Hopp til innhold

22 produkter

Fina och funktionella hörlurar med sladd

När du börjar botanisera efter ett par nya hörlurar kommer du sannolikt att överväldigas av det stora urvalet. Många har kommit att kasta sig över trådlösa hörlurar, som dock har tagit lite fokus från modeller som är minst lika bra inom många andra områden: hörlurar med sladd – eller kabel, som det egentligen heter.

Det ena behöver givetvis inte utesluta det andra. Många av de trådlösa hörlurarna har nämligen en medföljande kabel som du kan välja att använda – och så finns det förstås också hörlurar med en fast monterad kabel.

Få bättre ljud med ett par hörlurar med sladd

Det finns många fördelar med att välja hörlurar med sladd. Den största och viktigaste är säkert att ljudkvaliteten i de flesta fall kan vara bättre i kabelförsedda hörlurar än i de trådlösa – framför allt om det är Bluetooth hörlurar, som på några områden alltjämt brister något i ljudkvaliteten jämfört med andra alternativ.

Ljudkvaliteten i hörlurar med sladd är generellt bättre än hos trådlösa modeller i samma prisklass. I kabelförsedda hörlurar sänds de elektriska signalerna direkt från spelaren till hörlurarna och förlorar därför inte i kvalitet på vägen. De bästa hörlurarna med sladd erbjuder följaktligen en oslagbar ljudkvalitet och är perfekta för en äkta audiofil.

Om du väljer ett par hörlurar med lång sladd kan du också använda dem som hörlurar till TV. De ger dig läckert ljud med hög kvalitet utan att du stör eller blir störd av livet omkring när du ser din älsklingsfilm eller en njuter av en konsert med höga ljudnivåer. Om du önskar en ännu intensivare ljudupplevelse kan du leta efter brusreducerande hörlurar som stänger ute alla omgivande ljud och låter dig uppslukas helt. Detta gäller naturligtvis också om du använder dina kabelförsedda hörlurar tillsammans med din dator, smartphone eller liknande. Noise Cancelling är ännu inte en del av standardpaketet när du köper rena kabelförsedda hörlurar. Men om du väljer ett par trådlösa hörlurar som också kan användas med kabel, kan du utan tvekan få ett par bra brusreducerande hörlurar med kabel.

Headset med sladd

För att kunna använda dina hörlurar till telefonsamtal måste du skaffa ett headset med sladd. Sådana har nämligen minst en mikrofon – antingen inbyggd eller som en extern mikrofonarm – som fångar upp din röst och låter din samtalspartner höra dig. Du kan få headset med sladd till iPhone, Android, PC, TV m.m. Samma headset kan också användas med flera enheter så länge ingången passar till kabeln. I de flesta fall kan du också köpa till en adapter om exempelvis din smartphone saknar utgången som headsetet kräver.

Söker du bra utrustning till gaming kan ett headset med sladd ofta vara den bästa investeringen. Den kabelförsedda anslutningen garanterar att ljud och bild följs åt helt så att du undviker fördröjningar i ljudet. Det kan du också uppnå med trådlösa hörlurar. Men då måste du ofta gräva djupare i plånboken för att få en tillräckligt god kvalitet än om du väljer en kabelförsedd lösning. Om du uteslutande ska använda headsetet framför skärmen besväras du säkert också mindre av kabeln.

Hörlurar med sladd och Bluetooth

Om du gärna vill uppleva det bästa av båda världarna behöver du lyckligtvis inte bli besviken. Många hörlurar och headset kan nämligen användas både trådlöst och med sladd.

På detta sätt kan du njuta av den trådlösa friheten när du ute på språng men blixtsnabbt sätta i kabeln om du vill spara på strömmen på din mobil, eller när du sitter hemma framför skärmen och gärna vill öka ljudkvaliteten ett snäpp. Hörlurar med sladd och Bluetooth kan dessutom vara utformade för särskilda ändamål – till exempel i form av vattentäta hörlurar eller sporthörlurar.

Var uppmärksam på kontakter och utgångar

När du köper hörlurar med sladd måste du säkerställa att din enhet – smartphone, PC osv. – är kompatibel med hörlurarna. Det vill säga att den har rätt ingång så att du kan sätta in kontakten från hörlurarna i din spelarenhet.

En del hörlurar tillverkas i dag med flera möjligheter till kabelanslutning, medan andra är begränsade till exempelvis USB A, USB C eller minijack. I sådana fall ska du se till att din spelarenhet har en motsvarande utgång så att de passar ihop. Annars kan du ofta köpa till en adapter – om den inte redan medföljer med hörlurarna – för att ansluta hörlurarna och njuta av det goda ljudet.

Hitta dina hörlurar med sladd i HiFi Klubben

I HiFi Klubben står vi alltid redo att hjälpa dig vid minsta tvekan om vad du ska välja eller om du har frågor angående våra produkter. I våra fysiska butiker har du möjlighet att prova de olika hörlurarna innan du köper, men du kan också beställa dem hemifrån via nätet. Om du beställer före klockan 15.00 på vardagar skickar vi samma dag för att du så snart som möjligt ska få glädje av dina nya hörlurar med sladd.

Du hittar bland annat hörlurar med sladd från följande varumärken: