Hopp til innhold

7 produkter

Bra vattentäta hörlurar

Med vattentäta hörlurar kan du sluta bekymra dig om väderprognoser och svettiga träningar. Beroende på modell klarar de både vatten, damm och svett – och i några fall kan du skölja av hörluren under kranen om den blivit smutsig eller är ofräsch efter ett hårt träningspass. Du kan också hitta ett stort urval av vattentäta trådlösa hörlurar om du vill slippa sladden från din smartphone eller någon annan enhet. En hörlurs vattentäthet framgår av den så kallade IP-koden, som du kan läsa mer om nedan.

Hur effektiva är vattentäta hörlurar och vattentäta headset egentligen?

”Vattentät” kan vara ett vitt begrepp. Vad krävs för att beteckna hörlurar som vattentäta? Ska de klara lite svett på löprundan, eller ska du kunna bära dem i skyfall och vid simning? För att bemöta frågan har en så kallad IP-certifiering utvecklats. Här anges vissa krav på när hörlurar – och vattentäta högtalare till exempel – kan kallas vattentäta. IP-certifieringen är en skala. Det finns därför också skillnader på motståndskraften mellan de olika vattentäta hörlurarna.

IP-koden består av två tal, där det första anger motståndskraften mot damm och det andra anger motståndskraften mot vatten. Det första värdet går från 0 till 6 medan det andra går från 0 till 9. Om ett test enbart har utförts för ett av värdena, ersätts den saknade siffran med ett X.

De flesta av våra vattentäta hörlurar har en vattentäthet på 5 eller mer. Det betyder att de inte tar skada av vare sig svett eller regn. Några av modellerna tål också en avsköljning under kranen efter användning så att du kan hålla dem rena länge.

Du hittar en detaljerad översikt över IP-skalan i vårt blogginlägg Hur vattentät är din anläggning? Du är också alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om specifika vattentäta hörlurar eller om IP-certifieringen.

Gör dig redo för träning och nordiskt sommarväder med vattentäta hörlurar

De flesta av oss kan träna inte för fullt utan att börja svettas. Därför används trådlösa vattentäta hörlurar i stor omfattning i samband med sport. Där känns det skönt att ha ett set hörlurar i eller på öronen som inte tar skada av lite svett i stridens hetta. Några hörlurar är deciderade sporthörlurar och har framtagits specifikt för att ge dig bästa möjliga komfort och funktioner när du är aktiv. De här modellerna kan ofta stå emot svett och damm så du slipper oroa dig för att de ska skadas under träningen. Många av de vattentäta hörlurarna har också Bluetooth, vilket kan vara en stor fördel när du är aktiv. Om du rör mycket på dig är det nämligen riktigt skönt att slippa kabeln som mest hänger i vägen i tid och otid.

Vattentäta hörlurar kan naturligtvis också vara praktiska utanför träningslokalen. Oavsett om du tycker om att springa utomhus, eller bara vill lyssna på musik på väg till bussen eller i parken, kan det vara en god idé att skaffa vattentäta hörlurar. Eftersom sådana hörlurar kan stå emot eventuella regnskurar och fukt i luften behöver du inte bekymra dig om väderutsikterna. En IP-certifiering från fyra och uppåt ger dig ett gott skydd mot vatten från ovan. Å andra sidan är du kanske en av dem som gillar regn, och då är det förstås en helt annan sak.

Du kan också hitta trådlösa vattentäta hörlurar för simning och lyssna på din älsklingsmusik medan du lägger den ena längden efter den andra bakom dig. Om du bara njuter av ett bad då och då och inte nödvändigtvis simtränar, är ett par vattentäta hörlurar för simning också idealiska. De låter dig tumla runt i havet eller poolen eller bara ligga och flyta på vattenytan. Men kom alltid ihåg att vara uppmärksam på din säkerhet och dina omgivningar – liksom om du använder brusreducerande hörlurar i trafiken. Om du vill använda vattentäta hörlurar vid simning rekommenderar vi att alltid kolla upp tillverkarens produktspecifikationer innan du ger dig ut i det våta elementet. Observera att IP-certifieringen anger hörlurarnas motståndskraft mot rent färskvatten – vattentäta hörlurar kan därför ta skada av exempelvis saltvatten.

Ta emot samtal med ett vattentätt headset

De flesta av de vattentäta hörlurarna som du hittar i vårt sortiment är i själva verket vattentäta headset. Förklaringen är att de innehåller en eller flera mikrofoner, vilket är förutsättningen för att hörlurar ska benämnas som headset. Med ett headset får du alltså alla egenskaperna hos vattentäta hörlurar samt möjlighet att tala i det. Därigenom kan du hantera samtal utan att avbryta anslutningen till ditt headset.

Utöver de många fördelarna hos de vatten- och dammavvisande egenskaperna, kan du med ett vattentätt headset också ta emot samtal även mitt ute i löparspåret. Beroende på modell kan du besvara samtal direkt på öronkoppen, öronproppen eller kabeln. På så sätt slipper du att dra upp telefonen ur fickan om du får ett viktigt samtal mitt i träningen.

