Hopp til innhold

35 produkter
35 produkter
  Elite 3
  Jabra Elite 3
  Trådlösa in-ear-hörlurar
  790:- / Paket

  Headset – hörlurar med mikrofon

  Hörlurar med mikrofon ger dig fint ljud i båda riktningarna. Om du ringer via hörlurarna eller talar med andra i spelvärlden hörs du klart och tydligt hos mottagaren, samtidigt som du njuter av behagliga toner från din musik. Några modeller har en eller flera inbyggda mikrofoner och låter din röst fångas upp från olika vinklar. Andra har i stället en monterad mikrofonarm som du placerar där den passar bäst. De flesta headsets är trådlösa och därför enkla att ta med ut på språng medan andra – exempelvis de som används vid gaming – ansluts via en kabel.

  Lite språknörderi

  Låt oss börja med lite nörderi om vad vi kallar de olika apparaterna. Hörlurar med mikrofon är i själva verket headset. Definitionen för att något ska kallas headset är nämligen förekomsten av minst en mikrofon – antingen inbyggd eller på en mikrofonarm. Att tala om ett ”headset med mikrofon” blir därför ”tårta på tårta”, eftersom mikrofonen redan ryms i beteckningen headset. Det här är dock okänt – eller ointressant – för de flesta. För oss i HiFi Klubben spelar det heller ingen roll vad du kallar det. Oavsett vilket har vi ett stort urval och hjälper dig mer än gärna att hitta den typ som passar bäst för just dig.

  Bluetooth headset

  Vi har flera typer av headset i vårt urval, så du kan hitta exakt ett som passar dig och din tillvaro. Om du har en aktiv och upptagen vardag kan du med fördel välja ett Bluetooth headset för att slippa kablar som bara hamnar i vägen. En av de största fördelarna med ett trådlöst headset är att du mycket enklare kan vara aktiv och ta dig mellan olika ärenden med headsetet på, eftersom du slipper kablar som kan haka fast i blixtlås, cykelstyret och liknande.

  Med ett enkelt klick ansluter du smidigt ditt Bluetooth headset till din smartphone eller andra enheter. Tack vare flexibiliteten hos den trådlösa anslutningen kan du använda ditt Bluetooth headset såväl på löprundor med din iPhone och vid onlinemöten från din arbetsdator som för att streama från hemdatorn. Om du vill ansluta ett Bluetooth headset till en dator måste du dock kontrollera om datorn har Bluetooth. I annat fall kan du köpa en Bluetooth Dongle som sätts i datorns USB-port och låter dig upprätta anslutning till ditt Bluetooth headset.

  Så snart ditt Bluetooth headset har anslutits till din enhet kan du dessutom – beroende på modell – hantera din enhet direkt från headsetet. Det innebär att du slipper dra upp telefonen ur fickan för att besvara ett samtal, ändra volymen, byta låt eller dylikt.

  Mode och behov varierar hela tiden. Men det finns några egenskaper som ständigt återkommer hos populära Bluetooth headset. De bästa Bluetooth headseten är de med bäst komfort som kan bäras flera timmar i sträck utan att ge värk i öronen. Därefter beror allt på vad du själv värdesätter mest. Är det viktigast att ditt Bluetooth headset har den bästa mikrofonen eller är ljudet ditt primära fokus? Söker du ett visst material eller utförande? Det finns många parametrar att välja mellan, och de olika varumärkena presenterar omväxlande nya banbrytande tekniker, fräcka utföranden och Bluetooth headset av grundläggande hög kvalitet. I vårt sortiment har vi för närvarande fina Bluetooth headset från bland annat följande varumärken:

  Du är naturligtvis alltid välkommen till våra butiker om du vill höra mer om de många möjligheterna eller önskar prova en eller fler modeller innan du köper.

  Headset till samtal

  I takt med att vi har börjat använda hörlurar under många av dygnets timmar byggs det in mikrofoner i allt fler modeller. Därmed slipper du avbryta anslutningen när du ska ta emot samtal. Du kan därför svara om någon ringer när du joggar utomhus eller tränar på gymmet. Så snart din telefon har kopplats till headsetet kan du – beroende på modell – svara direkt på ditt headset och därefter fortsätta samtalet utan att behöva ha händerna fria eller avbryta det som du håller på med.

  En del modeller innehåller den smarta Clear Voice Capture (CVC)-funktionen som garanterar optimal ljudkvalitet där din samtalspartner kan höra dig tydligt i den andra änden.

  Headset till samtal erbjuds både som små in-ear-headset där propparna sitter inne i örat, och som större on-ear- och over-ear-headset med båge över huvudet. Båda är fina för allround-användning på tåget, vid träning och för samtal. Om du primärt ska använda ditt headset till onlinemöten rekommenderar vi att du i stället köper ett med mikrofonarm. De har ofta bättre kvalitet just på sina mikrofoner.

  In-ear-headset

  Om du har följt med i vågen med smarta hörlurar till träning har du säkert redan stiftat bekantskap med inbyggda mikrofoner.

