Hopp til innhold
39 998:-st.
  -
Avancerad 8-kanalig effektförstärkare med snyggt hifi-ljud som kan matcha krävande inbyggnadshögtalare. Kan konfigureras via webben.

Läs mer:

Beskrivning

NAD CI 8-120 DSP – strömstark och avancerad 8-kanalig effektförstärkare för seriösa installationslösningar

 • Fin hifi-ljudkvalitet och råstyrka
 • Kan driva krävande hifi-högtalarsystem, även om du drar långa kablar
 • 8 kanaler ger stor flexibilitet, även i större installationer
 • Avancerat webbgränssnitt för konfigurering och ljudinställningar
 • Blygsam strömförbrukning och värmeutveckling i förhållande till prestanda

NAD CI 8-120 DSP är en avancerad 8-kanalig hifi-effektförstärkare som är framtagen för att driva seriösa inbyggnads- eller multizon-system, samt tunga hemmabiografer med separat teknikrum. Med Hypex UcD-förstärkarteknik och 120 äkta NAD-watt i varje kanal kan den här förstärkaren utan problem få fram alla kvaliteter i bra inbyggnadshögtalare, exempelvis från DALI och Bowers & Wilkins.

De 8 ljudkanalerna i CI 8-120 DSP ger möjlighet att driva 4 par stereohögtalare i strålande hifi-kvalitet. Men inte nog med det – kanalerna kan dessutom bryggkopplas parvis till 200 watt i 8 ohm mono. Därmed kan du till exempel skapa en uppsättning med 2 x 200 watt för dina huvudhögtalare i vardagsrummet och fortfarande ha kanaler i reserv för ytterligare två rum med 2 x 120 watt i varje – mätt med alla kanaler i drift. Om du bara kör med ett enda stereosystem i drift har du hela 2 x 320 watt att leka med i en bryggkopplad uppsättning!

Via den globala ingången kan du koppla in exempelvis en musikstreamer och spela samma musik i alla kanaler. Det är vanligtvis lösningen i ett stort rum med många högtalare i taket där du ska lyssna på samma musik i hela rummet. Men du kan också välja att använda en eller flera ingångar till andra musikkällor så att du kan spela annan musik i ett eller flera rum.

En dedikerad CI-förstärkare med webbkontroll

NAD CI 8-120 DSP är framtagen från grunden som en CI-förstärkare (Custom Install). Det betyder att flexibilitet och stabilitet har fått främsta prioritet, och alla anslutningar har optimerats för att kunna placeras i ett teknikrum. Via det smarta webbgränssnittet kan CI 8-120 DSP konfigureras på nästan alla tänkbara sätt så att du får rätt musik, rätt klang och rätt ljudstyrka i alla rum du spelar i.

Den högeffektiva klass D-konstruktionen ger dig enastående råstyrka och är stabil även vid höga ljudtryck. Samtidigt avger den minimalt med värme och använder mycket mindre ström än motsvarande traditionell konstruktion, vilket gynnar både miljön och din elräkning.

NAD CI 8-120 DSP finns med svart finish.

NAD CI 8-120 DSP – total kontroll via webbgränssnitt

Via Ethernet-anslutningen och den inbyggda DSP:n kan konfigurering och alla ljudinställningar skötas från en vanlig dator. Det gör konfigureringen väldigt flexibel, och med en bärbar dator till hands kan du finjustera ljudet i alla rum medan du står vid högtalaren och lyssnar. När hela systemet och alla inställningar är på plats kan resultatet naturligtvis sparas som en förvalsinställning på datorn.

Tack vare webbgränssnittet och möjligheten att spara förvalsinställningar blir det mycket enklare och säkrare att experimentera med olika konfigurationer. Och kanske än viktigare: Din installatör kan via internet få tillgång till hela systemet utifrån om du behöver hjälp med felsökning eller något liknande. En toppmodern lösning som kan underlätta på många plan, inte minst i avancerade installationer.

Skapad för inbyggnad

CI 8-120 DSP har 12 V trigger-ingång och kan dessutom startas automatisk när det kommer en signal från spelaren. Det innebär att du utan problem kan placera förstärkaren i ett skåp om du vill. Du måste bara se till att det finns en väg ut för den värme som fläktarna blåser ut genom fronten. När du har spelat och lyssnat klart stängs förstärkaren automatiskt efter ca 30 minuter

Högtalarterminalerna är av Phoenix-typ, där du monterar kablarna i en medföljande multikontakt som du sedan sticker in i förstärkaren. På så sätt kan du färdigställa hela kabelinstallationen på förhand och koppla in eller koppla bort förstärkaren på ett kick – en genomtänkt lösning som bekräftar att CI 8-120 DSP är väl anpassad för inbyggnadslösningar.

OBS:

Till Phoenix-terminalerna på denna förstärkare bör du endast använda högtalarkablar av Solid core-typ eller motsvarande som är avsedd att användas i installationer, t.ex. något från AudioQuest SLiP-serien. Vanliga mjuka högtalarkablar (multi-strand) kommer inte att sitta stabilt i terminalerna, vilket leder till en risk för kortslutning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fin hifi-ljudkvalitet och råstyrka
 • Kan driva krävande hifi-högtalarsystem, även om du drar långa kablar
 • 8 kanaler ger stor flexibilitet, även i större installationer
 • Stereokanaler kan bryggkopplas för ännu större effekt
 • Avancerat webbgränssnitt för konfigurering och ljudinställningar
 • Blygsam strömförbrukning och värmeutveckling i förhållande till prestanda
 • Extra effektsteg kan anslutas via Pre Out med både global och lokal signal
 • IR in/ut / 12 V trigger/autostart vid styrsignal (kan kopplas ifrån)
 • Phoenix-högtalarterminaler (multikontakt) för enkel anslutning
 • Rackhandtag för enkel montering i skåp och racksystem
 • Inbyggd fläktkylning
 • Kompakt design (höjd 1U)

Begränsningar

 • Ingen Hypex nCore-teknik
 • Ingen optisk eller koaxial ljudingång
 • Inga inställningsmöjligheter direkt på förstärkaren
 • En del alternativ har ännu fler inbyggda ljudkanaler

Tillbehör till NAD CI 8-120 DSP

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm8 x 135 watt
Uteffekt 8 ohm8 x 120 watt
Förvrängning (THD)<0,05% (1 watt -100 watt, 8/4 ohm)%
Signal/brus-förhållande>88 dB
Dämpningsfaktor>110 (8 ohm, 20-6.500 Hz)
Dynamisk effekt125 / 200 / 180 watt (8/4/2 ohm) watt
FörstärkarteknikKlass D

Rekommenderade produkter