HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Månadens rekommendation

Augusti

Alla våra medarbetare brinner för bra ljud och vill dela det här intresset med andra. Varje månad låter vi en av dem berätta om fördelarna med en anläggning som de tycker sticker ut.

Den här gången har vi träffat Thomas Foss som leder HiFi Klubbens solutions-avdelning. De specialiserar sig på att hjälpa kunder som renoverar eller bygger nytt att hitta skräddarsydda helhetslösningar för stereoanläggningar. Thomas har testat alla ljudsystem som kan byggas in i väggar och tak, och därför var det inte lätt att välja ut ett system. – Men systemet jag har plockat ut ger mycket skoj för pengarna. Här får du behagligt ljud 3 zoner, med 4 högtalare i vardagsrumstaket och ett par högtalare i ytterligare två rum. Vilka rum de ska placeras i är ju upp till kunden, säger Thomas entusiastiskt.

Många skräms nog av att höra om skräddarsydda lösningar och tänker att det måste vara väldigt dyrt. Thomas erfarenhet är dock att det precis som med traditionella stereoanläggningar beror helt på vad kunden vill ha. – Det här systemet visar ju att det inte behöver kosta skjortan, tycker Thomas. Takhögtalarna är från Bowers & Wilkins. Till vardagsrummet har Thomas valt fyra CCM683 som kan fylla även stora rum med ljud av hög kvalitet. De fyra andra är av den mer överkomliga modellen CCM 664 som passar bättre i badrum, kök eller ett matrum.

Med hjälp av en Sonos Connect kan man enkelt spela musik i de rum man väljer. För att få ut mesta möjliga av takhögtalarna har Thomas valt effektförstärkaren NAD CI 980. – Det här systemet gör helt enkelt ditt hem till det bästa stället att vara på, säger Thomas. Man kan ta med sig ljudet till vilket rum man vill. Antingen det är en topp 50-lista från Spotify eller en radiokanal. Om du vill koppla in TV-ljudet från vardagsrummet eller en skivspelare så går det såklart också. Man kan också enkelt bygga ut det med fler trådlösa högtalare om man vill ha allt ljud tillgängligt i fler rum. 

– Det bästa jag vet med mitt jobb är när jag demonstrerar ljudsystemet för kunden när vi är klara med installationen. Reaktionerna från de nya ägarna till det fina ljudet är obetalbar. De kan helt enkelt inte dölja hur grymt de tycker det låter. En del får ett brett leende på läpparna, vissa dansar och andra hämtar vänner, barn och svågern för att stolt visa upp sitt nya system, säger Thomas. Han tycker att fler borde börja se musikanläggningen som en del av hemmet när de ska renovera. – Av alla de saker man kan lägga mycket pengar på när man renoverar eller bygger nytt så måste ju det här vara det roligaste! Nästa gång jag bygger hus kommer det i alla fall inte att råda några tvivel. Takhögtalare i de flesta rum: ja tack, utbrister Thomas.