Hopp til innhold

Bowers & Wilkins hörlurar

6 produkter
Visar 6 produkter utav 6

B&W hörlurar

Ljudexperten Bowers & Wilkins har med flera decenniers erfarenhet skapat hörlurar som imponerar inom i stort sett alla parametrar. Funktionerna hos B&W hörlurar har ett brett spektrum. Du kan därför vara säker på att hitta ett par som uppfyller dina behov.

B&W hörlurar: in-ear, on-ear och over-ear

När du hör ljuden från B&W hörlurar råder ingen tvekan om att den rutinerade, engelska producenten har full kontroll på sina produkter. En stor del av den avancerade tekniken hos Bowers & Wilkins högtalare har förts över till deras B&W hörlurar och serverar läckert hi-fi-ljud i absolut toppklass.

När det handlar om passform är valet fritt på alla hyllorna. Varumärket omfattar nämligen samtliga tre typer i sitt sortiment. Alla tillverkas med stort fokus på både komfort och funktionalitet och är därför behagliga och praktiska att använda vare sig de sitter i, på eller omkring dina öron.

B&W hörlurar: in-ear

Bowers & Wilkins in-ear hörlurar skämmer bort dina öron med små earbuds med läcker passform och högkvalitativa material.

De flesta har nackkabel och du slipper därför den långa kabeln som bara irriterar och trasslar in sig. Nackkabeln av silikon och gummi känns behaglig och mjuk runt nacken. Tack vare materialen håller den sig också på plats när du har hörlurarna i öronen.

En del av in-ear-modellerna är dessutom magnetiska och fälls ihop när du tar dem ur öronen – på det viset blir det enklare att bära omkring dina hörlurar när du inte lyssnar på musik utan att vara rädd för att förlora dem.

B&W hörlurar: on-ear och over-ear

Om du föredrar de större hörlurarna med mjuka öronkåpor och en båge som sitter över huvudet, kan du välja mellan on-ear- och over-ear-modellerna.

On-ear hörlurar sitter på öronen och är vanligtvis lättare än over-ear. I gengäld kan du använda ett par over-ear hörlurar under längre tid utan att öronen blir irriterade eller ömma.

Båda typerna från Bowers & Wilkins är riktigt effektiva för att innesluta dig i din egen värld, eftersom det enligt många ger bättre isolering när hörlurarna sitter ovanpå eller runt öronen.

Huvudbågen på de flesta B&W hörlurar tillverkas av kolfiber som är starkare och lättare än metall och därför inte blir tunga för dig att använda. Öronkåporna är mjuka och tillverkas av en nanobehandlad textil som avvisar damm, vatten och smuts.

Bowers & Wilkins headset

Merparten av produkterna från Bowers & Wilkins består av headset med inbyggda mikrofoner som låter dig ringa direkt från headsetet.

Du kan styra mikrofonen med knapparna på sidan av ditt Bowers & Wilkins headset. Det gör det riktigt enkelt och flexibelt för dig om du exempelvis får ett samtal. Du behöver inte längre leta efter telefonen i fickan när du ska besvara ett samtal utan kan klara all navigation direkt på öronkåporna eller kabeln.

En del av Bowers & Wilkins headset är dessutom vatten- och smutsavvisande och tål därför att användas vid träning eller utomhus i duggregn.

Trådlösa B&W hörlurar

Tendensen är i dag att hörlurar för användning i farten är trådlösa. Därför har den största delen av B&W hörlurar naturligtvis Bluetooth som låter dig ansluta din smartphone eller annan enhet på ett enkelt sätt. Bluetooth är en smart lösning för trådlösa hörlurar som fungerar med olika plattformar och styrsystem. Därför behöver du inte oroa dig för om hörlurarna är kompatibla med dina enheter.

