Hopp til innhold

Så får du kanonljud från dina hörlurar

HÖRLURS
FÖRSTÄRKAREN

Det är underbart att lyssna på musik genom ett par bra hörlurar. Men kanske har du aldrig upptäckt hur bra de egentligen är på grund av att du utan att veta om det har kasserat en del av ljudkvaliteten på vägen till dina öron. Om du vill ha ren och skär oförfalskad musiknjutning ska du ha en separat hörlursförstärkare.

En mobil hörlursförstärkare – digitalt superljud när du är på språng

Om du har en smartphone använder du den garanterat också till att spela musik. Du pluggar i lurarna i telefonen, trycker ett par gånger på skärmen och sen flödar musiken i dina öron. Du tycker kanske att det låter okej, men faktum är att telefonens minijack-utgång är full med störningar och förvrängning som försämrar din musikupplevelse. Men det kan bli mycket bättre.

En mobil hörlursförstärkare är inte mycket större än ett vanligt USB-minne, men den är fullmatad med avancerad digital teknik. Den här lilla manicken levererar en ljudkvalitet som på ett ögonblick gör den, din smartphone och dina hörlurar oskiljaktiga – både hemma och på stan.

Det samma gäller om du lyssnar på musik från din bärbara dator. Den dras nämligen också ofta med en bedrövlig minijack-ljudutgång. Anslut istället en mobil hörlursförstärkare till USB-porten och dina lurar i andra änden. Sen har du kristallklar digital ljudkvalitet, oavsett om du spelar från din egen musiksamling eller strömmar från Spotify, TIDAL eller någon annan musiktjänst.

Den mobila hörlursförstärkaren gör din smartphone eller dator till en fullfjädrad musikspelare med audiofila kvaliteter som utan problem kan locka fram det bästa ur ett par riktigt bra hifi-hörlurar. Vi garanterar att du hör skillnad!

Minijack-utgången på din telefon är full med störningar och förvrängning som försämrar din musikupplevelse

En stationär hörlursförstärkare – audiofilt ljud att njuta av på egen hand

Är du en sådan som älskar att lägga upp fötterna i soffan och lyssna på musik i ett par grymma kabelanslutna hörlurar? Då kan en stationär hörlursförstärkare vara det där lilla extra som lyfter din upplevelse från bra till helt fantastisk.

Även om hörlursutgången på många av förstärkarna och receivrarna på marknaden är mycket bättre än den du hittar i en smartphone eller dator, så kan det fortfarande finnas mycket att vinna på att skaffa en dedikerad hörlursförstärkare. Och om du har investerat i ett par hörlurar i lyxklassen är en matchande hörlursförstärkare nästan ett måste.

På en traditionell analog stereoförstärkare ansluter du hörlursförstärkaren via en vanlig linjeutgång (t.ex. Tape Out), vilket också är den lösning du ska välja om din förstärkare saknar ett separat hörlursuttag. Vissa hörlursförstärkare har en digital ingång som ger dig andra smarta möjligheter, till exempel tillsammans med streaming-enheter från Sonos, HEOS eller Bluesound.

Stationära hörlursförstärkare rymmer ofta exklusiva och audiofila lösningar. Du behöver faktiskt inte gå särskilt högt upp i prisklasserna innan du stöter på klass A-drift, rör, High End-D/A-omvandlare och annat gott. Samtidigt får du i regel en rad anpassningsmöjligheter som ger även de mest avancerade och tungdrivna High End-hörlurarna luft under vingarna. 

En bra hörlursförstärkare lyfter kort sagt ljudkvaliteten från vanliga hörlurar flera klasser, och tillsammans med äkta High End-lurar hamnar du i sjunde ljudhimlen direkt!

På HiFi Klubben hittar du läckra hörlursförstärkare från AudioQuest, Sennheiser och Pro-Ject. Kom in i butiken och upplev skillnaden – och ta gärna med dina egna hörlurar. Då ska du få höra hur bra de egentligen spelar!