Hopp til innhold

32 produkter
Ace
Sonos Ace
Trådlöst headset
5 460:- / St.
Mu3
Trådlösa in-ear-hörlurar
2 690:- / Paket
Mu7
Trådlöst headset
4 590:- / St.

Brusreducerande hörlurar

Stäng ute världens oväsen och ljud med ett par fina, brusreducerande hörlurar. Du väljer själv när du vill aktivera noise cancelling och därmed avskärma dig från omvärlden. På detta sätt kan du uppnå lugn och ro när du vill slumra till på bussen eller flyget, eller behöver tystnad inför läxläsningen. Beroende på modellen av brusreducerande hörlurar kan du välja om du vill skärma av omvärldens ljud helt eller om det räcker med en halv noise reduction. Då kan du fortfarande höra exempelvis trafiken eller meddelanden i tågets högtalare.

Försvinn in i din egen tystnad med noise cancelling

Ett par brusreducerande hörlurar kan vara guld värda på en plats med mycket folk och oväsen där du behöver ro för fördjupning och koncentration. Kanske orkar du inte med skolklassen som ska sitta i samma kupé som du, kanske har grannen tillbringat hela eftermiddagen med att borra hål i väggarna, kanske behöver du fullständig arbetsro på kontoret där dina kolleger pratar kors och tvärs – och kanske vill du bara bestämma själv när du ska släppa in omvärldens ljud eller isolera dig i din egen tystnad. Brusreducerande hörlurar är också guld värda på flygresor. De låter dig helt skärma av ljuden från gråtande spädbarn, högljudda medresenärer och det allmänna flygbullret. Oavsett vad kommer du säkert att uppskatta dina brusreducerande hörlurar.

Notera också att du enkelt kan använda noise cancelling-funktionen utan att spela upp ljud i dina hörlurar. Hörlurar med noise cancelling är alltså en perfekt sköld om du inte kan koncentrera dig med musik i öronen men samtidigt vill filtrera bort omvärlden.

Stäng av utan att förlora förbindelsen helt

Våra brusreducerande hörlurar kommer från många olika varumärken och finns i flera olika utföranden. Den gemensamma nämnaren är att alla är bra hörlurar som stänger ute ljud. De låter dig därför fokusera på ditt eget universum utan att bli störd.

Hos några ljudtäta hörlurar går det att välja hur kraftig den ljuddämpande effekten ska vara. Du kan alltså både stänga ute alla ljud helt och hållet, men också välja att filtrera bort larm och oljud och fortfarande kunna höra om någon exempelvis talar till dig. De bästa hörlurarna med brusreducering för dig är alltså de som uppfyller dina behov av noise cancelling – om du reser mycket kan det vara en riktigt god idé att välja en modell där graden av brusreducering kan ställas in, och om du använder dina hörlurar med noise cancelling på arbetet kan det vara en fördel att justera dem så att du hör om dina kollegor behöver dig.

Hitta den modell som passar dig bäst

De flesta brusreducerande hörlurarna har öronkåpor som antingen sitter på örat eller omsluter örat – de kallas on-ear- eller over-ear-hörlurar. Dessa hörlurar med noise cancelling är fantastiska eftersom de sitter på eller runt örat och därmed skärmar av ljuden omkring dig på effektivare sätt. I synnerhet är over-ear-hörlurarna en av de brusreducerade hörlurar som är mest komfortabla att använda under lång tid, till exempel om du spelar tv-spel eller arbetar med dem på under längre perioder.

Några tillverkare framställer också ljudisolerande hörlurar av in-ear-typen, om du föredrar modeller med små öronpluggar som sitter inne i öronen. De här kan också skärma av ljuden omkring dig, men om du vill stänga omvärlden ute helt och hållet bör du i stället fundera på att skaffa ett par med öronkåpor.

Flera fördelar med ett brusreducerande headset

De flesta brusreducerande hörlurar är faktisk headset. I ett headset kombineras en uppsättning hörlurar med en eller flera inbyggda mikrofoner som gör att du inte bara kan lyssna på musik utan också tala i telefon. Ett brusreducerande headset ger dig den ytterligare komforten att kunna ringa direkt i headsetet. Därmed slipper du att ta av det om du ska tala i telefon. Brusreducerande headset ger dig alltså frihet att ringa när du är ute, samtidigt som brusreduceringen låter dig stänga ute den omgivande världen. Du bör dock känna till att du kan komma att tala mycket högt i telefon om du samtidigt har aktiverat noise cancelling, eftersom du inte kan höra din egen röst.

Du kan också skaffa trådlösa brusreducerande headset, ytterligare en stor fördel om du är mycket ute på språng eller kanske också använder ditt headset när du är aktiv. Med ett trådlöst Bluetooth headset med brusreducering slipper du undan kabeln som kan vara ett riktigt irritationsmoment.

