Hopp til innhold
0 produkter
Inga resultat hittades för de filter du har valt

Behagliga on-ear- och over-ear-headset

Headset – eller hörlurar med mikrofon – har med tiden blivit allt mer oumbärliga för de flesta av oss. Vår hektiska vardag underlättas av de praktiska och funktionella finesserna som vi får i just ett headset. I dem kan vi ta med oss vår musik eller podcast, samtidigt som de inbyggda mikrofonerna låter oss tala i telefon direkt i headsetet.

Kanske är det den lilla öronsnäckan som dyker upp när du tänker på headset, men det är långt ifrån det enda alternativet. På Hifi-marknaden finns ett överflöd av läckra on-ear- och over-ear-headset som placeras över huvudet och erbjuder både fulländat ljud och goda samtalsmöjligheter. Du slipper att gräva efter telefonen nere i fickan och kan besvara och avvisa samtal direkt på ditt headset. Beroende på modell görs det enkelt med ett tryck på en av öronkopparna eller kabeln. Därifrån kan du också styra volymen och annat.

Over-ear-headset – perfekta förhållanden för brusreducering

I ett over-ear-headset omges dina öron av de mjuka öronkopparna och låter dig sluta dig inne i din egen värld. Med ett over-ear headset med noise cancelling (ANC) kan du avlägsna allt omgivande buller och koncentrera dig fullt ut på din film, ditt spel, din musik eller vad du än har i öronen.

Det är här som over-ear-headset skiljer sig från on-ear-modellerna. Just eftersom dina öron är helt inkapslade i öronkopparna kan brusreduceringen fungera optimalt i ett over-ear-headset. Om du gillar e-sport och gaming bör du därför satsa på ett over-ear-headset som verkligen kan presentera alla spelljuden för dig, samtidigt som inga ljud från omgivningen tillåts tränga igenom.

Over-ear-headset är dessutom guld värda på flyg, tåg och liknande om du vill ta en tupplur eller bara slippa oljudet från motorer och människor omkring dig. Om du ska använda ditt over-ear-headset bland andra människor kan du med fördel välja en modell där brusreduceringen kan slås av eller sättas på – eller där du kan ställa in de ljud du vill filtrera bort – för att fortfarande kunna följa med i det som sker omkring dig. Det kan exempelvis vara fallet när du rör dig ute i trafiken eller vill underlätta för dina kolleger att komma i kontakt med dig på kontoret.

Bluetooth on-ear-headset

On-ear-headset sitter utanpå öronen som därför inte spärras in i öronkoppen. Ändå stänger de effektivt av dina omgivningar och låter dig koncentrera dig på det som sker inuti headsetet. En av skillnaderna mellan on-ear-headset och större over-ear-headset är att on-ear-modellerna oftast väger mindre. Det är en fördel om du exempelvis använder dem på promenader eller löpturer där du gärna vill ha ett headset med huvudbåge men samtidigt vill begränsa vikten – och därmed belastningen – så mycket som möjligt.

I HiFi Klubben hittar du primärt Bluetooth on-ear-headset som låter dig ansluta din smartphone eller andra enheter utan kablar. Det ger extra flexibilitet och rörelsefrihet, vilket många uppskattar bland annat på gymmet.

Med ett Bluetooth on-ear-headset kan du röra dig fritt så länge din telefon är inom Bluetooth-anslutningens räckvidd. Men eftersom de flesta av oss oftast har telefonen i fickan är det sällan ett problem.

Även om brusreducering i hög grad förknippas med over-ear-headset kan du också hitta fina noise cancelling on-ear-headset från bland annat Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen och Marshall.

Men även andra varumärken, som Adidas och Sennheiser, har Bluetooth on-ear-headset i sina sortiment. Du har därför massor att välja emellan om du söker efter ett headset med behagliga öronkoppar för att sätta på öronen.

Stort urval av on-ear- och over-ear-headset i HiFi Klubben

Har du funderingar på ett nytt on-ear- eller over-ear-headset får du gärna kika in i din lokala HiFi Klubben-butik. Om du tycker att det är svårt att överblicka det stora urvalet och de många olika varumärkena kan det vara en god idé att komma in och uppleva de olika headseten själv. Här kan du också känna på, lyfta och prova olika modeller tills du kommer fram till vilken som passar dig bäst.

Vid eventuella frågor om anslutningar, fördelar och nackdelar, speciella funktioner eller något helt annat står våra kunniga medarbetare redo att hjälpa dig att hitta det perfekta headsetet – oavsett om du önskar en on-ear- eller over-ear-modell.

Eller kanske du också är intresserad av följande kategorier: