Hopp til innhold

STREAMING PÅ ANLÄGGNINGEN
DEN ULTIMATA LÖSNINGEN

Streaming är en sann skänk från ovan för den moderna musikälskaren. Och om du kopplar en trådlös musikspelare till din anläggning får du inte bara all musik och alla radiostationer du kan tänka dig – du kan också få riktigt bra ljud.

Smidig användning och kanonljud

Även om du tillhör dem som inte vill kompromissa med ljudet betyder inte det att du måste välja bort streaming och alla de smidiga trådlösa möjligheter den erbjuder. Tekniken har sedan länge sprungit ifrån de ananas- och grishögtalare vi såg när streaming gjorde sitt intåg på marknaden. Idag kan du strömma din musik med det stora, fina ljud du får i en riktig stereoanläggning.

Behåll anläggningen och satsa på en trådlös musikspelare!

Om du redan har en bra stereo är en trådlös musikspelare som t.ex. Sonos AmpHEOS Link eller Bluesound NODE (N130) ett givet val. Då får du en behändig box som kan ersätta eller komplettera din CD-spelare som ljudkälla. Tillsammans med exempelvis Tidal Hi-Fi får du tillgång till oändliga mängder musik och ett ljud som dagligen kommer att ge dig gåshud – för samma månadskostnad som en CD-skiva.

Definitivt för audiofila öron

Ljudet är precis lika bra som den anläggning du kopplar den trådlösa spelaren till. Om du vill ha helt kompromisslöst ljud kan du gå hela High End-vägen fram och satsa på en stark förstärkarlösning. Då kan du välja till en Bluesound-modul och slipper på så sätt samtidigt koppla in en extern box.

Oavsett om du väljer en trådlös musikspelare eller en förstärkare med inbyggd streaming-funktion innebär lösningen med en stereoförstärkare att du har fria händer i valet av högtalare. Om du har ett kräset musiköra kan du fritt botanisera bland toppmodellerna i t.ex. B&W:s 700-serie eller DALIs RUBICON-serie utan att behöva fundera över om en trådlös förstärkare ska orka driva dem.

Välj rätt anläggning för varje rum

Vill du ha en läcker helhetsupplevelse av ditt streaming-system rekommenderar vi att du placerar spelare i alla rum. Nu vill du säkert inte ha kompletta stereoanläggningar i alla rum, men det finns även trådlösa förstärkare som t.ex. Sonos AMPHEOS Amp  och Bluesound POWERNODE (N330) som du kan koppla till ett par bra högtalare och använda i t.ex. köket eller andra rum där du vistas ofta.

Dagens streaming-system omfattar också trådlösa streaming-högtalare i olika storlekar som gör sig bra i t.ex. sovrum och badrum. Och dessa klarar sin uppgift mycket bättre än frukter och kreatur i plast.

Samma grundprincip som tidigare

En riktigt bra anläggning är precis lika viktig som förut om du vill ha bra ljud. Det är bara ljudkällan som har bytts ut till en streaming-spelare istället för en CD-spelare. Att du sedan får möjlighet att lyssna på precis den musik du vill i alla rum är mest en fantastisk bonus. Kom bara ihåg att det är gåshud som gäller i vardagsrummet – och för att få det behöver du fortfarande en ordentlig anläggning.