Hopp til innhold

MUSIK ÄR GJORT FÖR
STEREO
– DELA PÅ LJUDET

En högtalare är bra – två högtalare är mer än dubbelt så bra. Med två högtalare kan du nämligen lyssna i riktig stereo och få en mycket häftigare upplevelse med djup och realism i musiken. Stereo gör en ENORM skillnad och du kan uppleva den på HiFi Klubben.

Varför
dela
en högtalare?

Det gjorde ont, men det var nödvändigt. Vi har skurit en av våra häftigaste stereohögtalare på mitten, och vi har gjort det för din skull. Vi vill berätta varför höger och vänster är bättre än en i mitten.

Är du en av alla dem som lyssnar på musik på en bärbar trådlös högtalare och inte är det minsta intresserad av din pappas stora gamla anläggning som står ute i garaget? Det är helt okej. Det är ju härligt att ha all musik till hands var du än är. Men musik i mono från en enda högtalare kan aldrig ge dig känslan av att vara i samma rum som din favoritartist medan han eller hon spelar rakt framför dig. Musiken blir ett bakgrundsbrus och det värsta är att du vänjer dig vid det platta ljudet. Du förtjänar bättre.

Populära
Produkter

Stereo gör
musiken
levande

Du föddes med två öron och det finns en god anledning till det. Prova att stoppa ett finger i ena örat. Då kan du inte längre avgöra från vilken riktning röster och ljud kommer ifrån, och du kan heller inte bedöma avstånd ordentligt längre. Det krävs två öron för att få en rumskänsla i ljudet, vilket kräver två separata ljudkanaler i musiken – och de ska spelas upp av två separata högtalare, med andra ord i stereo.

Stereo är en magisk process där din hjärna samarbetar med ljudet från anläggningen och ger dig en upplevelse med rymd och realism. Ibland kan du kanske till och med få gåshud när du kommer till en riktigt bra passage i musiken. Världens bästa artister och musikproducenter lägger tusentals timmar på att ge dig denna gåshud. Är det då inte lite synd att gå miste om den?

Du är skyldig dig själv att ha minst en plats i ditt hem där du kan njuta av musiken så som den är skapad. Kom förbi din HiFi Klubben-butik och låt oss spela upp din favoritlåt för dig – på fullt ös och i äkta stereo. Vi älskar nämligen att dela bra ljud!

Tre vägar till
grym stereo
– du väljer

Du kan få bra stereoljud på flera olika sätt och det är i stor utsträckning din smak och ditt behov som styr vad som är den bästa lösningen. Här kan du se några olika bra sätt att lösa det på.

Folket har talat

Vad betyder
stereo
för dig?

Vad tänker du när jag säger stereo? En stor, klumpig ljudanläggning med enorma bruna högtalare? Så var det kanske förr i tiden, men nu är det nya tider. Se när Andreas visar folk på gatan hur smidigt och läckert det går att ordna i dag.

Aktiva
stereohögtalare
med inbyggd förstärkare

Högtalare med inbyggd förstärkare – även kallat aktiva högtalare – blir allt mer populära, och det är inte så konstigt. Här är nämligen förstärkaren och övrig elektronik inbyggd i högtalarna. På så sätt kan du lyssna i äkta stereo och i hifi-kvalitet utan extra apparater i hyllan.

Ljudet är helt i nivå med en traditionell stereoanläggning och du får tonvis av smarta möjligheter på köpet. Spela musik trådlöst från din telefon med Bluetooth, få stereoljud i hifi-kvalitet från din TV på ett väldigt smidigt sätt, koppla högtalarna direkt till din skivspelare eller använd dem till gaming direkt från datorn – aktiva högtalare fixar allt!

Du kan få ett par bra aktiva stereohögtalare till samma pris som en billig TV-soundbar, men ljudet är otroligt mycket bättre. I andra änden av skalan kan du få avancerade High End-högtalare som kan mäta sig med de bästa traditionella anläggningarna på marknaden. Aktiva högtalare är en grym lösning för dig som älskar att lyssna på din anläggning men helst slipper se den.

Se våra
aktiva högtalare
med inbyggd förstärkare

Stora, små och
smarta
stereoanläggningar

En traditionell stereoanläggning består av två traditionella (passiva) högtalare som är kopplade till en separat anläggning via kablar. Här kan högtalarna inte spela på egen hand, så det är förstärkaren i anläggningen som levererar de watt som behövs för att driva högtalarna och skicka ut musiken i rummet. Svårare är det egentligen inte – men det finns ett otal olika sätt att göra det på.

Om du är en inbiten entusiast finns det nästan ingen gräns för hur stora förstärkare och högtalare kan vara. Fysikens lagar gäller fortfarande och det finns helt enkelt inget bättre än massor av watt och ett par solida golvhögtalare med avgrundsdjup bas om du vill ha helt optimalt ljud till din musik.

I gengäld finns det i dag betydligt fler möjligheter än förr i tiden. Nu kan du nämligen även få små och eleganta anläggningar med massor av kraft och ett stereoljud som får änglarna att spela hemma i ditt eget vardagsrum – plus trådlös musikstreaming och alla smarta möjligheter du drömt om. Hög kvalitet finns i alla storlekar – valet är ditt.

Se våra läckra
stereoanläggningar

Trådlösa
högtalare
för stereo och multiroom

Multiroom med trådlösa högtalare är en genial uppfinning. Här kan du fylla alla rum i ditt hem med trådlös musik och alla i familjen kan styra musiken från sin egen telefon. Men visste du att du även kan få stort trådlöst ljud som fyller ditt vardagsrum med stora musikupplevelser?

HiFi Klubben har tre olika multiroom-system – Sonos, Bluesound och Denon HEOS – och samtliga ger dig möjlighet att rigga två trådlösa högtalare till att spela äkta stereo med höger och vänster kanal. Det ger dig en mycket mer autentisk musikupplevelse.

Det är lika lätt att använda en anläggning med två högtalare som en med en enda. Men du får ett mycket bättre ljud som du kommer att njuta av varje gång du väljer en favorit på telefonen. Få en komplett upplevelse – spela din trådlösa musik i stereo!

Se våra
trådlösa
multiroom-högtalare

Dela ljudet
i hela ditt hem

Allting låter bättre i riktig stereo och du förtjänar att unna dig själv en ordentlig upplevelse. Särskilt när det går att ordna både smart och enkelt. Din TV är en given startpunkt men det finns ett otal andra möjligheter. Här kan du se ett par av dem.

Kom in på en
demo

På HiFi Klubben står vi alltid redo att ge dig en grym demo av den där produkten du gått och spanat på. Då kan du nämligen höra och se skillnaden innan du slår till. I den här videon visar vi dig tre olika stereoanläggningar i tre olika prisklasser. Ta en titt :-)
Hitta butik här

ÄKTA HIFI I
ELEGANT
DESIGN

FORTE Mk2 från Argon Audio är en smart lösning för dig som vill ha bra ljud och snygg design för TV-ljud och trådlös musik. All elektronik är inbyggd i högtalarna och ljudet matchar lätt en traditionell hifi-anläggning. Exklusiv finish i matt lack eller valnöt.
Läs mer

Stort ljud och
stora
möjligheter

Högtalarserien FENRIS från Argon Audio ger dig allt du behöver för TV-ljud och musik utan att du behöver se en hel anläggning i hyllan och tömma bankkontot. Här får du riktig hifi till soundbar-pris!
Läs mer