HiFi Klubben

Gå till innehåll

Sonos CONNECT:AMP Musikanläggning med streaming

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sonos CONNECT:AMP Musikanläggning med streaming

CONNECT:AMP är en komplett, välspelande och trådlös minianläggning i en enda box. Tillsätt ett par högtalare, sen kan du spela all din musik, all världens radiostationer och musik från streamingtjänster som Spotify, TIDAL m.fl.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när denna produkt finns i lager
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Sonos CONNECT:AMP – trådlös stereoförstärkare för riktiga Hi-Fi-högtalare

 • Inbyggd stereoförstärkare på 2 x 55 watt – bara anslut de högtalare du vill använda 
 • Anslutning för extern analog ljudkälla, t.ex. TV-ljud
 • Kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp  
 • Hög användarvänlighet med styrning via app från smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller PC/Mac.
 • Full integrering med ett stort antal streamingtjänster, inkl. Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.  

CONNECT:AMP är Sonos-systemets trådlösa stereoförstärkare. Den fungerar som en trådlös, komplett anläggning som du kan streama all din musik på oavsett om du spelar från musiktjänster (t.ex. Spotify), internetradio eller din egen samling på datorn. En bra lösning om du vill ha kvalitetsljud, alla trådlösa bekvämligheter och så få synliga prylar som möjligt.

Med sina inbyggda 2 x 55 watt kan CONNECT:AMP på egen hand driva ett par bra Hi-Fi-högtalare från t.ex. DALI eller B&W. Du kan själv välja en högtalarmodell som passar din plånbok och din inredning, och du får detaljer, dynamik och stereobild på en nivå som ingen allt-i-ett-högtalare kommer i närheten av.

Den har även en separat utgång för subbas, vilket gör att du också kan välja att ha ett 2.1-system och få ett fullregisterljud utan stora högtalare. Och som en extra bonus kan du ansluta ljudet från din TV, så att din filmupplevelse aldrig mer fördärvas av TV:ns ynkliga inbyggda högtalare.

Enkel använding och perfekt multiroom-integrering
Du kan styra alla grundläggande avspelningsfunktioner (till exempel play/paus/hoppa över) med hjälp av tryckknappar på framsidan. Du behöver alltså inte ständigt ha koll på var din smartphone är. Du får även hela paletten av läckra Sonos-möjligheter på köpet, inklusive full styrning via app (iOS/Android) och full integrering av streamingtjänster som Spotify, TIDAL m.fl. CONNECT:AMP integrerar också perfekt med resten av Sonos-komponenterna och kan ingå i ett multiroom-system i Hi-Fi-klass.

Eftersom användningen styrs via Wi-Fi kan du utan problem placera CONNECT:AMP helt utom synhåll, t.ex. i ett skåp. Du ska bara se till att det finns luftutrymme omkring den med tanke på kylningen.

CONNECT:AMP finns i silverutförande. Väggfäste finns som extrautrustning.

Se producentens video

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Inbyggd stereoförstärkare på 2 x 55 watt
 • Kan på egen hand driva ett par vanliga högtalare som du själv väljer
 • Kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp
 • Anslutning för extern analog ljudkälla och subbas 
 • Konfigureras blixtsnabbt
 • Grundläggande funktioner kan styras direkt via knappar på framsidan
 • Tonkontroll via Sonos app
 • Full trådlös integrering med övriga Sonos-komponenter
 • Fullständig integrering med streamingtjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler*
 • Trådlös styrning via både smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) och PC/Mac
 • Väggfäste finns som extrautrustning
 • Kan användas tillsammans med trådlös subbas (Sonos SUB) 

Begränsningar

 • En bra traditionell stereoanläggning kan leverera högre ljudkvalitet och/eller mer råstyrka
 • Ingen avspelning via Bluetooth
 • Ingen ingång för digital extern ljudkälla
 • Ingen avspelning från USB-media
 • Stödjer inte 24-bitars HD-ljud  

Beskrivning

CONNECT:AMP – en trådlös förstärkare för både musik och TV-ljud
Du kan använda CONNECT:AMP till att få stort och fint ljud från TV:n. Om du kopplar in det analoga ljudet från TV-apparatens hörlursuttag till linjeingången på CONNECT:AMP kan du konfigurera den så att den startar automatiskt och skickar ut TV-ljudet genom högtalarna. Då behöver du inte bekymra dig om att starta någon separat anläggning manuellt, och kan styra ljudstyrkan direkt från TV:ns fjärrkontroll.**

Sonos – originalsystemet för trådlös multiroom-Hi-Fi
Det var med Sonos det hela började – ett komplett Hi-Fi-system med multiroom-streaming för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos har marknadens största urval av spelare, inkl. TV-soundbar och trådlös subbas, och Sonos är dessutom marknadens mest sålda och väl beprövade streamingsystem.

Sonos är fullständigt integrerat med streaming-tjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. Det här gör att du kan få tillgång till och välja fritt bland fler än 20 miljoner låtar utan att äga en enda CD-skiva. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller din PC/Mac.*

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner – helt gratis. Uppdateringarna läses in i ditt Sonos-system via nätet så snart de är färdigutvecklade, och på så sätt blir din Sonos-upplevelse konstant bättre och bättre – helt automatiskt!