  Beroende på vilken modell du väljer har de i vissa fall flera inbyggda mikrofoner som själva registrerar vilken av dem som bäst kan fånga upp din röst – till exempel om du är ute och springer och det blåser från det ena hållet.

  Du kan få ett in-ear-headset både som True Wireless, som enbart består av två öronproppar, och som modeller där de förbinds med en nackkabel. I bägge fallen fungerar headsetet via en trådlös anslutning till din smartphone. Du kan besvara samtal direkt på öronpropparna eller kabeln.

  On-ear-/over-ear-headset

  Om du inte lockas av de små öronpropparna kan du i stället skaffa ett bra headset som antingen sitter utanpå eller omsluter dina öron med en behaglig öronkopp.

  Du har garanterat lagt märke till on-ear- och over-ear-hörlurar i ute i gatubilden massvis av gånger. Några av dem har alltså en eller flera inbyggda mikrofoner som låter användaren tala i telefon utan att ta upp den ur fickan.

  Headset till gaming

  Du kan också få hörlurar med mikrofon. Här är mikrofonen inte är inbyggd utan i stället monterad på hörlurarna – vanligen på en mikrofonarm. De är framför allt kända från gamingvärlden där man talar om gaming-headset som har utvecklats speciellt för att ge det bästa spelljudet och säkerställa att din röst går klart igenom till dina medspelare. Det låter er samarbeta och kommunicera på bästa möjliga sätt under spelets gång.

  Fördelen med denna typ är också att du kan flytta mikrofonen så att den hamnar alldeles framför munnen och ta undan den från ansiktet när du inte ska använda den. Medan de flesta andra headset är trådlösa ansluts gaming-modellerna ofta till datorn via kabel för att säkerställa att ljud och bild följs åt. Då slipper du överraskningar från skärmen i form av eftersläpande ljud.

  Om du är beredd att betala för kalaset kan du absolut få utmärkta trådlösa headset till gaming. Det är ingen tvekan om att kabelmodellen kommer att vara att föredra om man jämför ett billigt trådlöst gaming-headset med ett billigt gaming-headset med kabel. Men om du klättrar högre upp på prisskalan kommer skillnaden att jämnas ut och de trådlösa modellerna kan följa med i matchen.

  Hitta ditt nya headset i HiFi Klubben

  Vi har handplockat ett brett sortiment av headset som ger dig massor att välja emellan och trygghet i att kvaliteten är på topp. Titta in i någon av våra butiker så kan vi hjälpa dig att hitta den typ av headset som bäst lever upp till dina krav och behov. Tillsammans med dig kan vi också ta reda på om ett Bluetooth headset, ett gaming-headset eller något helt annat är rätt för dig. Du har dessutom möjlighet att prova de olika modellerna och känna vilka som sitter bäst på dina öron. Eftersom designen också kan spela roll är det en bra idé att uppleva de olika möjligheterna i verkligheten innan du fattar ditt beslut.

  Vanliga Frågor

  Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna om headset. Om du inte hittar svar på din fråga är du naturligtvis välkommen att kontakta oss för att lotsa dig vidare i valet av din nya följeslagare.

  Vilket headset ska jag köpa?

  När du ska köpa ett nytt headset måste du först bestämma vad som är viktigast för dig: ljudkvaliteten, komforten, mikrofonen, utformningen eller något helt annat? De olika headseten utmärker sig på olika områden och du ska därför välja det som stämmer bäst överens med dina behov.

  Vad betyder headset?

  Headset är hörlurar med mikrofon. De är därför den perfekta föreningen av ett par vanliga hörlurar och en eller flera inbyggda mikrofoner eller en mikrofonarm som sitter på headsetet.

  Vad kännetecknar ett bra headset?

  Ett bra headset sitter först och främst perfekt på eller i dina öron så att du slipper irritationer när du använder det. Dessutom ska det matcha dina preferenser oavsett om du önskar ett trådlöst headset eller ett med kabel. Designen kan också vara betydelsefull när du ska välja.

  Vilket headset är bäst?

  Det beror helt på vem du är. Tänker du använda det till löpning och träning är ett in-ear Bluetooth headset att föredra. Men om du i stället ska använda det till nätbaserade affärsmöten bör du kanske fundera på de större over-ear-modellerna som låter dig stänga alla omgivningsljud ute.

  Vad kostar ett headset?

  Oroa dig inte – även om budgeten är begränsad kan du hitta headset i alla prisklasser. De säljs med prislappar från 250,- och upp till runt 20 000 kronor. Pris och kvalitet hänger naturligtvis samman. Ju mer du betalar, desto bättre ljudkvalitet och komfort får du. Du behöver dock inte spendera många tusenlappar för att få ett riktigt bra headset.

  Hur kopplar jag ett headset till iPhone?

  Om du har ett Bluetooth headset kan du enkelt koppla det till din iPhone genom att aktivera Bluetooth och leta upp det i listan på din telefon. Om du har ett trådlöst headset utan Bluetooth eller ett headset med kabel beror anslutningen på din iPhone-modell. Det kan du läsa mer om i instruktionerna till headsetet.