Hopp til innhold
17 498:-st.
  -
8-kanalig superflexibel effektförstärkare för större installationer och multiroom-system. Kan konfigureras och byggas ut för nästan alla behov.

Läs mer:

Beskrivning

NAD CI 980 – strömstark och flexibel 8-kanalig effektförstärkare som är perfekt för inbyggnadslösningar

 • 8 kanaler – skapad för att driva större inbyggnads- och multizonsystem i privata hem, restauranger, butiker m.m.
 • Bra råstyrka och hög stabilitet
 • Kan snabbt konfigureras för olika behov via global/lokal signal
 • Klass D-teknik minimerar strömförbrukning och värmeutveckling
 • Individuell inställning av känslighet (gain) på alla ingångar

CI 980 är en strömstark 8-kanalig effektförstärkare som tagits fram för att driva ett större inbyggnads- eller multizonsystem både i privata hem, på restauranger och på caféer och alla andra platser där du behöver en flexibel och stabil förstärkarlösning för flera högtalarpar.


CI 980 är framtagen som en CI-förstärkare helt från grunden (Custom Install). Det betyder att flexibilitet och stabilitet har fått högsta prioritet. Du kan konfigurera CI 980 på alla möjliga tänkbara sätt, så att du får rätt musik och den rätta ljudstyrkan i alla de rum du spelar i. Om du skulle behöva fler kanaler kan du utan problem lägga till extra effektsteg via Pre Out-anslutningarna.


NAD CI 980 finns i svart finish.


NAD CI 980 – 8 högeffektiva och flexibla förstärkarkanaler
CI 980 ger dig 8 separata förstärkarkanaler, så du kan driva ända upp till fyra par stereohögtalare. Den högeffektiva klass D-konstruktionen ger dig bra råstyrka och är stabil även vid höga ljudtryck. Samtidigt avger den minimalt med värme och använder mycket mindre ström än motsvarande traditionell konstruktion, vilket gynnar både miljön och din elräkning.

Perfekt för installationer och multizonsystem
CI 980 är en förstärkarlösning som passar perfekt till installationer där du ska driva flera par högtalare, t.ex. för bakgrundsmusik i en foajé, i ett kök/allrum eller på ett café. Du kan välja både global och lokal musiksignal för varje stereokanalpar, och via en omkopplare på baksidan väljer du enkelt om du vill spela samma musik i alla rum eller olika typer av musik i varje rum.

Pre Out på både global och lokal anslutning gör att du utan problem kan koppla in ännu fler effektsteg om du vill skicka musiken till ännu fler rum. Du får även individuell justering av känslighet (gain) på alla kanalpar, där du en gång för alla kan ställa in en korrekt ljudnivå för alla högtalare och alla rum.

CI 980 har 12 V trigger-ingång och kan dessutom startas automatisk när det kommer en signal från spelaren. Det innebär att du utan problem kan placera förstärkaren i ett skåp om du vill. Du måste bara se till att det finns en väg ut för den värme som fläktarna blåser ut genom fronten. När du har spelat och lyssnat klart stängs förstärkaren automatiskt efter ca 30 minuter.

Högtalarterminalerna är av Phoenix-typ, där du monterar kablarna i en medföljande multikontakt som du sedan sticker in i förstärkaren. På så sätt kan man göra hela kabelinstallationen klar på förhand och lägga till/ta bort förstärkaren på ett kick – en genomtänkt lösning som understryker att CI 980 är väl anpassad för inbyggnadslösningar.

OBS:

Till Phoenix-terminalerna på denna förstärkare bör du endast använda högtalarkablar av Solid core-typ eller motsvarande som är avsedd att användas i installationer, t.ex. något från AudioQuest SLiP-serien. Vanliga mjuka högtalarkablar (multi-strand) kommer inte att sitta stabilt i terminalerna, vilket leder till en risk för kortslutning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 8 kanaler ger stor flexibilitet, även i större installationer
 • Klass D-teknik minimerar strömförbrukning och värmeutveckling
 • Bra råstyrka
 • Global/lokal signal kan väljas individuellt för alla stereokanalpar
 • Individuell inställning av känslighet (gain) på alla stereokanalpar
 • Extra effektsteg kan anslutas via Pre Out med både global och lokal signal
 • 12 V trigger-funktion/autostart vid styrsignal (kan kopplas ifrån)
 • Phoenix-högtalarterminaler (multikontakt) för enkel anslutning
 • Rackhandtag för enkel montering i skåp och racksystem
 • Fläktkylning ger flexibla monteringsmöjligheter

Begränsningar

 • En del alternativ kan ge bättre Hi-Fi-ljudkvalitet

Tillbehör till NAD CI 980

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm60 watt
Uteffekt 8 ohm50 watt
FörstärkarteknikKlass D

Rekommenderade produkter