Hopp til innhold

13 produkter

 

 

Minijack kabel

Med en minijack kabel kan du överföra signalen från enheter såsom din telefon och dator till exempelvis din anläggning eller förstärkare. Kablar av god kvalitet säkrar att ljudet överförs utan störningar från instrålande brus från omgivningarna.

God och säker överföring av ljud

De kablar som följer med när du köper hifi-utrustning lämnar ofta mycket övrigt att önska när det kommer till kvalitet, oavsett om du handlar från high-end-hyllan eller budgetklassen. Vill du ha bästa möjliga ljud överfört från t.ex. din telefon till din anläggning, kan en bra minijack kabel vara med till att säkra det.

Det varierar hur stor skillnad folk upplever när de byter ut medföljande kablar till några bättre, men i de tillfällen när det inte medföljer en minijack kabel är det under alla omständigheter ett måste om du vill ansluta de olika apparaterna utan att vara beroende av en säker och ostörd wifi-förbindelse.

Generellt är kablar att föredra om du vill få ut så mycket som möjligt av din anläggning. Utbudet av allt bättre trådlösa högtalare blir större och större, men om du har en anläggning som står på en fast plats i vardagsrummet är det en god idé att ansluta din telefon via en minijack kabel, som är avsedd till att avskärma för utifrånkommande brus som kan gå in och störa och förvränga ljudet.

Det gäller även om du vill använda musiken från din telefon när du kör bil, och du inte har möjlighet att ansluta den via Apple Carplay eller dylikt.

I HiFi Klubbens sortiment hittar du minijack kablar och adapters från olika producenter. De lever alla upp till våra kvalitetskrav och spänner brett i pris och klass, så det finns något för alla.

Med en minijack-till-phono-kabel kan du ansluta din telefon, dator, iPad eller liknande till din anläggning - antingen i huset eller i bilen. Du kan även få analogt TV-ljud från ett par aktiva högtalare, liksom du kan använda kabeln mellan din telefon och ditt headset.

Olika varianter av minijack

Vi förhandlar både minijack kontakter, minijack kablar och minijack adapters. En minijack-kabel används till att ansluta en ljudkälla - såsom din mobil - till en aktiv högtalare eller en anläggning. Det sitter en minijack-kontakt i bägge sidor så beroende på hur långt avståndet är mellan de två enheterna, kan du välja en kort eller lång kabel. En sådan kabel kallas även minijack extender, och har en hankontakt i ena änden och en honkontakt i den andra så att du kan koppla ihop dina enheter med hjälp med denna diskreta förlängare.

Med en minijack splitter kan du få två utgångar utav en och därmed ansluta flera enheter utan att det påverkar ljudkvaliteten. En del minijack-kontakter är vinklade och därför mer flexibla, och andra är specialframställda till anläggning med extra korta kontakter som får bättre plats bakom anläggningen.

Du kan även använda en minijack-kabel till att överföra musiksignalen från din CD-spelare eller skivspelare till din förstärkare, så att du kan få bra och ostört ljud från dina högtalare.

En minijack adapter kan t.ex. ha en 3.5 mm minijack kontakt i ena änden, och ett 6.3 mm jackstick i andra änden.

I vårt sortiment hittar du även Lightning minijack adapter, som du kan använda för att ansluta en Apple-produkt, såsom en iPhone eller en iPad, till din anläggning eller dina högtalare.

Kom förbi HiFi Klubben

Tycker du det är svårt att hitta rätt i djungeln av minijack kablar, kontakter och adapters, står vi alltid redo med råd och vägledning i din lokala HiFi Klubben-butik. Vi berättar gärna om fördelarna hos de olika modellerna och kan hjälpa dig att komma fram till helt rätt produkt för dig.

Vi är exeperter på hifi och delar gärna med oss av vår kunskap, och du är alltid välkommen förbi om du ska uppgradera din hifi-utrustning.