Hopp til innhold

22 produkter
Ace
Sonos Ace
Trådlöst headset
5 460:- / St.
Trådlöst headset
4 590:- / St.

Hörlurar till tv

Hörlurar till tv har med tiden blivit ett måste i de flesta hem där alla håller på med sin egen enhet, tittar på sin egen tv-apparat och lyssnar på sin egen musik. Allt fler väljer trådlösa hörlurar till tv:n och är därför inte bundna av en kabel som begränsar rörelsefriheten och avståndet till apparaten.

De bästa trådlösa hörlurarna ger dig möjlighet att se eller lyssna på tv:n utan att du går miste om något, stör andra i familjen eller behöver fundera på ljudvolymen.

Klart ljud och fullständigt ostörd

En av de riktiga stora fördelarna med att välja ett par trådlösa hörlurar till tv är den förbättrade ljudupplevelsen. Kanske har du själv upplevt att du förlorar lite av dialogen eller djupet när ljudet kommer från tv-apparatens inbyggda högtalare. Om du ansluter ett par bra trådlösa hörlurar till din tv är problemet snart ett minne blott. Ljudet blir alldeles klart och strömmar fritt igenom. Du får den absolut bästa upplevelsen av det du ser. Många trådlösa hörlurar till tv har till och med inbyggd röstförbättring. Tack vare den får du verkligen ut det bästa av dialogerna du hör.

En annan fördel med trådlösa hörlurar till tv är känslan av att vara helt ostörd när du gärna vill försvinna in i din egen värld och njuta av det som visas på skärmen. Om du verkligen vill känna dig fullständigt uppslukad av ljud kan du överväga att skaffa ett par over-ear-hörlurar. Med sina mjuka och behagliga öronkåpor omsluter de dina öron helt.

Om du är omgiven av familjen, tvättmaskinen är igång eller om grannen började klippa häcken precis när du satte på en cool film, kan du med ett par brusreducerande hörlurar enkelt stänga ute alltsammans. På så sätt kan du njuta av upplevelsen och ljudet utan störningar. Den så kallade Active Noise Cancelling (ANC) är en smart funktion som stänger ute de värsta oljuden och låter dig gå in i din alldeles egen bubbla.

Ökad rörlighet med ett par trådlösa hörlurar till tv

Det kan vara riktigt skönt att inte vara bunden till soffan när man tittar på tv. Vi har också blivit bortskämda med att kunna resa oss upp och gå omkring lite när det behövs, utan att gå miste om det som händer i apparaten. Den möjligheten finns inte när hörlurarna är anslutna med kabel till tv:n. Om du väljer ett par trådlösa hörlurar har du å andra sidan fri rörlighet. Du kan gärna gå ut och fixa en kopp kaffe medan kvällens live-konsert fortsätter i tv:n.

Bluetooth-hörlurar till tv: snabb och flexibel anslutning

De flesta trådlösa hörlurar fungerar via Bluetooth. Det gäller också för trådlösa hörlurar till tv. Fördelen med Bluetooth är att du kan ansluta flera enheter oberoende av tillverkare och plattformar. Du är därför inte bunden att välja Samsung hörlurar om du har en Samsung TV och kan också enkelt ansluta dina Sennheiser hörlurar till Sony TV – du har alltså fria händer och stor flexibilitet när du väljer Bluetooth-hörlurar till tv.

Trådlös anslutning utan Bluetooth

Bluetooth är inte det enda alternativet om du önskar dig trådlösa hörlurar till din tv. Du kan bland annat använda en digital signalöverföring där du ansluter en trådlös sändare till din tv. Så snart den har anslutits kan du slå på dina hörlurar och lyssna på ljudet från tv:n. Den här sändaren brukar medfölja när du köper hörlurar. I många fall fungerar den också som laddare för hörlurarna. Då behöver du bara lägga eller hänga den över sändaren när batteriet ska tankas.

Bluetooth är dock den vanligaste trådlösa anslutningen, förmodligen eftersom den återfinns i de flesta enheter, och är superenkel att använda. Är du däremot en äkta hi-fi-nörd bör du kanske fundera på något av de andra trådlösa alternativen som helt enkelt ger bättre ljud än Bluetooth-anslutningen. Å andra sidan kan det finnas begränsningar – både för hörlurar och tv – avseende dina möjligheter till sammankoppling.

Bluetooth rekommenderas därför om du vill ha det enkelt och flexibelt och är nöjd med en riktigt god ljudkvalitet.

Trådlösa hörlurar till tv – Vad ska du tänka på?

I likhet med all annan hi-fi-utrustning finns det också skillnader mellan funktioner, komfort osv. när det handlar om trådlösa hörlurar till tv. Därför bör du fundera på om det är några särskilda funktioner du inte vill avstå ifrån. Om du vill bli fullständigt uppslukad av film och serier bör du målmedvetet leta efter hörlurar med noise cancelling. De kan verkligen göra storverk för din upplevelse när du blir helt uppslukad av begivenheterna på skärmen och varken hör när telefonen eller dörrklockan ringer.

Du bör också fokusera på komforten om du räknar med att använda dina hörlurar mycket när du tittar på tv. Öronkåporna är värdelösa om de klämmer ihop dina öron så att du fått nog redan efter någon halvtimmes användning. Ett besök i någon av våra fysiska butiker kan snabbt ge dig en idé om vilken typ av öronkåpor – eller öronsnäckor – du föredrar. När du handlar i HiFi Klubben har du dessutom möjlighet att testa hörlurarna hemma i upp till 60 dagar. Om du upptäcker att öronkåporna inte sitter som förväntat eller om ljudet inte lever upp till dina krav, skickar du bara tillbaka hörlurarna – kom ihåg kvitto och originalemballage. Av hygienskäl gäller detta dock inte in-ear-hörlurar.

Du bör givetvis också se till att hörlurarna som du köper är kompatibla med din tv. Som nämndes ovan kan du gärna blanda olika märken, men om du vill ansluta dina trådlösa hörlurar till tv:n via Bluetooth är det naturligtvis ett krav att tv:n också har Bluetooth. Kontakta oss vid minsta tveksamhet så hjälper vi dig att hitta de hörlurar som passar ihop med din tv.

Med trådlösa hörlurar till tv:n kan du röra dig fritt i vardagsrummet utan problem. Men för att kunna vistas i husets övriga rum utan att förlora anslutningen till tv:n måste du vara uppmärksam på de olika hörlurarnas räckvidd. Som utgångspunkt har Bluetooth-hörlurar kortare räckvidd än andra trådlösa hörlurar till tv. Emellertid utvecklas tekniken hela tiden, och i de nyare Bluetooth-hörlurarna är räckvidden nästan fördubblad jämfört med de första på marknaden. Är du osäker på om vissa hörlurar fungerar när du går ut i köket eller tvättstugan är du välkommen att fråga oss om råd. På så sätt kan vi gemensamt säkerställa att du får trådlösa hörlurar till tv:n som lever upp till dina förväntningar och behov.

Hur kopplar jag mina trådlösa hörlurar till tv:n?

Det är väldigt enkelt att koppla trådlösa hörlurar till tv-apparaten. Du behöver bara ställa in dem för sammankoppling – när du tar på dig hörlurarna hörs ett ljud eller en röst som indikerar att de är redo att kopplas.

Därefter går du till tv:ns Bluetooth-inställningar där du kan hitta dina hörlurar på en lista. Välj de korrekta hörlurarna och följ vägledningen på tv:n så är du snart i mål.

Hitta dina nya trådlösa hörlurar till tv i HiFi Klubben

Behöver du hjälp med att navigera i det stora sortimentet av smarta trådlösa hörlurar till tv är du alltid välkommen till din närmaste HiFi Klubben-butik. Här står våra medarbetare redo att ge dig kompetent vägledning.

Du får prova precis vilka hörlurar du vill. Samtidigt kan du prova att koppla dem till olika tv-apparater i butiken, uppleva skillnaden och kanske hitta den perfekta kombinationen till ditt vardagsrum om du också är på jakt efter en ny tv.

Ingen fråga är för stor eller för liten, så titta in för en pratstund och en demonstration så du kan ta med de bästa ljudupplevelserna hem till vardagsrummet.