Hopp til innhold

5 produkter

Bang & Olufsen hörlurar

B&O hörlurar är utförda i exklusiv design och toppkvalitet som ger dig fulländat ljud och fantastisk komfort, oavsett vilken modell du än väljer.

Med ett par B&O hörlurar får du därför den perfekta kombinationen av hög kvalitet avseende ljud, design och passform och kan njuta av musik i många timmar.

Bang & Olufsen (Beoplay) – välkänd design och ljud av högsta klass

B&O har stor erfarenhet av ultimata ljudupplevelser i högtalare och kunskaperna har de nu överfört till sina hörlurar. Sedan 2012 har de nämligen lanserat en serie hörlurar som presenteras på marknaden under serienamnet Beoplay – eller B&O PLAY.

B&O hörlurar utmärker sig framför allt genom sin komfort, som inte har påverkat ljudkvaliteten. De har en exklusiv look och är nästan viktlösa men både slitstarka och hållbara och kan därför stå emot vardagens utmaningar. 

Funktioner som gör ditt liv lättare

Alla B&O hörlurar är genomtänkta ner i minsta detalj och har passerat en grundlig utvecklingsfas. Därmed garanteras du en välarbetad och fullt funktionell produkt som lever upp till dina förväntningar och kan ge dig goda ljudupplevelser under lång tid. Tekniken i B&O hörlurar har anpassats efter den moderna användarens behov, så du kan själv justera funktionerna efter dina behov.

ANC – Active noise cancelling

I många B&O hörlurar ingår den smarta active noise cancelling (ANC)-funktionen, som aktivt stänger ute ljud och buller när du bär dina B&O hörlurar.

B&O hörlurar med brusreducering är guld värda när du behöver fördjupning och koncentration, oavsett om du befinner dig i en läsesal, på flyget eller på en stadspromenad. Du kan enkelt sätta på och stänga av brusreduceringen efter behov. På så sätt slipper du lyssna på barnskrik i bussen, men kan fortfarande höra trafikljuden när du stiger av.

För att aktivera brusreducering behövs inget ljud i hörlurarna. Så om du vill sitta i din egen värld utan musik eller andra distraktioner, är det bara att sätta på dina B&O hörlurar med brusreduceringen påslagen.

Transparency Mode

Detta smarta transparency mode låter dig stänga in dina omgivningar i den annars ljudtäta bubbla som du kan skapa med B&O hörlurar. Det uppnås med en enkel och snabb rörelse direkt på hörlurarna, och i den tillhörande Beoplay-appen kan du själv välja mellan fyra olika nivåer beroende på hur mycket ljud du vill stänga in.

Röststyrning (Alexa, Siri, Google Assistant)

Den tredje generationen av B&O hörlurar har kompletterats med röststyrning, som du enkelt kan aktivera direkt från en knapp på ena öronkåpan. Du har kanske hört talas om Alexa, Siri och Google Assistant i samband med Google högtalare, smarthögtalare eller smartphones. Nu kan tekniken alltså även användas i dina hörlurar, där du kan aktivera röstassistenten på din telefon via dina B&O hörlurar. Det innebär att du kan göra bokningar i din kalender, hitta musik, ringa och mycket mer utan att behöva använda händerna. I stället ber du bara Alexa, Siri eller Google att göra det åt dig.

Vilken typ av B&O hörlurar passar bäst för dig?

B&O hörlurar tillhandahålls i olika typer: in-ear, over-ear och on-ear. Var och en är särskilt lämplig för olika användningsområden, men vilken typ du än väljer får du suveränt ljud, god komfort och fulländad design. 

B&O in-ear-hörlurar

In-ear-hörlurar har små snäckor för placering i öronen. B&O har tagit fram flera olika uppsättningar med små snäckor, som sitter som gjutna i dina öron där de varken irriterar eller kan ramla ut. 

De låter dig direkt styra musik, telefonsamtal och röstkommandon och den speciella NFMI-tekniken säkerställer att ljuden hela tiden följs åt i de båda öronsnäckorna. Det sker genom att snäckorna kommunicerar med varandra via magnetisk induktion så att signalen kan överföras utan kvalitetsförlust – tekniken är även känd från hörapparater.

En variant av B&O in-ear-hörlurar är de så kallade True Wireless. De består enbart av två öronsnäckor och saknar därmed kablar för sammankoppling med snäckorna eller för anslutning till din mobiltelefon.

Batteritiden varierar beroende på modell, men du kan kalkylera med runt fyra timmars batteri på B&O in-ear-hörlurar och ytterligare två eller tre uppladdningar i det medföljande etuiet. Du får alltså gott om tid för att lyssna på musik, podcast osv. innan det är dags att ladda upp dem igen.

B&O over-ear- och on-ear-hörlurar

On-ear- och over-ear-modellerna i Beoplay-serien är gjorda för att skämma bort dina öron med god musik och behagliga material. Öronkåporna tillverkas i ett mjukt och behagligt material som ger skön komfort och låter dig bära B&O hörlurar många timmar i sträck utan att öronen irriteras. Du kan dessutom styra uppspelningen direkt på öronkåporna, och behöver därför bara lägga din smartphone i fickan så snart du har anslutit den till hörlurarna. 

Vissa B&O hörlurar sätter automatiskt musiken på paus när du tar av dem, och startar på samma ställe när du sätter på dem på nytt. På så sätt kan du snabbt hoppa in i en konversation med folk omkring dig utan att behöva plocka fram telefonen för att pausa och starta musiken. Det är både smart och bekvämt.

Många modeller kan fällas ihop så att du enkelt kan stuva ner dem i väskan. De tar nästan ingen plats och du behöver inte vara orolig för att kåporna ska klämmas ihop eller att skummet ska komma till skada.

B&O headset

Ett headset är hörlurar med mikrofon och omfattar merparten av produkterna från B&O. Med ett B&O headset kan du besvara telefonsamtal och tala rakt ut i luften, samtidigt som dina händer är fria för att laga mat, diska eller något annat. Mikrofonen – eller mikrofonerna – ser till att fånga upp din röst så att den skickas tydligt vidare till mottagaren. Många använder också sina B&O headset i rörelse och besvarar samtal utan att behöva avbryta sina sysslor. Om du köper hörlurar med träning i åtanke, bör du kontrollera att de är tåliga mot svett och fukt.

B&O trådlösa hörlurar

De flesta B&O hörlurar är trådlösa, en stor fördel om du har tröttnat på kablar som är i vägen och trasslar in sig i varandra, i blixtlås och dylikt. Du behöver inte fundera på batteriförbrukningen när du använder dina B&O trådlösa hörlurar. Modellerna har olika batterilivslängd. Beroende på vilken typ du har, kan du få 25 eller 30 timmars oavbruten trådlös uppspelning. Det innebär att du har tillräckligt med ström för att utan avbrott kunna lyssna i över ett dygn. Om batteriet ändå börjar tappa kraft sätter du bara in kabeln, så du kan lyssna vidare utan att göra avbrott för uppladdningen.

B&O trådlösa hörlurar säljs både som in-ear-hörlurar, on-ear-hörlurar och over-ear-hörlurar. Samtliga ansluts med Bluetooth. Även om räckvidden för Bluetooth inte är särskilt stor, är anslutningen god och ljuden rena. Därför kan du uppnå en riktigt god kvalitet utan att behöva kabel.

In-ear-modellerna säljs både som små snäckor och med nackkabel där snäckorna hänger ihop och där du alltjämt får en trådlös anslutning till din ljudkälla. För bästa möjliga komfort medföljer som regel flera olika öronsnäckor för utbyte när du köper B&O hörlurar. På så sätt får du den storlek och form som passar bäst till just dina öron. B&O in-ear-hörlurar med nackkabel tillverkas dessutom med särskilt fokus på fysisk aktivitet och står emot svett och damm.

Utforska de många B&O hörlurarna i din lokala HiFi Klubben-butik

Har du svårt att att välja dina nya B&O hörlurar, kan det vara en god idé att besöka någon av våra fysiska HiFi Klubben-butiker. Här står våra medarbetare redo med råd och vägledning, och du får möjlighet att prova de olika hörlurarna från Bang & Olufsen för att ta reda på vilken modell som sitter bäst på dig. 

Du kan också testa hörlurarna med din egen smartphone och dina egna spellistor för att bli helt övertygad om att ljuden och hela upplevelsen är precis som du önskar.

Se också