Hopp til innhold

14 produkter

OLED-TV

OLED (Organic LED) TV har efterhand intagit en stor del av marknaden för TV-apparater. Det startade i liten skala, och OLED-TV förknippades i första hand med märket LG. Senare har det dock tagit fart, och idag har flera av de stora varumärkena kastat sig över OLED-teknologin också. På HiFi Klubben hittar du några av marknadens bästa OLED TV:s, och det finns rik möjlighet för personlig anpassning så att du kan få en ny TV som passar in i ditt hem och till din stil.

Vad är OLED?

Även om namnet kanske antyder det, har OLED ingenting att göra med LED. Det är en helt annan teknologi som har andra krafter än LED. Där LED kan ha utmaningar med svarta färger, har OLED en perfekt svärta utan bakgrundsljus som skiner igenom och stör färgdjupet.

Det är möjligt eftersom det är de enskilda bildpunkterna – kallat pixlar – i skärmen som själv sänder ut ljuset. Det gör att du kan släcka för separata pixlar, och därmed uppnå den helt perfekta svärtan.

Därutöver har OLED-teknologin gjort det möjligt att framställa ännu plattare och tunnare skärmar med ultrasnabb responstid, liksom energiförbrukningen också är avsevärt lägre jämfört med tidigare teknologier.

OLED vs. QLED

Bredvid OLED-TV hittar du QLED-TV, som är Samsungs vidareutveckling av den mycket utbredda LED-teknologin. QLED och OLED kan sägas vara varandras motsatser, eftersom de var och en har fördelar och nackdelar som finns motsatt hos den andra.

Som nämnt ovan har en OLED-TV perfekt svärta som ger en kolsvart färg när det är behov för det. På den punkten kan QLED inte helt följa med, eftersom det kommer ett ganska kraftigt bakgrundsljus som det ännu inte helt har lyckats att få avskärmat. 

I gengäld är OLED lite utmanade när det gäller ljusstyrkan, som är något begränsad i förhållande till vad man ser hos en QLED TV. OLED kan därför komma lite till korta när du ska titta på TV i ett väldigt ljust rum, om den t.ex. är monterad på en vägg mitt emot ett fönster och du ska titta på TV dagtid.

Hög kvalitet till förnuftiga priser

I början var det en väldigt kostsam affär att anskaffa sig en OLED-TV, men priserna har efterhand sjunkit till en nivå där de flesta kan vara med.

Dessutom hittar man återkommande OLED-TV på rea hos HiFi Klubben, så att du kan göra ett ännu bättre köp om rummet ska pyntas med en ny TV.

De flesta OLED-TV är uppe på 55 tum eller 65 tum, så det är inte tal om de helt små storlekarna. Du bestämmer naturligtvis själv vilken storlek din nya TV ska ha, men vi rekommenderar att välja utifrån hur långt avståndet är mellan TV:n och soffan - om TV:n ska användas i vardagsrummet, vill säga. Med en TV på omkring 55-65 tum, rekommenderar vi ett avstånd på ca. tre meter.

Sony OLED TV

På HiFi Klubben kan du köpa din nya OLED-TV från Sony. Deras TV-apparater är välkända och populära av goda skäl. De har byggt upp ett stadigt sortiment av hifi-produkter, och har också kommit med deras bud på hur en OLED-TV ska vara.

Vissa Sony OLED TV-apparater är t.ex. utrustade med en helt unik ljudteknologi, där ljudet kommer ut från hela skärmen, som fungerar som en, stor högtalare. Bildkvaliteten är också i topp, så du kan njuta händelserna på skärmen med full palett på både ljud- och bildsidan.

Sony har implementerat 4K/UHD-formatet, som ger dig en skarp bild, klara färger och generellt en riktigt bra upplevelse när du tittar på skärmen – oavsett om det är film från Netflix, dramaserier från HBO, fotbollsmatcher från sportkanalerna eller något annat du tittar på.

Kom in och upplev på HiFi Klubben

När du handlar på HiFi Klubben har du alltid möjlighet att besöka en av våra fysiska butiker där du kan se din – eventuellt – nya OLED-TV i verkligheten, innan du handlar.

Det är kanske svårt att föreställa sig bildkvaliteten utifrån beskrivningar på hemsidan, och avsett hur mycket det finns skrivet om en TV, får du alltid den bästa känslan för kvaliteten om du själv upplever den.

Vi hjälper gärna till med att hitta passande högtalare, om bilden på din nya OLED-TV ska kompletteras med ännu bättre ljud än det som kommer från TV:ns egna högtalare.

God lyd til dit OLED TV