Hopp til innhold

Festhögtalare

7 produkter
Visar 7 produkter utav 7

Festhögtalare till alla anledningar

Grillpartyn, husfester, studentfiranden, festivaler – det finns alltid goda skäl att skruva upp musiken, släppa hämningarna och bara njuta med dem som vi tycker om. Men det förutsätter en mycket viktig komponent: en häftig festhögtalare! En festhögtalare sätter stämningen och skapar just den atmosfär som du önskar till din fest. Skruva upp volymen till coola beats på en vild dansfest. Eller välj något fräscht och läckert till ett kul kalas där ni gärna vill kunna samtala med varandra.

Vad du än tänker använda festhögtalaren till, är det viktigt att kvaliteten är i topp och uppfyller dina behov. Ska du anordna en ordentlig fest, bör du fundera över vilken högtalare du köper för ändamålet. Alla modeller passar inte lika bra i festsammanhang. Det handlar inte enbart om huruvida de har en läcker, inbyggd neonbelysning eller en medföljande discokula – det handlar om huruvida din festhögtalare kan hålla ställningarna och ge dig den fest som du längtat efter.

Kraftfulla festhögtalare

Högtalare till fest ska som sagt tåla lite mer än en vanlig högtalare som används när du lagar mat eller bara går därhemma och njuter av lite behaglig bakgrundsmusik. Ofta består festhögtalare av stora högtalare. Men det viktigaste är att det finns massor av kraft bakom ljudet som låter dig spela högt och gör att dina gäster hör musiken tydligt. Samtidigt ska högtalaren kunna balansera ljudet så bra att det inte förvrängs när du höjer volymen.

Vilken högtalare du än har tänkt dig står valet mellan två alternativ: en aktiv högtalare med inbyggd förstärkare eller en passiv högtalare där du behöver köpa till en separat förstärkare. En förstärkare bidrar till att hantera högtalarens frekvenser. Utan förstärkare får du helt enkelt inget ljud.

Wi-fi, kabelförsedd eller Bluetooth-festhögtalare

En annan viktig aspekt när du ska välja festhögtalare är anslutningen. Vistas ni inomhus kan det vara härligt att ansluta enheten och festhögtalaren till ditt hemmainternet. I så fall är en wi-fi-högtalare precis vad du behöver. Ska högtalaren följa med utomhus, eller om du gillar det smarta med att alla gäster enkelt kan koppla upp sig från sina egna telefoner, är du kanske mer ute efter en Bluetooth-högtalare.

Wi-fi är en av de trådlösa anslutningsmöjligheterna som upprätthåller mest av ljudkvaliteten. Med Bluetooth riskerar du däremot att förlora en del av kvaliteten på vägen.

Du kan också välja en festhögtalare med kabel för att inte gå miste om något på vägen. Men om du gärna vill flytta omkring din festhögtalare finns det bättre alternativ.

Hos festhögtalare är ofta ljudnivån och bekvämligheten det viktigaste, och därför faller valet ofta på Bluetooth. Det är det självskrivna valet för en festhögtalare. Det är otroligt utbrett och därför enkelt att använda på en fest där musiken spelar och alla har en åsikt om vad som ska komma ut från högtalarna.

Utomhus eller inomhus?

Vid en utomhustillställning finns det mer att ta hänsyn till än om ni håller er inomhus. Inomhus behöver du enbart tänka på grannarna – utomhus måste du också fundera på väder och vind. Om det regnar, är daggfuktigt eller luftfuktigheten är hög, eller om det är riktigt varmt eller kallt, är det inte säkert att din festhögtalare kan stå emot. Dock tillverkas vissa högtalare som speciella utomhushögtalare som kan tåla lite av varje.

Börja festen med en festivalhögtalare

Ska du använda högtalaren på en festival behöver du överväga några ytterligare scenarier. Här riskerar den att utsättas för alla slags väder, klibbig alkohol och festglada människor som ramlar in i den. Men här har du ett bombsäkert val: en SOUNDBOX. Den är speciellt utvecklad av unga entreprenörer och uppfyller behovet hos en festivalhögtalare som ska tåla allt. Både batteritid, motståndsförmåga, ljudkvalitet och kraft finns där och ger det perfekta valet för varje festival.

Det är givetvis möjligt att använda andra högtalare än SOUNDBOX på festivaler. Men kolla upp att de kan stå emot strapatserna på en festival och att de inte laddas ur efter bara ett par timmar. Undersök om du kan ta med dig ett extra batteri eller om du snabbt kan ladda upp högtalaren någonstans på festivalen. Avslutningsvis är det viktigt att du stämmer av ljudkvaliteten hemifrån.  Då slipper du att stå med en skrapig festivalhögtalare som inte kan hålla jämna steg med de andra högtalarna i närheten.

Hitta den bästa partyhögtalaren i HiFi Klubben

Det finns mycket att ta i beaktande när du drömmer om en häftig partyhögtalare som ska sätta fart på din hemmafest. Ska den användas vid vilda fester eller under stilla och rofyllda myskvällar? Ska den anslutas trådlöst, och i så fall, vilken typ av trådlöst? Ska den kunna stå emot väder och vind, eller är den bara avsedd för tillställningar hemma i vardagsrummet? Om du inte riktigt vet vad svaren kommer att leda till, behöver du bara ta kontakt med våra duktiga medarbetare hos HiFi Klubben. Här får du alltid goda råd avseende just dina behov. Och du får den partyhögtalare som gör dig allra gladast.