Hopp til innhold

Äkta hifi med smidiga trådlösa möjligheter

FRAMTIDENS ANLÄGGNING FRÅN
NAD

NAD:s nya förstärkarserie är en skänk från ovan till dig som älskar smidiga trådlösa möjligheter, styrning via app, äkta hifi-ljud och en rad nyskapande funktioner som du aldrig tidigare sett i en seriös stereoförstärkare.

Nu kan du äntligen få en seriös, kraftfull och välspelande anläggning i full storlek som är gjord för att tillgodose framtida krav, med all världens trådlösa musik inbyggd i förstärkaren. Nu är det slut med tunt ljud, separata streamingboxar, extra kablar och besvärlig användning – NAD ger dig framtidens stereoanläggning!

Streaming på ett enkel sätt – högupplöst streaming – multiroom

 

Kompakta C338 har Chromecast built-in och Bluetooth inbyggt, så du kan strömma nästan vad som helst direkt via din smartphone, inkl. internetradio, YouTube-ljud och musiktjänster (Spotify, TIDAL,  Deezer m.fl.). De större C368 och C388 kan fås med inbyggd Bluesound-modul som ger dig marknadens häftigaste trådlösa multiroom-system i din förstärkare. Du får även möjlighet att använda de senaste högupplösta ljudformaten som är på gång via streamingtjänsterna, med en ljudkvalitet som är ännu bättre än CD. 

Oavsett om du väljer Bluesound i någon av de två stora modellerna eller om du föredrar den mindre modellen med Chromecast built-in, så kan förstärkaren ingå i en fullt utbyggd trådlös musiklösning med matchande trådlösa högtalare och musikstreamers i hela ditt hem. Och du styr alltsammans från din smartphone eller surfplatta.

Vad är Chromecast built-in for audio?

Chromecast built-in är ett nytt genialt sätt att strömma ljud och musik trådlöst direkt på anläggningen via din smartphone. De flesta musikappar (Spotify, TIDAL, TuneIn Radio m.fl.) stödjer redan Chromecast-funktionen, så allt du behöver göra är att trycka på en ikon – sedan ljuder musiken i rummet. Chromecast built-in är precis lika smidigt som Bluetooth – du behöver inte några extra adaptrar, du får alltid optimal ljudkvalitet, och eftersom det är själva anläggningen som spelar musiken tömmer du inte batteriet i din smartphone i onödan.

Obs! Alla tre modeller kan redan upplevas i Hi-Fi Klubbens butiker. C338 inväntar dock slutgiltig Chromecast-certifiering från Google och kommer att kunna köpas så snart detta är klart. Chromecast-plattformen har tidigare marknadsförts under namnet ”Google Cast”.

Bluetooth med överraskningar

Alla de tre nya förstärkarna har inbyggd Bluetooth som ett behändigt alternativ till de trådlösa wifi-musiksystemen. Men NAD ger dig ett par extra smarta läckerheter på köpet. Själva förstärkaren kan du styra med NAD:s dedikerade smartphone-app som fungerar via Bluetooth (kommer senare). På så sätt har du ett läckert och flexibelt alternativ till den traditionella fjärrkontrollen som medföljer.

De stora modellerna C368 och C388 döljer en finess som ger Bluetooth en helt ny dimension. Om du vill lyssna helt ostört kan du nämligen göra det via ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar via förstärkarens geniala tvåvägs-Bluetooth. På så sätt kan du lyssna på alla anslutna musikkällor från förstärkaren på dina trådlösa favorithörlurar när du går runt fritt i ditt hem. Du behöver bara hålla dig inom räckvidd för Bluetooth-signalen. 

Trådlösa hörlurar är en produktkategori är som fullkomligt exploderat, och idag finns massor av modeller att välja mellan, ända upp i den seriösa audiofila klassen, som t.ex. den läckra och prisbelönta P7 Wireless från Bowers & Wilkins.

Musik och TV-ljud i grym stereokvalitet

NAD har döpt sin nya förstärkare ”New Classic Series”. Det klassiska ligger i en traditionellt enkel design, och framförandet av den suveräna ljudkvalitet NAD-loggan varit garant för under decennier. Men bakom frontpanelen pekar dessa nya underverk rakt in i framtiden och ger dig allt du drömt om i dina vildaste hifi-fantasier. Du behöver bara bestämma dig för hur mycket av det goda du behöver. 

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen kan du börja njuta av all världens musik superkvalitet i vardagsrummet på ett par riktiga hifi-högtalare. Men det här är långt ifrån allt. Alla modeller ger dig nämligen också en perfekt användarupplevelse med TV:n. Förstärkaren kan lära sig de grundläggande signalerna från TV:ns fjärrkontroll så att du inte behöver jonglera två separata fjärrkontroller bara för att du vill kolla film med ordentligt ljud. Förstärkaren startas och stängs automatiskt tillsammans med din TV. Så du behöver inte skänka anläggningen en tanke, utan bara luta dig tillbaka i soffan och njuta av dina filmer och favoritprogram i strålande stereo – varje dag! 

Utöver den geniala TV-funktionen får du en väl utvald handfull digitala och analoga ljudingångar så att du kan ansluta alla dina musikkällor – inklusive din skivspelare – i optimal kvalitet. Det hjälper till att ta din totala upplevelse till en nivå som du inte når med kompakta trådlösa högtalare och trådlösa minianläggningar. Och om du är ett fan av stort ljud utan att vara något större fan av det klassiska NAD-designen kan du bara dölja förstärkaren bakom luckan i en hifi-möbel. All den daglig användning kan ju skötas trådlöst via Bluetooth och wifi.

Extra läckra och avancerade möjligheter med MDC

De stora modellerna C368 och C388 kan uppgraderas med NAD:s geniala MDC-moduler, så du kan t.ex. bygga in marknadens häftigaste multiroom-streamingsystem, Bluesound. Andra möjligheter är HDMI-modul för t.ex. HD-filmljud i stereo eller en analog modul inkl. pickup-förförstärkare till MC-pickuper. 

MDC-konceptet har sedan länge visat sig hållbart både i NAD:s stereoförstärkare och i deras hemmabioreceivrar. De här unika uppgraderingsmodulerna är en genial möjlighet att bygga ut med nya möjligheter och nya tekniker, både i dag och i morgon. Och även om de inte lovar dig uppgradering under all oändlig tid framöver, så kan du åtminstone komma en bra bit in i framtiden utan att behöva byta ut hela din förstärkare. Konkurrenterna kommer garanterat att bli stående där de är!