Gå till innehåll

Sonos CONNECT Musikstreamer

{{product.ribbonText}}

CONNECT är Sonos-systemets trådlösa musikstreamer som du bara behöver koppla till din egen stereo- eller hemmabioanläggning eller ett par aktiva högtalare. Här kan du njuta av hela den trådlösa musikvärldens i tvättäkta Hi-Fi-kvalitet.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Sonos CONNECT – trådlös musikstreamer för din egen anläggning eller ett par aktiva högtalare

 • Ger dig musikstreaming och Sonos alla trådlösa möjligheter – oavsett vilken anläggning du har
 • Full trådlös integrering med övriga Sonos-komponenter
 • Anslutning för extern analog ljudkälla   
 • Hög användarvänlighet med styrning via app från smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller PC/Mac.
 • Full integrering med ett stort antal streamingtjänster, inkl. Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.  

CONNECT är Sonos-systemets trådlösa musikstreamer som du bara behöver koppla till din egen stereo- eller hemmabioanläggning. CONNECT är samtidigt en väldigt mångsidig trådlös förförstärkare som tar med din Hi-Fi-anläggning in i framtidens trådlösa musikvärld med allt vad det innebär i form av obegränsad tillgång till musik och läcker trådlös användning.

Med CONNECT kopplad till anläggningen får du fullvuxen Hi-Fi, och om du matar systemet med musik via en Lossless-kompatibel streaming-tjänst som t.ex. WiMP HiFi eller din egen musiksamling på datorn, så är det bäddat för storslagna musikupplevelser (förutsatt att dina musikfiler är rippade i förlustfri kvalitet).

Istället för att ansluta CONNECT till en anläggning kan du t.ex. även använda den tillsammans med ett par aktiva högtalare. På så sätt kan du få trådlös musik i fin kvalitet precis var du vill. Eftersom allt sker via ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) kan du utan problem placera CONNECT helt utom synhåll, t.ex. i ett skåp.

OBS: Om du ansluter CONNECT till din receiver eller förstärkare via en digital kabel (koaxial eller optisk), rekommenderar vi definitivt att använda den optiska utgången, om du kan välja.

CONNECT finns i vit finish. Väggfäste finns som extrautrustning.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Streamad musik i äkta Hi-Fi-kvalitet i kombination med en bra anläggning
 • Kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp
 • Anslutning för extern analog ljudkälla 
 • Konfigureras blixtsnabbt
 • Grundläggande funktioner kan styras direkt via knappar på framsidan
 • Tonkontroll via Sonos app
 • Full trådlös integrering med övriga Sonos-komponenter
 • Fullständig integrering med streamingtjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler*
 • Trådlös styrning via både smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) och PC/Mac
 • Väggfäste finns som extrautrustning 

Begränsningar

 • Ingen avspelning via Bluetooth
 • Endast anslutning för en extern ljudkälla (analog)
 • Ingen avspelning från USB-media
 • Stödjer inte 24-bitars HD-ljud 
 • En del alternativ levererar ännu bättre ljudkvalitet 

Beskrivning

CONNECT – enkel använding och perfekt multiroom-integrering
Med CONNECT kan du styra alla grundläggande avspelningsfunktioner (till exempel play/paus/hoppa över) med hjälp av tryckknappar på framsidan. Du behöver alltså inte ständigt ha koll på var din smartphone är. Du får även hela paletten av läckra Sonos-möjligheter på köpet, inklusive full styrning via app (iOS/Android) och full integrering av streamingtjänster som Spotify, TIDAL m.fl. CONNECT integrerar också perfekt med resten av Sonos-komponenterna och kan ingå i ett multiroom-system i Hi-Fi-klass.

Sonos – originalsystemet för trådlös multiroom-Hi-Fi
Det var med Sonos det hela började – ett komplett Hi-Fi-system med multiroom-streaming för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos har marknadens största urval av spelare, inkl. TV-soundbar och trådlös subbas, och Sonos är dessutom marknadens mest sålda och väl beprövade streamingsystem.

Sonos är fullständigt integrerat med streaming-tjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. Det här gör att du kan få tillgång till och välja fritt bland fler än 20 miljoner låtar utan att äga en enda CD-skiva. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller din PC/Mac.*

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner – helt gratis. Uppdateringarna läses in i ditt Sonos-system via nätet så snart de är färdigutvecklade, och på så sätt blir din Sonos-upplevelse konstant bättre och bättre – helt automatiskt!

Sonos app – ger dig all världens musik inom räckhåll
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify och Deezer. Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så hela familjen kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Streama musik direkt från din smartphone eller surfplatta (Apple iOS/Android)
Om du föredrar att ha musiken liggande på din smartphone/surfplatta istället för på datorn eller en nätverkshårddisk, så har du många smarta möjligheter med Sonos. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja "Denna iPhone" (eller motsvarande) och sedan välja musik från ditt bärbara musikbibliotek.

Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att lagra musik som du inte har tillgång till via streamingtjänsterna, som t.ex. Beatles och andra artister som av en eller annan anledning inte blivit tillgängliga ännu. Det samma gäller klassisk musik som kan vara rätt oöverskådlig att navigera bland där ute.

Massor av möjligheter för kräsna öron
Med Sonos kan du streama ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig Hi-Fi-lösning. Den trådlösa stereoförstärkaren CONNECT:AMP kan på egen hand driva ett par bra Hi-Fi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med allt-i-ett-lösningarna.

Den ultimata Sonos-konfigurationen är dock att ansluta den trådlösa CONNECT-spelaren till en separat anläggning. Då får du fullvuxen Hi-Fi samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du enkelt och smidigt styr via systemets app. Om du matar en sådan anläggning med en Lossless-kompatibel streaming-tjänst som t.ex. WiMP HiFi eller din egen musiksamling på datorn, så är det bäddat för storslagna musikupplevelser (förutsatt att dina musikfiler är rippade i förlustfri kvalitet).

Om du är extra kräsen kan du ansluta CONNECT till en extern D/A-omvandlare (DAC) via optisk eller koaxial utgång och på så sätt lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare – t.ex. från NAD – har du även möjlighet att ansluta CONNECT digitalt och utnyttja förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

Börja med en – utöka överallt via enkel trådlös konfiguration
Sonos är också ett genialt multiroom-system i Hi-Fi-klass som kan skicka musik från världens alla hörn till hemmets alla vrår. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos-systemet har en musikspelare för varje behov.

Från appen väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, och ljudet från Sonos är alltid perfekt synkroniserat. Det här gör att du på ett ögonblick kan fylla hela ditt hem med samma bakgrundsmusik i hög kvalitet. Det här är en otroligt läcker och användbar funktion.

Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

Så kommer du i gång
För att komma igång behöver du bara en "controller" (smartphone/surfplatta/PC) och en Sonos-spelare (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en extra Sonos-spelare, trycka på två knappar och vänta ett ögonblick, sen är systemet redo att användas.

Om du istället för ditt vanliga Wi-Fi-nätverk vill utnyttja Sonos eget extra stabila trådlösa nätverk – SonosNet – måste en spelare dessutom vara ansluten till din nätverksrouter via kabel. Om inte din router står på en plats där du vill ha musik kan du istället använda en BRIDGE- eller BOOST-nätverksadapter till detta. Sen har du alltid ett optimalt Sonos-nätverk inom räckhåll.

Perfekt för inbyggnadslösningar
Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret om du har din nätverksrouter där. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

* Streamingtjänster, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Besök ev. Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. Användning av TIDAL, Spotify, Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos förutsätter att du har ett betalabonnemang.

Specifikationer

 • Trådlös musikstreamer
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, WiMP HiFi, YouMusic, Napster, Deezer m.fl.*
 • Ljudformat**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Format för internetradio: MP3, WMA.
 • Anslutningar: 2 x digitala ljudutgångar (optisk/koaxial), analog linjeingång/-utgång (RCA)
 • Ethernet-anslutning: 2-portsswitch, 10/100 Mbit/s
 • Trådlös plattform: Wi-Fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows XP SP3 eller nyare, Mac OSX v10.6 eller högre
 • iOS 4- och iOS 5-enheter, däribland första generationens iPad, iPhone 3G samt andra och tredje generationens iPod touch stödjer inte längre Sonos-systemet.
 • Energiförbrukning i standby: 5,6 watt (används för att hålla det trådlösa nätverket aktivt)
 • Medföljande tillbehör: platt nätverkskabel om 1 m
 • Väggfäste finns som extrautrustning
 • Mått: 13,5 x 7,4 x 14,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 0,7 kg
 • Färg: Vit

* Streamingtjänster, musikspelare, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Besök ev. Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. Användning av TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos förutsätter att du har ett betalabonnemang.
** Maximal upplösning är 16 bit/48 kHz. För närvarande stöds ej WMA Lossless, WMA DRM och Apple "FairPlay" (iTunes DRM-skydd).

OBS: Om du ansluter CONNECT till din receiver eller förstärkare via en digital kabel (koaxial eller optisk), rekommenderar vi definitivt att använda den optiska utgången, om du kan välja.

Recensioner

4,7

Baserat på 26 recensioner från kräsna medlemmar

Björn Malmquist

Ville få ljudet Från Sonos Till förstärkaren & högtalarna i vardagsrummet samt ljudet Från tv/förstärkare Till Sonos/övriga rum. Tyvärr så verkar inte förstärkaren (Yamaha RX-V577) vilja släppa ut signalerna Till Sonos Connect. Det kan jag inte skylla på Sonos för det kan lika gärna vara mitt eget handhavandefel eller att förstärkaren inte är gjord så. Kör man däremot Från Sonos Till förstärkaren så blir det ljud. Dock, det är så himla dåligt synkat så det ekar i hela lägenheten. Jag har inte hittat nån form av inställning i Sonos för att motverka detta. Har jag fel? Berätta gärna. Detta måste gå att lösa med en mjukvaruppdatering. Funktionen finns ju i förstärkaren (när det är osynkat ljud i tv) som kostade ungefär lika som den faktiskt ganska dyra Sonos. Det enda den ska göra är ju att forsla signaler från sig själv till en förstärkare. För 3700.....jävligt dyrt. Som jag fattar det hade jag inte behövt den om jag bara hade haft Sonoshögtalare överallt i lägenheten men nu ville jag ha en riktig förstärkare och högtalare till tv/vardagsrum. Rekommenderar inte Sonos connect om de inte hittar en lösning på synk-problemet. Har haft den i ett år nu.

14 månader sedan

Michael Holmström

Nog den lättaste installationen jag har gjort. Funkar klockrent. Enda minus är priset men det är det värt i slutändan.

27 månader sedan

Jan van Gemert

Perfect

31 månader sedan

Fredrik Björk

Infriar alla förväntningar!

39 månader sedan

Olsson Johan

Fantastiskt bra teknik och enkelt handhavande.<br>Finns streaming enheter med högre ljudkvalitet men enkelheten och det breda urvalet av tilläggsprodukter, musikkällor och enkelheten avgjorde till Sonos fördel.

43 månader sedan

Johan Petersson

Ljuvlig. Till och med Spotify låter bra

44 månader sedan

Mikael Samuelsson

Klockren!!<br>Finns inget klaga på!!!

44 månader sedan

Christopher Högström

Super bra pryl från Sonos! Det gör mitt Hifi system komplett.

44 månader sedan

Jonas

Funkar perfekt. Ansluten med digital kabel till ett Bose Lifestyle 18-system. Superenkel att installera, som vanligt med Sonos!

48 månader sedan

Benny Nordensson

Toppen, härligt med tex spotify i sterion.

48 månader sedan

PETER ARVIDSSON

Hade den gått att få i något annat än vitt hade den fått fem stjärnor - trots att det är viss osynk mellan stereon i vardagsrummet och Play:5an i köket. <br>Jag har kopplat Connecten optiskt till receivern som jag kör i "Straight"-läge vilket innebär att den inte processerar signalen och därmed inte borde orsaka någon fördröjning.<br><br>Osynken är väldigt liten och stör egentligen inte mig jättemycket...

50 månader sedan

Olofsson Martin

Första intrycket är mycket bra. Saknar bara inloggning i tunein radio och bättre hantering av spellistor inne i Sonos mjukvaran.

50 månader sedan

SG

Mkt bra!

50 månader sedan

Gunnar Aglund

Perfekt om man vill koppla den till stereon eller aktiva högtalare, Bra funktion, lätt att använda.

51 månader sedan

Niklas Thorin

Kanon, allt i ett, eget ljudbibliotek, streamat m.m.<br>Har allt jag behöver för vardagsbruket.

