HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

Mars

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Vi möter Marius Kristoffersen som jobbar deltid på Hi-Fi Klubben och pendlar mellan Oslo och Lillestrøm. Han har satt ihop en modern anläggning som han anser visar vad framtiden kan erbjuda. – Den här anläggningen är trådlös, tillgänglig, har bra ljudkvalitet och kan anpassas för just ditt rum, säger Marius. – Man får ju inte låta sig begränsas av traditionella tankegångar kring vad en stereo ska vara!

Han har byggt anläggningen kring en möbel av märket CLIC, en tillverkare som är vida känd för ett bra hantverk och kvalitet. CLIC ger fina anpassningsmöjligheter så att varje möbel blir unik för varje köpare. Man kan själv välja färg och utformning. – Man kan dölja anläggningen om man vill, men jag själv tycker jag att den här är så snygg att man ska ha den framme. I vilket fall är poängen att du väljer själv. Och med Bluesounds förstärkare Powernode2 får du trådlös anslutning och multiroom-funktion, förklarar Marius.

Han har valt två av Bowers & Wilkins kompakta 706 S2-högtalare. - Närmare High End-ljud tror jag inte att du kan komma i mellanprisklassen, menar Marius. - Här får du en högtalare med mycket spelglädje och hög ljudkvalitet i kompakt format. Alla element är nya och avsevärt förbättrade sedan föregångaren. Här får du Continuum-kon i mellanregistret och baselementet, och en kolbaserad diskant. Sistnämnda är faktiskt lika bra som de berylliumdiskanter som andra tillverkare använder, men till ett avsevärt högre pris,fortsätter han. – och högtalarna har samma via färg som CLIC-möbeln, så du kan få allt att matcha till 100 % om du vill.

- De kompakta högtalarna behöver i många fall lite draghjälp vid hög volym, kraftig bas eller när du kollar på film. Därför valde jag en riktigt bra subbas som enkelt klarar de låga frekvenserna, nämligen nya Bowers & Wilkins DB3D, berättar Marius. – Det här är en galet precis och kraftfull subbas som har integrerad rumskalibrering via en egen app. Det här betyder att du kan få den att låta bra oavsett om ditt vardagsrum är modernt eller mer klassiskt inrett. Rummet utgör inte längre någon begränsning. Och om du vill dölja anläggningen kan även den stå inuti möbeln tack vare dess vibrationsfria design, förklarar han.

När Marius ska visa hur bra en modern anläggning kan låta, spelar han Kiesza med låten Hideaway. – Man måste kosta på sig ett TIDAL HiFi-abonnemang så att man verkligen får fram basen. Då hör du hur långt in i framtiden vi har kommit, avslutar han.