Hopp til innhold

74 produkter

Multiroom högtalare

Multiroom högtalare ger dig trådlös flexibilitet och bra ljud i husets alla rum. Alla familjemedlemmar kan styra samtliga högtalare från sin egen smartphone eller läsplatta och höra sina egna favoriter i just det rum där de uppehåller sig. I HiFi Klubben säljer vi tre olika multiroomsystem: Bluesound, Sonos och HEOS, som utmärker sig på var sitt sätt och där var och en har sin egen designmässiga stil. Du har därför goda möjligheter att hitta en multiroom högtalare som faller dig i smaken och uppfyller dina behov.

Få god musik i husets samtliga rum

Trådlösa multiroom högtalare är en genialisk lösning om du vill ha enkel tillgång till ljud i hela huset men samtidigt slippa att dra kablar varje gång det kommer en ny högtalare till samlingen. Multiroom högtalarna kommunicerar via ditt wi-fi-nätverk. Så snart de har anslutits kan ni sätta igång och festa i olika delar av huset på samma gång.

Multiroom högtalare ger dig en mer fulländad totalupplevelse än exempelvis Bluetooth högtalare. Samtidigt dräneras inte din iPhone på ström och musiken avbryts inte av samtal och meddelanden. En annan stor fördel är också att du slipper upprätta anslutning mellan din smartphone och högtalare varje gång du vill använda den. Efter att du har anslutit de bägge enheterna för första gången kommer de att sköta det automatiskt framöver.

Hela familjen kan dessutom styra de enskilda multiroom högtalarna direkt från en smartphone eller läsplatta. Det betyder att du kan sätta på din spellista i badrummet inför ett bad medan barnen lyssnar på sina favoriter inne på sina rum. Ni väljer alltså själva hur många av husets multiroom högtalare som ska spela ert ljud på samma gång – enkelt, flexibelt och helt enkelt genialiskt.

Oavsett om du har en iPhone eller Android kan du få glädje av multiroom högtalare. Det är heller inget problem om ni har båda systemen i familjen och är inkopplade på systemet samtidigt.

Tre systemmöjligheter

Du har tre valmöjligheter när det handlar om vilket varumärke som ska stå bakom dina multiroom högtalare: Sonos, HEOS och Bluesound. Alla har både fördelar och begränsningar. Därför blir det dina personliga preferenser och dina specifika behov som får avgöra vilket system som bäst kan leva upp till just dina förväntningar.

Läs mer om de enskilda systemen och deras eventuella begränsningar – exempelvis i samband med YouTube, Spotify osv. – på de specifika kategorisidorna. Du är givetvis också alltid välkommen att ta vägen förbi och fråga oss i HiFi Klubben.

Kom enkelt i gång och bygg ut i ditt eget tempo

Multiroom låter kanske avancerat, men i verkligheten kan du knappast hitta en enklare totallösning. Det enda du behöver är en smartphone där du hämtar appen från önskat system, samt en trådlös multiroom högtalare. När du hämtar appen kommer den att guida dig automatiskt genom den första installationen. Efter det går allt som på räls. Om du behöver hjälp med att ställa in appen första gången, hjälper vi dig gärna i HiFi Klubben.

Så snart du har anslutit appen och högtalaren är du redo att sätta på alla dina favoriter. Eftersom högtalarna är trådlösa finns det inga kablar som ställer till besvär. Och om du någon gång ska flytta behöver du bara packa ner högtalarna och ställa upp dem igen på det nya stället.

Du kan börja med en enkel multiroom högtalare – exempelvis i vardagsrummet eller köket – och bygga ut i takt med att du har råd eller behov. De trådlösa multiroom högtalarna är superlätta att koppla på, framför allt när du redan har klarat att installera appen den första gången.

Om du vill koppla flera multiroom högtalare till ditt ljudsystem behöver du bara tänka på att de ska komma från samma varumärke. Det betyder att om du har utgått från en Sonos multiroom högtalare, ska de efterföljande enheterna också hämtas från Sonos. Detsamma gäller också för HEOS och Bluesound.

Fördelen med att välja högtalare från samma varumärke är också att de passar ihop både i design och funktion. Du uppnår ett stilfullt uttryck och en röd tråd genom din hi-fi-inredning. Dessutom blir ljudupplevelsen mer helgjuten när högtalarna har utvecklats på samma plats och körs från systemets egen app.

Få fulländad musik i stereo med multiroom högtalare

De flesta multiroom högtalare kan installeras i par så att de spelar från höger respektive vänster kanal. Du får en äkta stereoupplevelse där det nästan känns som om artisten sitter i samma rum och spelar för dig. Du kan dessutom också spela högre än om du bara har en ensam högtalare.

Två multiroom högtalare i stereo är därför en god lösning för dig som gärna vill ha bästa möjliga ljud men samtidigt slippa en anläggning med kablar. Många väljer i stället att installera ett fullständigt system i vardagsrummet. Här kombineras en anläggning med inbyggd multiroomfunktion och separata hi-fi-högtalare. I husets övriga rum är det därefter fritt fram att installera enskilda multiroom högtalare eller en hel uppsättning. Du har fortfarande möjlighet att lyssna på musik, radio, podcast osv., var du än befinner dig i huset.

Titta in hos HiFi Klubben om du vill veta mer

I HiFi Klubben står vi alltid redo med råd och sparring om du behöver mer information innan du fattar ett slutgiltigt beslut avseende din multiroom högtalare. Därför är du också varmt välkommen att besöka någon av våra fysiska butiker. Då kan vi demonstrera de olika systemen för dig och du kan bli lite klokare avseende fördelarna och begränsningarna hos de olika lösningarna.

I butiken kan du också testa högtalarna med din egen smartphone eller läsplatta. Då vet du precis hur ljudet är innan du bestämmer dig för ett visst varumärke eller en särskild högtalare. Så titta bara förbi och låt oss gemensamt hitta den bästa multiroom högtalaren för dig och dina behov.