Hopp til innhold
Lyngdorf
Integrerad förstärkare

Lyngdorf TDAI-2170

33 998:-system

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

State-of-the-art digitalteknik och suverän ljudkvalitet. Med den här extremt läckra digitalförstärkaren har du nått musikens Nirvana!

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf TDAI-2170 – digital state-of-the-art-stereoförstärkare med RoomPerfect, enastående ljudkvalitet, exklusiv design och stor användarvänlighet

 • Enastående upplöst och dynamiskt ljud från alla musikkällor
 • RoomPerfect-rumskorrektion för perfekt ljud i alla lyssningsrum
 • Exklusiv och gedigen design i aluminium
 • Användarvänlig och har otaliga avancerade möjligheter
 • Går att bygga ut med High End-analogmodul samt USB- och HDMI-modul
TDAI-2170 är en digital state-of-the-art-stereoförstärkare som sätter en helt ny standard för ljudkvalitet och funktionalitet i en produkt som ändå är uppnåelig för vanliga musikälskare. Den är den allra senaste medlemmen i en exklusiv familj digitala High End-produkter från Lyngdorf – ett pärlband av produkter som har fått beröm över hela världen för sin oöverträffade ljudkvalitet och sina unika tekniska lösningar.

Med TDAI-2170 kan du vara helt säker på att klämma ut den sista droppen ljudkvalitet ur dina musikkällor. Den digitala Equibit-tekniken ger en nästan oändlig detaljering och dynamik, den unika RoomPerfect-rumskorrektionen eliminerar resonanser från lyssningsrummet och ger dig en mycket friare möblering, och slutligen ser de många anslutningarna och modul-utbyggningsmöjligheterna till att du alltid kan hitta den perfekta tekniska lösningen för din musik.

TDAI-2170 är en förstärkare som ger dig allt. Och i egenskap av en kompromisslös High End-produkt är den naturligtvis också extremt gediget konstruerad i aluminium och har en superexklusiv design som passar in perfekt i de mest stilrena hem. Inte minst om du kombinerar den med Lyngdorfs egen matchande slimline-CD-spelare CD-2.

Lyngdorf TDAI-2170 har svart anodiserat aluminiumutförande. Modulerna kan väljas från början eller eftermonteras. Rent prismässigt är det dock en fördel att köpa alla nödvändiga funktioner från början.

Kan anpassas efter alla behov med hjälp av moduler

TDAI-2170 finns i olika konfigurationer med moduler som uppfyller olika behov. Standardversionen innehåller själva förstärkardelen, RoomPerfect, optiska och koaxiala digitalingångar samt analog in- och utgångar för grundläggande behov. Med en sådan konfiguration behöver du bara en musikstreamer – till exempel en Bluesound- eller en AirPlay-lösning – för att vara helt uppdaterad i dagens musikvärld.


Har du speciella önskemål kan du välja TDAI-2170 med en eller flera extramoduler. Vill du ha state-of-the-art-ljud med dina analoga signalkällor kan du få en High End-analogmodul som även har en balanserad XLR-ingång och en RIAA-/skivspelaringång. Streamar du musik från datorn – kanske till och med i HD-kvalitet – kan du få en USB-modul av hög kvalitet för det ändamålet.


Vill du ha bekväma HDMI-funktioner till TV och Blu-ray-spelare kan du välja en HDMI-modul, som både har Audio Return Channel, HDMI-CEC och 3D-video pass-through. Har du USB- eller HDMI-modulen monterad så kan TDAI-2170 till och med avkoda bitstream-signaler från SACD, så att du kan njuta av högupplöst ljud i stereo.


RoomPerfect – helt rena och ofärgade musikupplevelser

RoomPerfect är Lyngdorfs unika och världsberömda state-of-the-art-system för aktiv, digital rumskorrektion. Med RoomPerfect kan du få optimal ljudkvalitet från dina dyra och fina högtalare – inklusive en eller två subbasar – utan att förvandla vardagsrummet till en ljudstudio. RoomPerfect är enkelt att använda och lyfter i ett svep hela anläggningen till en mycket högre nivå, och fungerar helt utan dator. Inget annat än en Hi-Fi-revolution!


Med hjälp av den medföljande mätmikrofonenen och en serie mätningar analyserar RoomPerfect en gång för alla ditt lyssningsrum och skapar en mycket exakt digital korrektion som eliminerar rumsresonanser och andra färgningar. Det betyder att det ljud du hör från högtalarna blir det renodlade ljudet från inspelningen – inte en version som förvrängts och färgats av lyssningsrummet.


RoomPerfect arbetar genom att eliminera de frekvensavvikelser som rumsresonanser tillför ljudet. Bara detta ger en närmast mirakulös förbättring av precisionen i ljudbilden. Du kan dessutom ange avstånden mellan högtalarna och din lyssningsposition och sedan låta TDAI-2170 korrigera för de oundvikliga fasskillnaderna i ljudet. Det är pricken över i för en enastående naturtrogen musikupplevelse.


Befria dina högtalare från lyssningsrummets bojor!

När mätningarna är klara kan du låta RoomPerfekt spara flera inställningar som optimerar ljudet i såväl ”Sweet spot” som i andra lyssningspositioner. Systemet kan också göra en global inställning som ger en rent förbluffande förbättring av ljudet överallt i rummet. Så ställ högtalarna ända in mot väggen och låt RoomPerfect ta hand om resten. Placering tätt intill väggen är faktiskt helt optimal, eftersom det både ökar effektiviteten och reducerar utsmetning av impulser (”smearing”). Men det fungerar bara med RoomPerfect!


I.C.C. – bra ljud från dåliga inspelningar

Lyngdorf har i åratal lett kampen mot det överkomprimerade ljudet som förstör en stor del av nöjet med att lyssna på musik genom en bra anläggning. Det är ett fenomen som främst drabbar pop- och rockmusik och som bara har till syfte att få en inspelning att ”låta högst” jämfört med alla andra låtar som spelas. Överkomprimering förstör dynamik, detaljering och musikupplevelsen i allmänhet så mycket att man knappt tror att det är sant. Till och med musikbranschens allra största artister får sina inspelningar som kostar miljoner att producera sönderkomprimerade på detta skammens altare, och det blir bara värre och värre!


Tills musikindustrin tar sitt förnuft tillfånga finns det lyckligtvis lite hjälp att få av Lyngdorfs raffinerade I.C.C.-system (Intersample Clipping Correction) som i korta ordalag fungerar genom att identifiera de problematiska (överkomprimerade) signalerna och sedan återskapa (interpolera) den ursprungliga vågformen i högtalarna. Även om det naturligtvis hade varit mycket bättre att inte förstöra musiken från början, så kan du åtminstone få en markant förbättring av ljudet från många överkomprimerade inspelningar med hjälp av I.C.C. *


Ljudet av ingenting

Det är mycket svårt att beskriva hur TDAI-2170 låter, eftersom den praktiskt taget inte har något egenljud alls. Andra förstärkare beskrivs ofta som varma, detaljerade, fylliga, ljusa i klangen, och så vidare, men TDAI-2170 återger helt enkelt bara ljudet som det är inspelat – varken mer eller mindre. Det är signalkällorna, rummet och högtalarna som avgör ljudkaraktären, inte förstärkaren eller lyssningsrummet.


TDAI-2170 förmedlar alla de små nyanserna i musiken som andra förstärkare maskerar bort och tack vare det enorma dynamikomfånget gör den det på alla volymer. Jämfört med en kraftig analogförstärkare kan basen från TDAI-2170 verka stramare och mer precis i de lägsta frekvenserna. Om du trots allt tycker att ljudet är lite för tunt eller för fylligt så kan du fintrimma klangbalansen digitalt (voicing) efter din personliga smak utan att det påverkar ljudkvaliteten över huvudtaget.


* För att använda I.C.C. ska insignalens samplingsfrekvens ställas in till 44,1 kHz (CD-upplösning). Detta gäller till exempel CD-spelare med uppsampling, som Lyngdorfs egen CD-2.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Suveränt rent, upplöst och dynamiskt ljud
 • RoomPerfect-rumskorrektion för perfekt ljud i alla lyssningsrum med eller utan subbas(ar)
 • Exklusiv och gedigen metalldesign som matchar Lyngdorfs CD-2 CD-spelare
 • 100 % digital signalväg (Equibit)
 • Mycket användarvänlig
 • Kan driva mycket strömkrävande högtalare (30 A peak)
 • Analog in/ut ingår som standard
 • Kan byggas ut med High End-analogmodul (inkl. RIAA) samt USB- och HDMI-modul
 • Subbasutgång med inbyggt elektroniskt delningsfilter
 • Stöder HD-ljud
 • Stöder bitstream-stereosignaler från SACD via USB- och HDMI-modul (extrautrustning)
 • I.C.C. förbättrar ljudkvaliteten från överkomprimerade musikproduktioner

Begränsningar

 • Ingen inbyggd nätverksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Inga inbyggda streaming-tjänster
 • Ingen direkt avspelning av USB-lagringsmedium
 • Ingen app-fjärrkontroll
 • RIAA-steg måste köpas separat eller via analog inbyggnadsmodul
 • Vissa alternativ kan ge ännu mer råstyrka

Videos om Lyngdorf TDAI-2170

Tillbehör till Lyngdorf TDAI-2170

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm170 watt
Uteffekt 8 ohm85 watt
Förvrängning (THD)0,07%
FörstärkarteknikKlass D - helt digital

Rekommenderade produkter