Hopp til innhold

Soundbar / TV-ljud

3 produkter
 • Visar 3 produkter utav 3

   

   

  Soundbar-högtalare / TV-ljud

  En soundbar är en högtalare som är designad särskilt för placering direkt under TV:n. Den slanka utformningen gör den till en elegant och enkel uppgradering av TV-ljudet, och du slipper fylla vardagsrummet med högtalare. Vissa modeller kan användas som TV-fot, ingå i ditt multiroom-musiksystem eller skapa surroundeffekt. Det finns, kort sagt, många möjligheter med en elegant soundbar.

  Soundbar - elegans och bra ljud i skön förening

  En soundbar passar dig som vill ha bra ljud när du tittar på film och streamar musik, men inte vill ha rummet fyllt med högtalare och kablar. 

  Med en bra soundbar får du ett ljud som är betydligt bättre än de inbyggda högtalarna i din TV. Om du inte är helt redo för ett komplett surround-system, är en soundbar ett bra alternativ. Den ger dig en fantastisk ljudupplevelse och ser bra ut under din TV.

  Elegant och funktionell design

  Den eleganta soundbaren är designad till att placeras under din TV, antingen hängandes på ett väggbeslag eller till att stå på en möbel eller en hylla. Vissa soundbars är designade till att TV:n placeras ovanpå, så slipper du tänka på väggbeslag eller annan montering. Du placerar helt enkelt din soundbar på en möbel och ställer sedan din TV ovanpå - inget krångel och inga hål i väggen.

  Inredningsmässigt slipper du ha en stor kloss i vardagsrummet. En soundbar är i princip helt enkel och elegant, och de olika tillverkarna har alla gett sina bud på hur den avlånga högtalaren ska se ut för att smälta in i resten av inredningen så diskret som möjligt.

  De flesta soundbars är antingen svarta eller vita, så de går i ett med till eksempel väggen eller TV:n. Men du kan också få en mer vågad modell i en pangfärg som röd, om du vill använda din soundbar som ett litet konstverk. 

  Soundbar-högtalarna tillverkas i olika storlekar, så du kan eventuellt välja en soundbar som passar bredden på din TV om det ger dig mest ro. En soundbar-högtalare som är antingen smalare eller bredare än TV:n kan också se elegant ut, så länge den placeras mitt under skärmen så att avstånden till TV:n's kant är lika stort på bägge sidor.

  Ge din soundbar trevligt sällskap

  Om du vill utvidga din ljudupplevelse, tillåter vissa modeller att man kompletterar sin soundbar med en trådlös subwoofer samt eventuellt ett par trådlösa surround-bakhögtalare. Det ger dig ännu större ljud för både film och musik - och med trådlösa högtalare slipper du fortfarande irriterande och besvärliga kablar.

  Med en subwoofer får du en djup och dynamisk bas som kan märkas i hela rummet. Köper du även till ett par bakhögtalare har du ett riktigt surroundsystem, så du känner dig som en del av det som pågår på skärmen. Tekniskt sett hör det inte in under en surround-hemmabio, när du använder en soundbar istället för ett par fronthögtalare, men inte desto mindre ger den riktigt bra filmljud som utan problem kan leva upp till de standarder som finns på bildsidan i dag.

  Gillar du tanken om en extra kamrat till din soundbar, kan du enkelt få bra överblick över dina möjligheter genom att kolla in vårt urval av högtalarsystem. De tillverkas i många storlekar och kombinationer, men om du vet att du vill ha en soundbar har du redan avgränsat sökningen och kan gå målinriktat efter de system där en sådan ingår.  

  Du kan naturligtvis också välja gör-det-själv-lösningen och sammansätta ett högtalarsystem utifrån vilka högtalartyper du behöver.

  Utvalda producenter

  Några av de smalaste soundbar-högtalarna i vårt sortiment kommer från kända Samsung. De har tagit den slanka elegansen till helt nya höjder genom att tillverka soundbars på helt ner till ca. fem centimeter höga. Det ger dig således en mycket slank linje till högtalare som nästan kan smälta i ett med din TV, oavsett vilken färg du än väljer. 

  Det alltid stilfulla och kvalitetssäkra SONOS har olika soundbars i sitt sortiment. SONOS hör till dem som har tolkat den traditionella soundbaren och även designat en så kallad playbase. Det är en stor fyrkant, som din TV kan placeras på, så behöver du varken tänka på väggfästen eller annan montering.

  Även om en Playbase naturligtvis är större än en soundbar, är den varken våldsam eller klumpig att titta på. Den har samma elegans som Sonos soundbar, så om du behöver något att ställa din TV på, kan du överväga det här alternativet. 

  DALI är också ett varumärke som är känt för sina eleganta designs, oavsett om det är trådlösa Bluetooth-högtalare, stora golvhögtalare eller, som här, soundbar-högtalare. Deras utbud av soundbar-högtalare erbjuder både skarpa fyrkanter och rundade hörn för ett mjukare uttryck. Färgerna varierar också, så du kan hitta en soundbar-högtalare som passar perfekt med resten av inredningen i ditt rum. 

  Kom och prova i HiFi Klubben

  Det är svårt att föreställa sig hur en specifik soundbar låter när man bara sitter och läser om det online. Därför kan du alltid komma in i en av våra butiker och se, höra och uppleva allt du önskar innan du väljer din nya soundbar. Vår kompetenta personal är alltid redo att svara på frågor, ge goda råd och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dig. Naturligtvis presenterar vi också alla erbjudanden, så att du kan köpa den bästa soundbar till priset.

  Om du har undersökt dina alternativ online och har inskränkt alternativen till två eller tre soundbar-högtalare som du har svårt att välja mellan, kan det också göra valet lättare att se dem i verkligheten. Tanken på en röd soundbar kanske skrämmer dig, men om du ser den på en vägg kan det se supercoolt ut. Det kan också vara så att färgen du bestämt dig för, inte faller dig i smaken när du ser den i verkligheten. Så kom in och hitta den perfekta soundbar för både dina behov och din smak.