Sonos app – ger dig all världens musik inom räckhåll
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify och Deezer. Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så hela familjen kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Streama musik direkt från din smartphone eller surfplatta (Apple iOS/Android)
Om du föredrar att ha musiken liggande på din smartphone/surfplatta istället för på datorn eller en nätverkshårddisk, så har du många smarta möjligheter med Sonos. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja "Denna iPhone" (eller motsvarande) och sedan välja musik från ditt bärbara musikbibliotek.

Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att lagra musik som du inte har tillgång till via streamingtjänsterna, som t.ex. Beatles och andra artister som av en eller annan anledning inte blivit tillgängliga ännu. Det samma gäller klassisk musik som kan vara rätt oöverskådlig att navigera bland där ute.

Massor av möjligheter för kräsna öron
Med Sonos kan du streama ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig Hi-Fi-lösning. Den trådlösa stereoförstärkaren CONNECT:AMP kan på egen hand driva ett par bra Hi-Fi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med allt-i-ett-lösningarna.

Den ultimata Sonos-konfigurationen är dock att ansluta den trådlösa CONNECT-spelaren till en separat anläggning. Då får du fullvuxen Hi-Fi samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du enkelt och smidigt styr via systemets app. Om du matar en sådan anläggning med en Lossless-kompatibel streaming-tjänst som t.ex. TIDAL eller din egen musiksamling på datorn, så är det bäddat för storslagna musikupplevelser (förutsatt att dina musikfiler är rippade i förlustfri kvalitet).

Om du är extra kräsen kan du ansluta CONNECT till en extern D/A-omvandlare (DAC) via optisk eller koaxial utgång och på så sätt lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare – t.ex. från NAD – har du även möjlighet att ansluta CONNECT digitalt och utnyttja förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

Börja med en – utöka överallt via enkel trådlös konfiguration
Sonos är också ett genialt multiroom-system i Hi-Fi-klass som kan skicka musik från världens alla hörn till hemmets alla vrår. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos-systemet har en musikspelare för varje behov.

Från appen väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, och ljudet från Sonos är alltid perfekt synkroniserat. Det här gör att du på ett ögonblick kan fylla hela ditt hem med samma bakgrundsmusik i hög kvalitet. En otroligt läcker och användbar funktion.

Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

Så kommer du i gång
För att komma igång behöver du bara en "controller" (smartphone/surfplatta/PC) och en Sonos-spelare (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en extra Sonos-spelare, trycka på två knappar och vänta ett ögonblick, sen är systemet redo att användas.

Om du istället för ditt vanliga Wi-Fi-nätverk vill utnyttja Sonos eget extra stabila trådlösa nätverk – SonosNet – måste en spelare dessutom vara ansluten till din nätverksrouter via kabel. Om inte din router står på en plats där du vill ha musik kan du istället använda en BRIDGE- eller BOOST-nätverksadapter till detta. Sen har du alltid ett optimalt Sonos-nätverk inom räckhåll.

Perfekt för inbyggnadslösningar
Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret om du har din nätverksrouter där. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

* Streamingtjänster, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Besök ev. Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. Användning av WiMP, Spotify, Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos förutsätter att du har ett betalabonnemang.

** Automatiskt val av externt ljud måste aktiveras under menyn till CONNECT:AMP. Dessutom ska du välja ljudinställningen "uncompressed" eftersom ljudet annars blir betydligt sämre än bilden. Av samma anledning får den CONNECT:AMP som används inte placeras i en grupp med andra Sonos-spelare. Vid korrekt konfiguration kommer det fortfarande att vara en minimal fördröjning på 70 ms, men många användare störs inte av detta.

Specifikationer

 • Trådlös stereoförstärkare (klass D)
 • Uteffekt: 2 x 55 watt i 8 ohm (THD <0,02%)
 • Streamingtjänster i Sverige som stöds*: Spotify, TIDAL, WiMP HiFi, m.fl.*
 • Ljudformat**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Format för internetradio: MP3, WMA.
 • Anslutningar: linjeingång (RCA), subbasutgång
 • Ethernet-anslutning: 2-portsswitch, 10/100 Mbit/s
 • Trådlös plattform: SonosNet 2.0 med AES-kryptering
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows 2000/XP, Mac OSX v10.3/10.4
 • Energiförbrukning standby: 8 W
 • Mått: 18,5 x 8,9 x 20,7 cm (BxHxD)
 • Vikt: 2,3 kg
 • Färg: Silver

* Kräver betalabonnemang.
** Maximal upplösning är 16-bit/48 kHz. För närvarande stöds ej WMA Lossless och Apple ”AirPlay” (iTunes DRM-skydd).

Sonos

Sonos är marknadens mest kompletta och användarvänliga trådlösa Hi-Fi-system. Du kan streama musik från hela världen, du kan otroligt enkelt få surroundljud till TV:n, du kan fylla varje rum i ditt hem med äkta Hi-Fi-ljud och du kan styra alltsammans från din smartphone eller surfplatta.

 • Synnerligen enkelt att installera 
 • Trådlös användning från smartphone eller surfplatta
 • Streama din egen musik eller från internet
 • Hög ljudkvalitet
 • Suveräna multiroom-möjligheter

Läs mer om Sonos

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här