryck utan att skada subbasen.

Dynamic EQ sköter sig själv, så du kan koncentrera dig helt på att njuta av det suveräna djup och distinkta basljud ditt högtalarsystem levererar. Det här är en genial B&W-finess som bland annat använts med övertygande resultat i den ikoniska Zeppelin-högtalaren och den unika klotrunda subbasen PV1D.

För att du ska ha maximal flexibilitet får du även RS-232-ingång som gör det möjligt att integrera subbasen med avancerade kontrollsystem, samt Två 12-volts triggeranslutningar och automatisk på/av-funktion som kan anpassas.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Relativt kompakta mått
 • Imponerande djup, dynamisk och precis bas
 • Exklusiv möbelfinish i lack eller äkta träfaner
 • Bekväm installation via dedikerad app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/vissa Android)

Begränsningar

 • ”Bara” 1 x Aerofoil-element

Tillbehör till Bowers & Wilkins DB4S

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)10-350
Förstärkare1000 watt
Storlek bashögtalare10"
KabinettkonstruktionSlutet

Recensioner


3.3
3 recensioner
5
1
4
1
3
1
2
0
1
1

Rekommenderade produkter