Dessutom är det – beroende på modell – möjligt att ansluta mer än en enhet till dina B&W hörlurar med Bluetooth. Därför kan du växla mellan exempelvis din smartphone och din dator under dagens lopp utan att upprätta en ny anslutning varje gång. Så snart dina Bowers & Wilkins trådlösa hörlurar varit anslutna till en enhet kommer de automatiskt att upprätta förbindelse nästa gång du ska använda dem.

B&W hörlurar med noise cancelling

I några av modellerna från Bowers & Wilkins får du också active noise cancelling (ANC) som låter dig stänga av omvärldens ljud och oljud. Det är superskönt i situationer som kräver koncentration, eller om du sitter på ett högljutt tåg eller flygplan där du gärna vill slippa oljud timme in och timme ut.

Vid sidan om denna allmänna noise cancelling har du i några modeller också möjlighet att välja mellan flera nivåer av brusreduktion. Om du sitter i ett flyg eller omges av sorlande människor är det kanske idealiskt att använda funktionen på högsta nivå, men om du sitter hemma och gärna vill uppfatta vad som händer omkring dig, utan att störas av ljuden, är det en fördel att kunna skruva ner brusreduktionen något. Det är dessutom en fördel att helt kunna stänga av noise cancelling när du rör dig i trafiken. Då kan du höra omgivningen och utsätter inte dig själv eller andra för fara.

Automatisk av- och påsättningsfunktion

Det är också praktiskt att kunna sätta på och stänga av musiken automatiskt för att höra vad din bänkgranne säger, eller om du vill beställa en fika på vägen hem med hörlurarna i full gång.

Lyft bara av den ena öronkåpan eller häng hörlurarna om halsen så sätts musiken automatiskt på paus tills du tar dem på igen. Den startar givetvis på samma ställe när du sätter på dig hörlurarna igen. Du slipper alltså gå miste de bästa tonerna i din favoritlåt eller fumla efter pausknappen när någon vänder sig mot dig.

Bowers & Wilkins PX och PI

B&W hörlurar säljs i två olika, överordnade serier: Bowers & Wilkins PX och Bowers & Wilkins PI. I PX-serien är framför allt PX7 och PX5 populära. De är over-ear respektive on-ear hörlurar som båda kan hålla ström i upp till 30 timmar. Det innebär att du kan nå riktigt långt på en enda laddning. Dessutom laddas de snabbt upp så du behöver inte vänta länge för att kunna använda dem igen. Bowers & Wilkins PX är bland annat utrustad med avancerad noise cancelling. Den aktiverar du när du vill sjunka in i din egen värld och stänga av omvärldens ljud. B&W PX hörlurarna används ofta i flygplan och andra transportmedel på grund av sin funktion att filtrera bort oljud och låta dig koncentrera dig på det du vill.

Bowers & Wilkins PI-modellerna är in-ear hörlurar. De låter dig lyssna på din älsklingsmusik i upp till 12 timmar, vilket räcker gott och väl även för en lång flygresa, en dag på kontoret eller kanske under en härlig bilresa genom landet. Tack vare sin lilla storlek och låga vikt är PI-serien populär vid träning och för en allmänt aktiv livsstil. Det gör dem idealiska på joggingturen och i gymmet när du längtar efter motiverande musik men vill undvika onödigt stora och tunga hörlurar.

Hitta dina nya B&W hörlurar i HiFi Klubben

Om du lockas av tanken på ett Bowers & Wilkins headset eller ett par coola B&W hörlurar, kan du alltid titta in i din lokala HiFi Klubben och låta dig fascineras av urvalet. Det är en riktigt bra idé att kolla in de olika modellerna, lyssna på din favoritmusik och uppleva komforten innan du bestämmer dig för vilket set av B&W hörlurar som ska bli ditt nästa.

Vi står alltid redo att ge omfattande vägledning om du behöver hjälp. Dessutom uppmuntrar vi dig alltid att känna och lyssna på hörlurarna som du har förälskat dig i, innan du fattar beslut. Du kan också titta närmare på urvalet hos några av våra andra märken: