Hopp til innhold

Wi-fi högtalare

25 produkter
Visar 25 produkter utav 25

Wi-fi högtalare

Wi-fi högtalare blir alltmer populära och för många är det förstahandsvalet när de ska köpa ny högtalare. HiFi Klubben har ett stort urval. Är du ute efter den bästa wi-fi högtalaren på marknaden bör du fundera över vad du egentligen vill uppnå – så kan du lättare hitta rätt bland de många modellerna.

Behöver du en utomhushögtalare? Är den bästa wi-fi högtalaren för dig snarare en liten modell i köket som gör dina morgnar lite roligare? Eller söker du en kraftig bjässe till vardagsrummet som ger det vildaste ljudet när du spelar dina favoritlåtar eller ser den nyaste TV-filmen med superhjältar? Följ vår guide och hitta den bästa wi-fi högtalaren för just dig.

Trådlös wi-fi högtalare

Wi-fi högtalare ansluts naturligtvis via wi-fi och är därför trådlösa. Wi-fi högtalare har större räckvidd än Bluetooth-högtalare. Vill du spela i ett annat rum än där du befinner dig, eller gå omkring i trädgården utan att bära på en telefon, bör du utan tvekan välja en wi-fi högtalare.

Med wi-fi kan du spela från flera högtalare samtidigt, något Bluetooth inte behärskar. Du känner kanske igen det från Sonos wi-fi högtalare. Deras system tillverkas specifikt för att spela musik i olika rum samtidigt – antingen samma musik eller olika från rum till rum. Det är en teknik som vinner alltmer terräng, bland annat genom sin större flexibilitet. Du kan lyssna på en podcast i köket medan din bättre hälft tar ett härligt bad med en festlig spellista. Barnen har i sin tur satt på de nyaste topplåtarna nere i sina rum.

Som sagt kan du också ta med dig din wi-fi högtalare utomhus om du vill njuta i solen med god musik, eller kanske behöver lite motiverande musik i trädgårdslandet. Så länge din wi-fi-anslutning är tillräckligt god, kan wi-fi högtalare enkelt användas utomhus. Därmed blir också användningsmöjligheterna betydligt bredare.

Fördelar med wi-fi högtalare

Det finns flera fördelar med wi-fi högtalare, som kan lotsa dig i rätt riktning när du är på jakt efter en ny högtalare. En av de allra största fördelarna är att de är mer flexibla än kabelförsedda högtalare eftersom du slipper grubbla över kabellängd och specifika kontakter. Tack vare denna flexibilitet kan du bland annat ta med din wi-fi högtalare överallt i hushållet, eller använda den vid en picknick i trädgården – så länge du stannar inom gränserna för din wi-fi finns det också anslutning till din högtalare.

Som utgångspunkt kommer du också att uppleva bättre ljud från en högtalare med wi-fi än en med Bluetooth. Och om ljudkvaliteten är riktigt viktig för dig, kommer en wi-fi högtalare tveklöst att vara den rätta vägen att gå. Det handlar om på vilket sätt den trådlösa anslutningen överförs. Med Bluetooth går något av ljudkvaliteten förlorad medan mer av den stannar kvar när du använder wi-fi högtalare. Använder du högtalaren för att titta på film på din TV eller dator och har en god wi-fi-anslutning kan du också streama i HD-kvalitet. Det är ett vittnesmål om den höga kvaliteten på wi-fi högtalarnas trådlösa anslutning.

Många wi-fi högtalare kan dessutom användas med röstkontroll, ett stort plus för många. Genom inbyggda röstkontroller i wi-fi högtalaren kan du styra musik, samtal och många andra funktioner utan att använda knappar eller behöva gräva fram din telefon.

Soundbar, subwoofer, eller högtalare med wi-fi?

När du hör ”wi-fi högtalare”, tänker du då spontant på en helt vanlig högtalare som sänder ut ljud när du spelar upp från din telefon eller TV? I själva verket är de mycket bredare än så. Wi-fi högtalare inkluderar också soundbarer och subwoofers. När vi talar om högtalare med wi-fi är det i själva verket därför en ganska omfattande kategori. Vill du ha ännu bättre ljud därhemma, kan du också fundera på att komplettera ditt ljudsystem med en soundbar och kanske också med en subwoofer. Ljudet blir läckrare – och är givetvis alltjämt trådlöst.

Om du vill ha fint wi-fi-ljud i hemmet kan du också överväga att löpa linan ut och investera i ett högtalarsystem med wi-fi för den bästa ljudupplevelsen. En soundbar med wi-fi bidrar till att fördjupa basen och förbättrar i största allmänhet ljudet från din TV-apparat. En subwoofer med wi-fi förstärker däremot effekten från soundbaren och kan dessutom bidra till en bättre surroundkänsla.

Hitta wi-fi högtalare hos bland annat följande varumärken:

Köp din nästa wi-fi högtalare i HiFi Klubben

Nu återstår bara att välja mellan de många wi-fi högtalarna som vi erbjuder i HiFi Klubben. Först då kan du komma i gång på riktigt med att lyssna på allt bra ljud som gömmer sig på den andra sidan av wi-fi-anslutningen. Wi-fi högtalare har med tiden kommit att inkluderas i sortimentet hos de flesta varumärken. Om du har ett favoritvarumärke eller alltid har drömt om en helt speciell design är det därför inget problem.

Du är välkommen att prova de olika wi-fi högtalarna i butiken om du är osäker på vilket ljud som passar bäst för just dig. Den bästa wi-fi högtalaren är inte nödvändigtvis den dyraste eller mest populära. Det är den som låter bäst i dina öron – men för att hitta rätt måste du utforska de respektive modellerna. Det kan du göra genom att titta in i din lokala HiFi Klubben butik. Vi hjälper dig gärna med att navigera runt i det stora urvalet av wi-fi högtalare. Vår målsättning är att du ska komma hem med den som är alldeles rätt för dig.