51 månader sedan

Per-Arne Hansson

Perfekt om du har mycket rippad musik på NAS. Mycket snabb och stabil i nätverket. Dock kunde användargränssnittet för Spotify vara lite bättre.

52 månader sedan

Henrik Furst

Världens bästa, enklaste, mest kompatibla och prisvärdaste streamingprodukter.<br><br>SONOS borde alla hem ha!

53 månader sedan

John Rosén

Har varit 110% nöjd med mitt Sonosupplägg tills nu då jag bytte till en bättre förstärkare, Yamaha RX-A1020. Det finns ett sync problem när du ex har Sonos Connect till förstärkaren och vill spela i sync med en annan Sonos spelare t ex Play 5. Hjälp till att få Sonos att skapa en lösning genom följande tråd. <br>https://ask.sonos.com/sonos/topics/need_possibility_of_adding_delay_in_addition_to_the_normal_70ms<br>Highlighta tråden genom att trycka på plus-tecknet så Sonos förstår att det är viktigt med musik i sync i multiroom-lösningar.

53 månader sedan

Anders Bill

Kan det bli enklare å mera flexibelt

53 månader sedan

Anders Johansson

Efter lite fixande med brandväggen och routern så fungerade den helt enligt önskemål,

56 månader sedan

Karl Liljedahl

Toppen<br>

56 månader sedan

Winberg Andreas

Som vanligt leverera Sonos!! min 4:e Sonos produkt

58 månader sedan

HENRIK VOSS

Mycket nöjd med systemet. Ger fullständig tillgång musikbiblioteket, Spotify och internetradio.

58 månader sedan

Jan Zetterberg

Har ett stort musikbibliotek av rippade CD:s. Rena bekvämlighetsskäl för att slippa byta CD hela tiden när man inte är på det humöret. Köpte denna som streamingprodukt och är helnöjd, enkel installation och bra gränssnitt. Inbyggda DAC:en kunde dock vara aningen bättre, använder Cambridge DAC-Magic istället och det är en markant skillnad. Med tanke på priset är den dock helt OK, kanske lite petig ibland :.

58 månader sedan

Kjelle

För mig är det här facit för hur streaming skall se ut och funka. <br>Handhavande på topp, spelar både högupplösta och förlustfria format som mp3 och aac. Kan spela upp från både NAS och spotify... med ett ruggigt snyggt gränssnitt. Det känns inte bara modernt, det känns som framtiden och dessutom med ett ljud som redan från start är bra! <br><br>Det självklara valet för alla som vill komplettera sin befintliga anläggning med trådlös uppspelning eller som vill kasta ut cd-spelaren. För de flesta kommer det låta bättre än en gammal cd-spelare samtidigt som det blir lättare att hantera skivsamligen. <br><br>Tycker Sonos spelar bättre än det mesta i prisklassen, även bland nya spelare och gamla budgetspelare har inte en chans. <br><br>Sen blir det ju inte sämre av att det går att koppla in extern DAC till den och på det sättet höja ljudkvaliteten till en riktigt hög nivå, som seglar ifrån även riktigt dyra cd-spelare! De flesta dac:ar idag har ju flera ingångar, vilket som en bonus gör det möjligt att samtidigt höja nivån på en befintlig cd-spelare också. <br><br>Perfekt för mig som ställer höga krav på ljudet och vill kunna byta upp mig allt eftersom, utan att behöva lägga en förmögenhet på ett bräde och som av sentimentala skäl inte är redo att släppa cd:n riktigt än...

64 månader sedan

Sven

Har en zp90 kopplad till denonförstärkare och det fungerar riktigt bra där man vill kunna trycka på lite extra, men för de flesta skulle jag nog rekommendera zp120 med inbyggd förstärkare..

69 månader sedan

SONOS - ETT TRÅDLÖST HI-FI-SYSTEM

Sonos är marknadens mest kompletta och användarvänliga trådlösa Hi-Fi-system. Du kan streama musik från hela världen, du kan otroligt enkelt få surroundljud till TV:n, du kan fylla varje rum i ditt hem med äkta Hi-Fi-ljud och du kan styra alltsammans från din smartphone eller surfplatta.

 • Synnerligen enkelt att installera 
 • Trådlös användning från smartphone eller surfplatta
 • Streama din egen musik eller från internet
 • Hög ljudkvalitet
 • Suveräna multiroom-möjligheter

Läs mer om Sonos

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här