Hopp til innhold

26 produkter

 

 

Strömkablar

Vi har den strömkabel du behöver till dina apparater. En strömkabel av hög kvalitet skyddar bättre mot elektriska störningar, särskilt om du kombinerar den med ett bra strömfilter. Vi har också strömkablar designade för särskilda apparater, t.ex. trådlösa högtalare och skivspelare.

Strömkabel – en baskabel som kan göra stor skillnad

Den strömkabel som följer med när du köper en ny apparat, är ofta av en kvalitet som inte skipar din nya förstärkareCD-spelare, eller högtalare rättvisa. Särskilt om du köper utrustning i den lite mer exklusiva änden av skalan.

En bra strömkabel levererar ström till dina apparater och skyddar ljudet mot störningar utifrån. Precis som med allt annat, är det även skillnad på kvalitet och prestanda på olika strömkablar. På HiFi klubben har vi strömkablar i olika prisklasser, och oavsett vilken hylla du väljer ifrån får du garanterat bättre kvalitet än med den lösa strömkabel som följde med t.ex. din nya CD-spelare eller dina trådlösa högtalare.

Hitta helt rätt längd och konfiguration

Strömkablar finns i olika längder så att du kan välja den som passar bäst till just ditt behov. En kabel som ska förse din skivspelare med ström och som står nära eluttaget, kan du nöja dig med en kort strömkabel på t.ex. 0,75 eller 1 meter. Härmed slipper du kämpa med en alltför lång kabel som ligger och trasslar.

Behöver du istället en strömkabel till dator, bärbar dator eller TV, som ibland står längre ifrån eluttaget, kan du välja en längre kabel på t.ex. 3 meter, som kan läggas snyggt längs golvlisterna och därmed inte syns lika mycket.

En strömkabel har som utgångspunkt en smal, platt 230V-kontakt i den ena änden, och en liten eller stor apparatkontakt i den andra.

Det finns dock även strömkablar som är specialframställda till särskilda enheter, eksempelvis skivspelare. Behöver du andra konfigurationer än dem du ser i vårt sortiment, är du välkommen att kontakta oss så kan vi försöka skaffa dem till dig. Vi kan ofta skaffa både olika konfigurationer och olika kabellängder, så att du får det precis som du vill.

Utvalda varumärken

Ett av våra mest populära märken inom strömkablar är AudioQuest. Deras sortiment spänner brett så att alla plånböcker har möjlighet för att hitta en strömkabel av hög kvalitet, som kan leverera ström vidare utan att uppta onödiga störningar.

I toppen av kvalitetsskalan hittar du exklusiva high-end strömkablar, som kan förse hela ditt system med ström genom en bra strömkabel. De kraftiga modellerna är speciellt framtagna för väldigt strömkrävande komponenter såsom t.ex. förstärkarsteg i high-end-klassen

Märket Sinox har bl.a. tagit fram en strömkabel med y-adapter som används till att omvandla en liten apparatkontakt till två små apparatkontakter. På så sätt behöver du bara dra en kabel istället för två. Det ger ett mer enkelt och städat uttryck och du slipper kampen med onödigt många kablar när du vill ha bra ljud utan störningar.

Kom förbi HiFi Klubben

På HiFi Klubben tycker vi om att få besök. Vi har många års erfarenhet inom hifi-världen, och vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Vi står alltid redo om du behöver ett gott råd när du ska välja ny strömkabel eller andra produkter ur vårt sortiment, och vi kan alltid svara på frågor, demonstrera produkter och berätta om de olika möjligheterna.

När du köper en strömkabel handlar det i hög grad om att hitta rätt kombination för att uppnå bättre ljudkvalitet. Vi vet vilka kombinationer som är mest effektiva, och om du vill testa innan du handlar kan du komma in i en av våra butiker och låna med dig en strömkabel hem så att du kan testa om du kan höra skillnad på ljudet.

Oavsett om du sitter där hemma och är osäker på vad du ska välja, eller om du har en färdig plan för vad du ska ha, är det alltid en god idé att komma in i en av våra butiker. Det ger dig helt enkelt en bättre uppfattning om de olika produkterna och möjligheterna när du upplever dem i verkligheten, så kom förbi så hittar vi den helt rätta lösningen för dig.