Hopp til innhold

Stativ- och kompakthögtalare

10 produkter
 • Visar 10 produkter utav 10

  Stativ- och kompakthögtalare

  Stativ- och kompakthögtalare

  En kompakthögtalare är en vanlig högtalare, bara i mindre storlek. Den kan placeras på väggen, i en hylla eller på ett stativ. Trots sin lilla storlek kan ljudet från en liten högtalare hålla mycket hög klass och en bra kompakthögtalare kan vara det perfekta valet om du har ont om plats.

  Spara plats och få bra ljud med kompakthögtalare

  Små högtalare är lösningen för dig som värdesätter bra ljud, men har begränsat med plats i ditt hem och därför inte kan ha ett stort högtalarsystem eller stora golvhögtalare stående.  

  Kompakta högtalare är bra högtalare i en lagom liten storlek, som gör det möjligt att fylla hemmet med fantastiska ljudupplevelser, även om du bor på få kvadratmeter eller hellre vill fylla rummet med andra saker.

  I vårt sortiment av små högtalare har vi verkligen tagit hänsyn till design, så det finns något för varje smak och varje inredning. Med olika former kan du gå efter en modell som återspeglar din personliga stil. Letar du efter en mer traditionell, fyrkantig högtalare eller kanske en mer modern form med t.ex. rundade kanter?

  Förutom själva designen, finns det också olika färger att välja mellan, både på själva kabinettet och på högtalarens olika delar. Du kan få en helt neutral och stilren svart eller vit kompakthögtalare, men du kan också välja en modell som sticker ut, med t.ex. rött mönster eller olika färger på fronten.

  Små högtalare - bra ljud

  Idén med kompakta högtalare är just det att de är kompakta, vilket innebär att du får en bra högtalare som inte tar för mycket plats. Innehållet är detsamma som i stora högtalare, blott i mindre format. 

  Men den kompakta storleken betyder också att de inte kan hålla helt samma nivå som stora högtalare. Detta behöver dock inte vara en nackdel eftersom små högtalare kan vara den bästa lösningen om de inte ska spela i ett alltför stort rum. Här kan stora högtalare ge en sämre ljudupplevelse, så om du t.ex. bor i lägenhet eller har ett litet vardagsrum, kan ett litet system med kompakthögtalare ge dig det bästa resultatet när du ska njuta av bra musik.

  Om du vill unna dig själv en ännu bättre ljudupplevelse, kan du komplettera dina kompakthögtalare med en aktiv subwoofer, som ger dig mer och bättre bas och därmed en mer komplett ljudbild. 

  Med ett par kompakthögtalare och en subwoofer är du redan på god väg till ett s.k. högtalarsystem - en samling olika typer av högtalare som tillsammans ger dig den suveränt bästa ljudupplevelsen. 

  Det betyder också att du kan utöka ditt system istället för att investera i helt nya högtalare, om du får mer utrymme vid ett senare tillfälle. Dina kompakthögtalare kan få sällskap av eksempelvis en centerhögtalare och/eller ett par coola golvhögtalare om du vill utöka högtalarsamlingen och ljudupplevelsen till ett komplett surround-system vid ett senare tillfälle.  

  Bra högtalare för vardagsrummet eller något annat rum

  De flesta har sina kompakthögtalare placerade i vardagsrummet eller i ett annat rum, men du kan naturligtvis använda dem där det passar dig bäst. Du har kanske ett stort, läckert kök som fungerar mer som mötesplats än vardagsrummet - då passar det naturligtvis perfekt att placera dina kompakthögtalare här. Det är lätt att hitta en bra plats för små högtalare eftersom de tar så liten plats, så försök att tänka kreativt och gärna lite annorlunda när du ska hitta den bästa platsen till dina nya små högtalare.

  En liten högtalare ger dig en massa inredningsmöjligheter. Den nätta lilla storleken gör att högtalaren ser elegant ut, nästan oavsett var du placerar den. Du kan välja att hänga dina kompakthögtalare på väggen så att de är fria från hyllor och andra underlag. Det ger dig stor flexibilitet när du placerar dina vägghängda högtalare i rätt höjd. 

  Du kan också placera högtalarna i en bokhylla eller ett annat fast underlag. Har du synliga bjälkar eller stora fönsterkarmar, kan dina högtalare se supereleganta ut här. På så sätt kan du enkelt flytta runt om du vill ändra på inredningen och med bokhyllehögtalare slipper du borra hål till väggbeslag.

  Har du inga lämpliga hyllor att ställa dina högtalare på och du inte vill hänga upp dem på väggen, är den bästa lösningen för dig att välja att placera dem på stativ.

  Precis som högtalarna, finns högtalarstativ också i olika storlekar och designs, så du kan hitta högtalarstativ som passar perfekt till just ditt rum. 

  Ett par höga stativ kan ge ett intryck som påminner om golvhögtalare, bara mer luftigt och elegant. De höga stativen finns i helt smala designs, så det nästan ser ut som dina kompakthögtalare svävar i luften. Du kan också få mer robusta stativ som tar mer plats i inredningen och ger en mer rå stil.

  Det finns också mindre bordsstativ, så högtalarna bara kommer upp en liten bit ifrån underlaget, men fortfarande ska stå på en hylla eller liknande. Naturligtvis finns bordsstativen också i olika färger och mönster, så att du kan hitta det stativ som passar bäst till din inredning och kompletterar dina kompakthögtalare på finaste vis.

  Besök oss i butiken och hitta rätt kompakthögtalare för dina behov

  Kompakthögtalare och stativhögtalare är därför den perfekta lösningen för dig som inte vill kompromissa med ljudkvaliteten, även om du inte har plats till ett av de helt stora högtalarsystemen. Här får du bra ljud på liten plats.

  Kom ihåg att du alltid kan besöka oss i din lokala HiFi Klubben-butik om du behöver råd när du ska välja kompakthögtalare. Här har du också möjlighet att uppleva ljudet från de olika högtalarna och se hur de olika modellerna ser ut, beroende på om de är monterade på väggen, på en hylla eller på ett stativ. Titta in - vi är alltid redo att vägleda!