Du kan med fördel välja ett vattentätt Bluetooth headset om det primärt ska användas vid träning eller utomhusaktiviteter i alla slags väder. Då slipper du kablar som hänger i vägen och kan besvara samtal, styra musik osv. direkt på ditt headset.

Hitta vattentäta hörlurar och vattentäta headset hos följande varumärken

Utvalda varumärken

Över tid har det kommit många varumärken att välja emellan när du ska hitta ett set vattentäta hörlurar eller ett vattentätt headset. Kanske har du redan ett favoritmärke, eller kanske väljer du mer utifrån design, komfort eller funktioner. Oavsett vilket har vi massor av möjligheter i HiFi Klubben där du kan hitta de bästa vattentäta hörlurarna och headseten som tillgodoser just ditt behov, din stil och din budget.

Jabra vattentäta headset

Jabra är en av de största aktörerna på marknaden för vattentäta hörlurar då de framför allt har specialiserat sig inom sportiga och ofta vattentäta hörlurar. Deras trådlösa vattentäta in-ear-headset med separata öronproppar är utförda i läcker design och med en ergonomisk utformning som sitter perfekt i dina öron, vad du än ägnar dig åt.

Adidas vattentäta headset

Adidas har också trätt in på arenan med sitt urval av vattentäta hörlurar. De har både modeller med öronkoppar och öronproppar så det finns något för alla smaker. Det speciella med Adidas hörlurar är den unika designen som leder tankarna till det stora sportmärkets övriga produkter – exempelvis har nackkablarna utformats som skosnörena på deras sneakers.

Besök någon av våra butiker och hör mer

Du är alltid välkommen till våra fysiska HiFi Klubben-butiker. Vi besvarar gärna dina frågor och ger våra bästa råd när du ska välja de vattentäta hörlurarna som är bäst för just dig. De ska sitta bra i dina öron så att de inte besvärar, även om du använder dem under långa stunder. De ska ha de nödvändiga funktionerna som låter dig hantera musik, ta emot samtal osv. på ett enkelt sätt. Men de ska naturligtvis också vara vattentäta i en omfattning som motsvarar dina behov.

Om du tänker använda dina vattentäta hörlurar vid löpning i alla slags väder är det viktigt att de kan stå emot regnskurar. På så sätt behöver du inte bekymra dig för att hörlurarna dränks. Tränar du inomhus kanske ett lägre IP-värde är tillräckligt avseende vattentätheten. Att hörlurarna ska tåla svett är givetvis ett måste. Och om du gillar att då och då skölja av hörlurarna så att de blir som nya, är det givetvis avgörande att de inte dränks när du håller dem under kranen.

Det finns alltså flera parametrar att ta höjd för när du ska välja dina vattentäta hörlurar. Vid minsta tveksamhet kan ett besök i någon av våra butiker därför lotsa dig på rätt väg. Här kan du också prova de olika hörlurarna och headseten och finna ut vilka som sitter bäst på ditt huvud och vilka som passar i dina öron.

Du kan också använda vår onlinechat på hemsidan om du föredrar att ställa frågor hemifrån. Det begränsar förstås dina möjligheter att prova hörlurarna och känna på de olika materialen.

Vanliga Frågor

Vid eventuella frågor om vattentäta hörlurar eller vattentäta headset är du som sagt välkommen att kontakta oss. Men du kanske också kan hitta svaret i vår lista nedan med ofta förekommande frågor om vattentäta hörlurar.

Kan hörlurar stå emot vatten?

Den vattenavvisande förmågan framgår av hörlurarnas IP-värde. IP-koden innehåller två tal som visar hur motståndskraftiga de aktuella hörlurarna är mot damm respektive vatten. Skalan för vattentäthet går från 0 till 9. Om dina hörlurar ska klara svett under träning och joggning i regn kan du klara dig med ett IP-värde från omkring 4.

Vilka vattentäta hörlurar är bäst?

Det är svårt att säga vilka vattentäta hörlurar som är bäst, men bland annat har Jabra utmärkt sig med sportiga hörlurar och headset som kan stå emot svett, smuts, regnskurar osv. Vad som är bäst beror dock också på dina specifika behov och personliga preferenser. Titta in hos HiFi Klubben så kan vi hitta de bästa vattentäta hörlurarna till dig.

Kan Marshall hörlurar stå emot vatten?

Marshall har ännu inte lanserat helt vattentäta hörlurar. Det betyder naturligtvis inte att du måste kasta dig i lä om det droppar lite ovanifrån. Marshall hörlurar är superfina och deras övriga kvaliteter uppväger den bristfälliga förmågan att avvisa vatten.

Är Apple hörlurar vattentäta?

Enligt Apple är deras AirPods varken vattentäta eller vattenavvisande. Ändå hävdar flera användare att de både har tappat sina AirPods i badkaret och råkat köra dem i tvättmaskinen utan att de har gått sönder. Vi rekommenderar dock att du följer Apples anvisningar och håller AirPods borta från det våta elementet. På så sätt riskerar du inga olyckor, att garantin blir ogiltig osv.