Var uppmärksam för din egen och andras skull

Det finns många fördelar med brusreducerande hörlurar och smart noise cancelling. Men i likhet med så mycket annat har de också nackdelar – som vi dock i stor utsträckning kan undvika om vi bara tänker oss för.

Det är till exempel inte särskilt lämpligt att stänga ute alla ljud när du rör dig omkring i trafiken. I HiFi Klubben avråder vi uttryckligen från att använda hörlurar med noise cancelling när du cyklar, kör bil osv. Du kan utsätta både dig själv och andra för risker när du inte hör vad som händer omkring dig.

Av mindre allvarliga – men ändå irriterande – situationer kan nämnas att du går miste om meddelanden som exempelvis rör din tåg- eller flygresa om du inte är uppmärksam och har aktiverat noise cancelling när spårändringar, förseningar eller annan information ropas ut via högtalaren.

Det betyder inte att du helt ska undvika hörlurar med noise cancelling. Om du bara kommer ihåg att slå på och av dem vid rätt tidpunkt kommer de med största säkerhet att bli din bästa följeslagare framöver.

Andra intressanta kategorier

Upplev möjligheterna i HiFi Klubben

I HiFi Klubben hittar du massor av hörlurar med noise cancelling och headset. Vi har några av de bästa brusreducerande hörlurarna, så du kan tryggt välja bland alla modellerna i vårt sortiment. Kanske har du redan bestämt dig för ett par nya brusreducerande hörlurar. Kanske är du fortfarande villrådig över vad du ska välja.

Oavsett vilket är du alltid välkommen till våra fysiska HiFi Klubben-butiker. Här står vi redo att besvara alla frågor och ge goda råd om vilka brusreducerande hörlurar som kan passa dig och dina behov. Ett besök i en fysisk butik ger dig också möjlighet att testa de respektive hörlurarna och deras brusreducering. Då kan du med egna öron upptäcka hur mycket av omgivningsljudet som försvinner när du aktiverar noise cancelling-funktionen.

Om du inte har möjlighet att besöka någon av våra butiker – eller om du föredrar att shoppa hemifrån soffan – kan du också beställa hörlurarna online. Vi har fri frakt på alla beställningar till paketbox och avsänder som regel samma dag om du beställer före kl. 15.00.

Vi erbjuder dessutom 60 dagars returrätt då du kan prova dina nya brusreducerande hörlurar hemma. Om de inte motsvarar dina förväntningar ska du bara skicka tillbaka dem eller lämna in dem till någon av våra fysiska butiker. Kom ihåg kvitto och originalemballage.

Frågor om brusreducerande hörlurar

Vad betyder brusreducering? Vad är active noise cancelling? Vem tillverkar de bästa brusreducerande hörlurarna? Det ställs många frågor när det handlar om hörlurar och headset som kan skärma av omvärlden med smart noise cancelling. Nedan har vi sammanställt en rad av de vanligaste frågorna i ämnet. Om du inte kan hitta svaret på en fråga är du givetvis välkommen att kontakta oss – antingen via vår kundservice eller direkt i någon av våra butiker.

Vilka hörlurar med brusreducering är bäst?

De bästa brusreducerande hörlurarna för dig är de som sitter bäst på ditt huvud och i dina öron. Därför kan det vara svårt att ge en allmän definition av de bästa brusreducerande hörlurarna. Det kan vara en fördel att välja over-ear brusreducerande hörlurar som låter dina öron omslutas helt av kåpan. Men du kan också enkelt få bra brusreducerande hörlurar i både on-ear- och in-ear-modellerna.

Vad betyder ANC?

ANC står för Active Noise Cancellation och kallas också Noise Cancelling. På svenska kallas det också brusreducering. Det betyder konkret att du kan filtrera bort oväsendet omkring dig för att helt ostört njuta av god musik, oavsett var du befinner dig.

Vad är ANC hörlurar?

ANC hörlurar är hörlurar med Active Noise Cancelling – det vill säga brusreducering. Hörlurar med noise cancelling stänger ute ljudet så att du kan isolera dig och få fullständig lugn och ro, även i de mest bullrande miljöerna.

Vad är noise reduction?

Noise cancelling eller noise reduction är en funktion som avskärmar dig från omgivningarna och låter dig lyssna på musik ostört, även i de mest högljudda miljöerna.

Hur fungerar noise cancelling?

Du kan slå på och stänga av noise cancelling-funktionen precis när du vill. På så sätt kan du nås av viktiga meddelanden på järnvägsstationen men krypa in i din egen värld när du sitter på tåget och bara vill vara i fred. Beroende på vilka hörlurar du väljer kan du själv ställa in graden av noise cancelling. Du kan exempelvis filtrera bort det värsta trafikbullret men fortfarande följa med i det som händer omkring dig.