Hopp til innhold

AirPlay 2 högtalare

24 produkter
Visar 24 produkter utav 24

AirPlay högtalare – maximal frihet och massor av möjligheter

En högtalare med den smarta AirPlay-teknologin från Apple ger dig maximal frihet och massor av möjligheter när du ska sätta ihop ett högtalarsystem. AirPlay högtalare kommer nämligen från en rad olika varumärken och du slipper hämta alla enheter från samma tillverkare. Vill du spela från din smartphone eller läsplatta behövs en Apple-produkt. Om du i stället väljer iTunes kan du spela från såväl Mac som PC.

Apple AirPlay och AirPlay 2 högtalare

Framför allt innebär AirPlay en god möjlighet till streaming och multirumssystem för Apple-fans. Med uppgraderingen till AirPlay 2 har tekniken och funktionerna blivit väsentligt mer avancerade. Fortfarande behövs dock en Apple-enhet (iPhone eller iPad) för att spela ljud från din telefon eller läsplatta.

Däremot går det fint att spela musik via iTunes, oavsett om du har en Mac eller PC. Här kan alla som inte använder Apple också vara med i leken. Via Apple Music är det dessutom möjligt att spela olika musikspår på samma gång. Det innebär i praktiken att alla familjemedlemmar kan spela sina favoritlåtar samtidigt när ni vistas i olika rum i huset.

Hos några högtalare är AirPlay-funktionen inte aktiv när du köper högtalaren. Det enda som behövs för att komma igång är dock att du laddar ner en gratis programvaruuppdatering. Om du behöver hjälp med att hämta uppdateringen och få fart på funktionen är du alltid välkommen till din lokala HiFi Klubben butik. Vi hjälper gärna till så att du kan njuta av din nya högtalare direkt.

Frihet och flexibilitet

AirPlay högtalare är ett bra och öppnare alternativ till de mer låsta multirumssystemen, som exempelvis Sonos och Bluesound. Sådana system kräver att du väljer högtalare och spelare från samma varumärke. AirPlay högtalare kommer däremot från många olika tillverkare, vilket ger dig stor frihet när du ska välja. Du är alltså inte begränsad till en enda tillverkare utan kan välja fritt från alla hyllor – förutsatt att högtalaren har AirPlay-funktion, förstås.

På samma sätt hittar du många olika typer av högtalare med AirPlay. Det är ytterligare en stor fördel när du ska bygga exakt det system som du behöver. Du kan bland annat få en soundbar eller en aktiv högtalare med AirPlay. AirPlay-teknologin är en del av iOS-operativsystemet. Det innebär i praktiken att du kan spela ljud direkt från alla applikationer som innehåller ljud – exempelvis YouTube och Netflix.

Utvalda varumärken

AirPlay högtalare härstammar därmed från en rad olika varumärken där alla har sina särskilda egenskaper och designmässiga kännetecken. Funktionen är densamma hos alla, så valet grundas primärt på vilka modeller som faller dig i smaken.

Sonos AirPlay högtalare

Sonos är framför allt kända för sina multirumssystem, men ett urval av deras högtalare har också AirPlay och kan användas som en del av ditt eget sammansatta system. Kanske du nöjer dig med en enkel Sonos högtalare med AirPlay. Du kan alltid göra kompletteringsköp – antingen från Sonos eller andra märken – om du senare vill ha ett större system för att njuta av de smarta teknikerna i flera av husets rum.

Bowers & Wilkins AirPlay högtalare

Även B&W har införlivat AirPlay-teknologin i ett axplock av sina högtalare. Här får du eleganta utföranden som leker med formerna och vinklarna och ger dig eleganta och särpräglade högtalare. Välj exempelvis en av de kantiga, trådlösa högtalarna som är supersnygga och samtidigt utmanar ögat genom den originella utformningen. Den som bryter mot de traditionella raka linjerna som vi oftast möter i samband med högtalare.

Bluesound AirPlay högtalare

Bluesound är i likhet med Sonos mest känd för det egna multirumssystemet, som låter dig placera högtalare i husets alla rum och enkelt styra dem från din egen smartphone eller läsplatta. En rad av deras högtalare har dock också AirPlay och kan därför användas i kombination med AirPlay högtalare från andra varumärken. Bluesounds AirPlay högtalare säljs i klassiska svarta och vita färger.

Denon AirPlay högtalare

Det sista varumärket vi vill framhäva i samband med AirPlay högtalare är Denon. Här hittar du fina trådlösa högtalare som innehåller AirPlay-teknologin och också kan användas i samband med det läckra HEOS multirumssystemet.

Välj dina favoriter på kors och tvärs

Har du förälskat dig i AirPlay högtalare från flera olika varumärken, är det som sagt inget problem. Du kan enkelt blanda olika varumärken. Kanske har du fastnat för något av de iögonfallande utförandena från B&W och vill samtidigt ha någon av de mer traditionellt utformade högtalarna från exempelvis Sonos.

Om du inte vill tömma hela spargrisen på en gång, kan du enkelt starta med en eller två AirPlay högtalare som senare kan få sällskap av fler i takt med att ekonomin tillåter det. Börja exempelvis med att hitta en bra AirPlay högtalare till vardagsrummet, om det är där du vistas mest. Senare vill du kanhända också ha bra ljud i köket och badrummet. Det kan också vara praktiskt att ha bra ljud nära till hands i barnens rum eller på hemmakontoret.

Välkommen in till HiFi Klubben och hör mer

Är du nyfiken på dina möjligheter avseende Apple AirPlay? Eller behöver du mer information innan du kan bestämma vilken AirPlay högtalare du vill ha? Vi i HiFi Klubben står alltid redo med råd och vägledning. Vi arbetar hårt varje dag för att ge våra kunder de bästa ljudupplevelserna. Vid minsta lilla tvivel om vad som är det bästa valet i din situation, ska du inte tveka att ta kontakt. Titta in till oss eller skriv via hemsidan.

Om du besöker någon av våra butiker har vi möjlighet att visa dig våra olika högtalare. På så sätt kan du se, notera och höra skillnaden mellan de respektive modellerna innan du fattar ditt beslut. På motsvarande sätt kan du ansluta din egen iPhone eller läsplatta om du vill testa högtalarna och AirPlay-funktionen med dina egna spellistor. Då kan du bli helt övertygad om att den lever upp till dina förväntningar.