Hopp til innhold

13 produkter

Hörlurar för träning och löpning

Musik under träningen har blivit en självklarhet oavsett om man joggar, går på gym, cyklar eller gör något helt annat. Om du vill ha motiverande musik när du ska prestera på topp, är ett par sporthörlurar givetvis ett måste. Med dem kan du koncentrera dig fullt ut på att träna och slipper hopplösa hörlurar som ramlar av eller irriterar. HiFi Klubben erbjuder ett brett urval av hörlurar för sport. Här kan du hitta dem som uppfyller dina krav – både i fråga om träningsform, utseende och pris.

Sporthörlurar – bra ljud och snygg stil för träningen

En egenskap hos hörlurar och headset som designas specifikt för sportanvändning är deras motståndskraft mot svett. Det är naturligtvis helt avgörande för att hörlurarna inte ska ta skada när du börjar svettas – vilket som regel är själva målet med träningen. Beroende på vilken sport du utövar kanske du ska överväga att skaffa ett par vattentäta hörlurar. Då slipper du oron för att de kan förstöras om du joggar ute i regnet. Några modeller kan också sköljas av under vattenkranen. På så sätt kan du rengöra dem efter ett extra svettigt träningspass.

På designfronten tänker man givetvis också på detaljerna. Många sportheadset och sporthörlurar är därför utformade i en sportig stil. Nu är det upp till dig att välja om du föredrar de neutrala svarta varianterna, eller hellre vill ha mer färg som exempelvis rosa eller blå. Eftersom det handlar om träning bör du satsa på sporthörlurar som gör dig glad och motiverad att sätta på dem, knyta träningsskorna och sätta fart.

Trådlösa sporthörlurar – mer flexibilitet och större rörelsefrihet

Beroende på aktivitetsnivå kan det vara en stor fördel att satsa på trådlösa hörlurar för sport. Då slipper du att brottas med kablar som är i vägen och distraherar din träning. Om din träning framför allt består av promenader och andra aktiviteter där kroppen primärt rör sig på samma sätt hela tiden, störs du kanske inte om en kabel hänger ner från headsetet till din telefon i fickan. Men om du däremot ägnar dig åt boxning, tyngdlyftning, löpning eller andra sporter där kroppen är i mer explosiv rörelse, kan ett par trådlösa hörlurar vara att föredra.

Trådlösa sporthörlurar är naturligtvis svett- och smutsavvisande på samma sätt som de kabelförsedda modellerna. Den enorma fördelen är att de båda enheterna så att säga är helt självgående så snart du har anslutit din smartphone till hörlurarna via Bluetooth. Med telefonen i fickan eller väskan och hörlurarna i öronen kan du ge järnet – utan att tvingas dra ut öronsnäckorna mitt under ett träningspass eftersom kabeln har fastnat i din klocka eller i blixtlåset. Trådlösa hörlurar för sport ger kort sagt en större rörelsefrihet och du kan förbättra dina resultat med ytterligare några procent.

Ta emot samtal med ett sportheadset medan du tränar

Om du vill kunna ringa när du är aktiv ska du leta efter ett headset för träning. Sportheadset har en eller flera inbyggda mikrofoner som låter dig tala i telefon direkt från headsetet. Det ger dig ännu större frihet eftersom du nu slipper att gräva efter din telefon i fickan när du är ute och joggar. I stället besvarar du samtalet med ett enkelt klick på ditt headset och din röst hörs klart och tydligt till den uppringande i den andra änden.

Med hjälp av en eller flera mikrofoner kan du på vissa sportheadset också tala in kalenderbokningar, anteckningar och meddelanden mm. Även här slipper du leta fram telefonen och själv knappa in texterna.

Hörlurar för löpning

De som drar på sig ett par löparskor och ger sig ut i det blå (eller grå) blir bara fler och fler. Vi ska inte grubbla över varför löpning har blivit så populärt. Kanske beror det på enkelheten, att det inte behövs en massa utrustning, medlemskap i ett gym eller liknande. Det räcker med ett par bra löparskor – och viljan att inte låta soffan dra det längsta strået när man kommer hem efter en lång dag.

Lyckligtvis har hi-fi-världen varit till hjälp för att du ska kunna behålla motivationen och komma ut på dina planerade joggingrundor. Specialdesignade hörlurar för löpning är perfekta för dig som vill njuta av god musik under dina träningspass. De har tillverkats för komfort och passform i toppklass medan du själv bara behöver koncentrera dig på att sätta den ena foten framför den andra. Hörlurar för löpning sitter stadigt på rätt plats och du märker nästan inte att de är där – bortsett från det goda ljudet som strömmar in i dina hörselgångar så snart du ansluter din smartphone och startar din favoritlista.

Hörlurar för löpning tillhandahålls i olika typer. De flesta består av in-ear-hörlurar eller in-ear-headset, där du bara sätter en öronsnäcka i varje öra och allt är klart. I löparheadset finns en inbyggd mikrofon, som du också kan använda i samband med telefonsamtal.

Det är en fördel att välja trådlösa hörlurar för löpning – eller ett trådlöst headset – så att du inte besväras av kablar som hänger i vägen eller trasslar in sig i dina kläder under träningen. Eftersom de knappt tar någon plats är de dessutom enkla att förvara i fickan när de inte används.

Hitta den rätta designen

Headset och hörlurar för sport kan se ut på många sätt, men när du väljer ska du först och främst tänka på funktionaliteten. De flesta sportheadset är in-ear-headset som placerar små öronsnäckor inne i örat. De är lätta att hantera, sitter inte i vägen och tar ingen plats i sportväskan. Ofta medföljer flera uppsättningar av öronsnäckor som låter dig välja just den storlek och utformning som sitter bäst i dina öron.

In-ear-hörlurarna säljs i flera olika varianter. Här ingår de klassiska med kablar som dras till din smartphone eller musikenhet. Den här typen minskar strömförbrukningen i din telefon som inte ansluts till hörlurarna via en trådlös förbindelse. Å andra sidan kan hängande kablar vara en nackdel när du ska vara fysisk aktiv.

I den motsatta änden av skalan hittar du de helt trådlösa sporthörlurarna (True Wireless) som endast består av två öronsnäckor och som ansluts – vanligen via Bluetooth – till din telefon. Den här varianten har fått stort genomslag under de senaste åren. Tekniken och designen har nu nått så långt att du som regel inte behöver oroa dig för försämrad ljudkvalitet eller för att öronsnäckorna ska ramla ut.

Om du inte gillar de alldeles lösa öronsnäckorna kan du välja en mellanväg, där öronsnäckorna förenas av en kabel som kan läggas bakom nacken under träning. Därigenom blir det omöjligt att tappa öronsnäckorna, samtidigt som du slipper kabeln som hänger från hörlurarna till din smartphone.

Du kan också välja on-ear-hörlurar för sport. De tar något större plats, men har – i vissa fall – också den smarta noise cancelling-funktionen som låter dig stänga ute alla ljud omkring dig för att bara fokusera på din träning. De rekommenderas dock inte för användning utomhus, där det är viktigt att uppmärksamma trafiken och kunna höra vad som händer i omgivningen. Men om du å andra sidan springer på ett löpband i gymmet, kan det vara skönt att stänga av oljuden från de andra träningsmaskinerna.

De bästa hörlurarna för löpning och träning är därför de som motsvarar dina krav enligt de ovannämnda parametrarna – oavsett om du föredrar in-ear-headset, noise cancelling-hörlurar eller något annat.

Utvalda varumärken

Du hittar hörlurar för löpning och träning av alla möjliga slag från en lång rad varumärken, och vi i HiFi Klubben erbjuder ett brett sortiment som tillgodoser alla smaker. Med ett par goda hörlurar för löpning kan du garanterat koncentrera dig på din aktivitet till 100 %, eftersom du slipper krånglet med dåligt ljud, bristfällig passform eller annat som kan ta fokus från din träning. Nedan kan du läsa mer om ett litet axplock ur vårt sortiment. För övrigt är du alltid välkommen till våra butiker, där du kan se hela urvalet och testa modellerna som intresserar dig.

Jabra löparheadset

Jabra designar sina produkter för att klara både kontorsliv, transport och träning. Dessutom är de ledande inom True Wireless, det allra främsta avseende trådlösa hörlurar.

Jabra kan erbjuda trådlösa hörlurar för löpning, styrketräning eller andra aktiviteter där du behöver motiverande musik och hörlurar som sitter stadigt på rätt plats.

Bowers & Wilkins sporthörlurar

B&Ws hörlurar för sport har en ergonomisk passform som garanterar att de sitter där de ska. Du kan styra musiken direkt på hörlurarna via tryckknappar på nackkabeln. Dessutom ingår en smart detalj som klickar ihop öronsnäckorna via en magnet och låter dig bära dem runt halsen när de inte sitter i öronen.

Adidas sportheadset

Adidas är kanske inte ett typiskt hi-fi-märke. Inte desto mindre har de designat sina alldeles egna hörlurar för löpning och andra aktiviteter. Det speciella med dem är att de klätts med tyg för att passa till Adidas sneakers. Du får ett alldeles utmärkt ljud och en helt unik design där även funktionaliteten har beaktats. Bland annat kan du ta av det svettabsorberande tyget och tvätta det, precis som dina kläder, mellan träningspassen.

Gör dig redo att prestera med HiFi Klubben

I HiFi Klubben hittar du massor av idéer som kan motivera dig att satsa fullt ut på din träning. Vi vet att utrustning och komfort är viktiga när du ska prestera. Därför är du välkommen att besöka våra fysiska butiker och prova de respektive sporthörlurarna och -headseten innan du köper. Det garanterar att du hittar ett par som sitter bra på eller i dina öron och som kan ge dig glädje under lång tid.

Frågor om sporthörlurar:

Nedan har vi sammanställt några de vanligaste frågorna i samband med sportheadset och hörlurar för löpning och träning. Om du saknar svar på något är du alltid välkommen att kontakta oss, så ska vi hjälpa till med att hitta din nya träningspartner.

Vilka sporthörlurar är bäst?

Om du tänker använda hörlurarna när du sportar, bör du satsa på sådana som är motståndskraftiga mot svett och smuts. Beroende på dina aktiviteter kan antingen in-ear- eller on-ear-hörlurar passa bäst, men det beror på dina personliga preferenser.

Hos några av de främsta hörlurarna för sport kombineras passform, ljud, funktioner och design till fulländning och ger dig det bästa när du ska utöva din sport.

Vilket sportheadset är bäst?

Ett headset för sport ska sitta stadigt så att det inte besvärar dig och samtidigt tåla att du svettas och kanske springer ute i regnet. Det bästa sportheadsetet är därför robust, snyggt att titta på och behagligt att använda.

Du kan med fördel välja ett trådlöst headset för sport så att kabeln inte hänger i vägen och begränsar din rörelsefrihet.

Vilka hörlurar är bäst för löpning?

Det finns numera många bra hörlurar för löpning från exempelvis Jabra, som erbjuder ett gediget sortiment av bland annat trådlösa in-ear-sportheadset.

Det viktigaste är att de inte irriterar dina öron eller ramlar av så att du kan koncentrera dig fullt ut på din träning. De bästa hörlurarna är därför de som sitter bäst på dig och i övrigt lever upp till dina krav på hörlurar för löpning.

Vilka hörlurar är bäst för träning?

De bästa hörlurarna för träning är de som passar bra för dina öron så att du slipper fokusera på dem under träningen. De kan både vara in-ear och over-ear, helt beroende på ditt tycke och smak. En bra idé är att välja trådlösa hörlurar för sport. Då kan du glömma bort kabeln och behöver bara lägga din telefon i fickan eller väskan så snart du har anslutit dina hörlurar.

Vilka hörlurar är bäst för cykling?

Vill du använda hörlurar när du cyklar är det viktigt att de sitter stadigt och har god ljudkvalitet. Då kan du också ha glädje av dem när det regnar och blåser.

Många väljer trådlösa sporthörlurar med nackkabel för att inte tappa hörlurarna, även om de ger sig ut på de vildaste turerna med sina mountainbikes.