Hopp til innhold
Ett par bra hörlurar är en oumbärlig följeslagare som kan fylla ditt liv med skön musik och läckert ljud överallt. Här är en guide till hur du hittar precis rätt modell för ditt behov.

Dina hörlurar ska inte bara låta bra. De ska också se bra ut och kännas rätt. På HiFi Klubben har vi handplockat alla våra modeller utifrån hög ljudkvalitet, bra design, lång hållbarhet och konkurrenskraftigt pris. Oavsett om du gillar in-ear eller over-ear, trådlöst eller med kabel, morgonträning på gymmet eller Mozart i soffan så kan du hitta de perfekta lurarna på HiFi Klubben.

HiFi Klubben är till för dig som inte nöjer dig med att bara följa strömmen. Vi sätter en ära i att alltid ge dig de bästa möjliga vägledning och de bästa hörlurarna för just ditt behov. Hos oss kan du provlyssna de olika modellerna innan du slår till, och vi ger hela 3 års medlemsgaranti på alla våra produkter. Välkommen till HiFi Klubben – stället där bra ljud möter bra stil!

Populära
hörlurar

Lyssna
innan du handlar

I HiFi Klubbens butiker kan du testa ljud, passform och finish på våra olika hörlurar innan du bestämmer dig – även på in-ear-lurar! Våra duktiga medarbetare står redo att hjälpa dig att hitta precis rätt för ditt behov, din stil och din smak. Kom förbi HiFi Klubben och upplev skillnaden!
Hitta butik

Vad betyder
True Wireless?

True Wireless är in-ear-hörlurar helt utan kablar. De två öronsnäckorna sitter fritt i varsitt öra, och när du inte använder dem kan du stoppa dem i fickan i laddningsetuiet som medföljer. Utbudet av True Wireless ökar med en rasande fart och du kan välja mellan ett flertal modeller som alla har sin styrka när det gäller träning, ljudkvalitet, samtal, brusreducering, batteritid, design med mera. Batteritiden var en utmaning i de första True Wireless-modellerna, men i dag har de flesta öronsnäckor gott om ström så att du kan lyssna på musik hela dagen.

Trådlösa
hörlurar
ger frihet

 • Njut av musik överallt utan irriterande kablar
 • Välj fritt mellan ett otal modeller, både i full storlek och som öronsnäckor
 • Mängder av grymma funktioner för musik, brusreducering, samtal och träning
 • Mycket lång batteritid i många modeller
 • Varför välja
  hörlurar
  med kabel?

 • Du glömmer konstant att ladda dina trådlösa hörlurar så att de dör i tid och otid.
 • Du vill ha en lösning som är så enkel, stabil och ekonomisk som möjligt.
 • Du vill spara ström på telefonen, t.ex. för att du ska vara på stan länge.
 • Du satsar på kompromisslös audiofil ljudkvalitet, eventuellt tillsammans med en separat hörlursförstärkare.
 • Head-fi
  Formel 1 inom hörlurar

  Head-fi är hörlurarnas superliga. Här kan du få den perfekta musikupplevelsen utan att du behöver investera i en stor och påkostad High End-anläggning. Se vårt spännande urval av head-fi-hörlurar och förstärkare.
  Läs mer om head-fi

  Noise Cancellation / ANC
  – stäng ute ljud från omgivningen

  En rad trådlösa hörlurar – särskilt over-ear-modeller, men även allt fler True Wireless-snäckor – har aktiv elektronisk brusreducering (Active Noise Cancellation/ANC). ANC är en liten genialitet som dämpar ljudet från din omgivning vilket ofta är riktigt skönt, särskilt när du reser med tåg, buss eller flyg.

  Via en inbyggd mikrofon fångar dina hörlurar upp störande ljud från omgivningen och bekämpar dem genom att skicka in ett ”motbrus” i musiksignalen. Det är otroligt effektivt, särskilt mot ljud på tåg, flygplan och andra transportmedel där du är omgiven av motorljud och barnskrik. Brusreducerande hörlurar har i regel också ”hear-through” eller ”transparency”, där du bara behöver trycka på en knapp för att höra vad stewarden, kollegerna eller dina barn försöker säga till dig. ANC drar lite ström, men kan i gengäld göra underverk för både din musikupplevelse, din koncentration och ditt lugn.

  Så väljer du
  rätt
  hörlurar

  När du ska välja hörlurar ska du börja med att fundera på vad du först och främst ska använda dem till. Det finns otaliga modeller att välja mellan och ett par hörlurar som är grymma hemma på soffan är inte nödvändigtvis bästa valet för en tur över Atlanten eller på gymmet. Eller omvänt.

  Vilka hörlurar passar bäst till
  sport och träning?

  De flesta användare som vill ha musik i öronen under sport och träning väljer True Wireless direkt. Många modeller tål allt det damm och den vätska de kan utsättas för – inklusive en vända under kranen efter träningen. Men det finns flera andra möjligheter om du inte nödvändigtvis måste spola bort smuts och svett från öronsnäckorna.

  Du kan till exempel välja en True Wireless med extra bra ljud för musik eller samtal, även om den inte är 100 % vattentät. De flesta modeller klarar utan problem en regnskur – de tål bara inte att hamna helt under vatten. Du behöver bara ta en promenad längs gatan eller i närmaste park för att upptäcka att väldigt många utan problem använder sina hörlurar i full storlek utomhus. Men för tuffare användning är ett par robusta öronsnäckor normalt sett det bästa alternativet.

  Vilka hörlurar passar
  bäst till telefonsamtal?

  Nästan alla trådlösa hörlurar – både i full storlek och som öronsnäckor – har inbyggda mikrofoner och kontroller för telefonsamtal och röststyrning. Det samma gäller de utdöende in-ear-lurar med kabel där funktionerna normalt sett sitter på kabeln. Alla modeller har sin egen lösning på hur kontrollerna ska sitta, och det kan vara stor skillnad på samtalskvaliteten i bägge ändar av linjen.

  Det kan vara svårt att läsa sig till hur bra ett par hörlurar fungerar för samtal. Om det betyder mycket för dig så rekommenderar vi att du kommer förbi någon av våra butiker och provar. Då kan du vara säker på att du får en lösning där både ljud och funktionalitet tillgodoser dina behov.

  Inspelning
  och ljudtryck

  Precis som vanliga högtalare behöver hörlurar också spelas in. Själva elementet och dess mekaniska egenskaper förbättras gradvis med tiden, och du kommer att uppleva att hörlurarna spelar bättre efter 10–20 timmars användning. Ett tips är att låta dina hörlurar spela över natten på halvhög volym. Leta fram din längsta spellista – gärna en med ett antal bastunga låtar – så kan du se fram emot att njuta av ett par läckra, inspelade hörlurar till morgonkaffet!

  Se upp med ljudstyrkan när du lyssnar på musik. Hörlurar skickar ljudet rakt in i örat på dig, vilket gör att du måste vara extra försiktig. Längre tids musiklyssning med hörlurar gör öronen trötta, och då kan du få lust att skruva upp ljudet. Om du märker det är det bättre att låta öronen vila en stund. Alltför hög ljudnivå kan vara direkt skadligt om det pågår under en längre tid.

  De senaste
  hörlurar

  LCD-XC
  Audeze LCD-XC
  Head-fi hörlurar
  14 764:- / 16 990:- / St.

  Lyssna
  innan du handlar

  I HiFi Klubbens butiker kan du testa ljud, passform och finish på våra olika hörlurar innan du bestämmer dig – även på in-ear-lurar! Våra duktiga medarbetare står redo att hjälpa dig att hitta precis rätt för ditt behov, din stil och din smak. Kom förbi HiFi Klubben och upplev skillnaden!
  Hitta butik