Hopp til innhold
DALI
Subbas

DALI SUB E-9 F

5 998:-st.
Vit högglans

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Produkten ingår i ett system/paket
Behöver dina högtalare en extra skjuts för djupbasen? Fyll vardagsrummet med kvalitetsbas utan att fylla det med stora högtalare. Flera färger.

Läs mer:

Beskrivning

DALI SUB E-9F – kompakt kvalitetssubbas i snygg design

 • Ytterst kompakt och enkel att placera
 • Väldigt precis och dynamisk bas
 • Passar väldigt bra till både musik och filmljud
 • Snygg finish, inkl. vit högglans
 • Skyddad mot överbelastning
SUB E-9F är en elegant 9-tums subbas och ett läckert komplement till exempelvis DALIs egen KUBIK FREE, de kompakta modellerna i serierna ZENSOR och FAZON samt andra kompakta högtalarsystem av hög kvalitet. Här kan du fylla vardagsrummet med djup och dynamisk bas utan att samtidigt behöva fylla det med stora högtalare.

Med 220-watts klass D-förstärkare och ett gediget element med lång slaglängd och membran av ren aluminium har du tillräckligt med kraft för det mesta, oavsett om det står musik eller film på programmet. Även designen håller hög klass där du kan se fram emot en pianolackad front och ett otroligt elegant membran med lasergraverad DALI-logga.

Perfekt till både musik och filmljud
Till skillnad från många andra subbasar på marknaden är SUB E-9F konstruerad för att fungera lika bra till musik som till film. För att lyckas med detta behövs det både precision och råstyrka – här handlar det inte bara om dovt muller utan om att integrera de lägsta oktaverna i ljudbilden på ett naturligt sätt så att du kan lyssna med både öronen och kroppen.

När SUB E-9F är rätt placerad och inställd får du hela den fysiska känslan från basgitarrer, trummor och filmexplosioner utan att du behöver bekymra dig om den överdrivna och blöta bas som kännetecknar många billiga subbasar.

SUB E-9F finns med finish i vit högglans, svart ask eller ljus valnöt. Tygfront kan köpas till som extrautrustning.

OBS: Subbaskabel beställs separat.
Enkel placering med nedåtriktad basport 
SUB E-9F:s kabinett är gjort av solida MDF-plattor med basporten placerad på undersidan. Förutom att göra subbasen enklare att placera ger denna konstruktion en bättre akustisk koppling till rummet samt en djupare avstämningsfrekvens än vad som annars hade varit möjlig med ett kabinett av den här storleken. De fyra fötterna ser till att den nedåtriktade basporten hamnar på korrekt höjd över golvet så att den utnyttjas optimalt.

SUB E-9F kan kopplas in via linje- eller högtalarutgången på din förstärkare och du kan naturligtvis justera volym, delningsfrekvens och fas så att du anpassar subbasen optimalt efter ditt rum och din anläggning.

Aluminium för styrka och styvhet
SUB E-9F är bestyckad med ett nyutvecklat 9-tums low-loss-element med lång slaglängd och membran av ren aluminium. DALI har valt detta material för dess styvhet och låga vikt som gör att elementet kan återge ljudets allra minsta impulser utan förvrängning. Resultatet är ett osedvanligt precist och dynamiskt ljud som förgyller både musik och filmljud.

Magnetsystemet är ytterst solitt konstruerat och ventilerat för att minimera värmeutveckling och förvrängning. Och tack vare DALIs briljanta low-loss-princip är membranets upphängning utformad för långa och obehindrade rörelser så att ljudet blir lika optimalt på hög som på låg volym.

Effektiv klass D-förstärkare på 220 watt 
Förstärkaren i SUB E-9F är en klass D-konstruktion med en maximal effekt på 220 watt, vilket räcker gott och väl för de flesta uppgifter. Som en extra bonus får du en nyutvecklad ”limiter”-funktion som omärkligt övervakar signalen och ger en mjuk avrullning av kraftiga överbelastningar som annars hade kunnat orsaka förvrängningar eller till och med skada subbasen.

En klass D-förstärkare som den i SUB E-9F omvandlar hela 70 procent av den elektriska energin till ljud. Det minimerar energiförbrukningen samtidigt som värmeutvecklingen är så liten att subbasen slipper ha stora kylflänsar på baksidan, vilket många andra subbasar har.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Ytterst kompakt och enkel att placera
 • Väldigt precis och dynamisk bas
 • Passar väldigt bra till både musik och filmljud
 • Snygg finish
 • Skyddad mot överbelastning

Begränsningar

 • Naturliga begränsningar i väldigt stora lyssningsrum
 • Större alternativ kan leverera djupare och/eller kraftigare bas
 • Tygfront ingår ej, säljs som tillbehör

Videos om DALI SUB E-9 F

Tillbehör till DALI SUB E-9 F

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)37-200
Förstärkare220 watt
Delningsfrekvenser40-120 Hz
Storlek bashögtalare9"
KabinettkonstruktionBasreflex

Recensioner


4.8
37 recensioner
5
34
4
1
3
1
2
0
1
1

Rekommenderade produkter