Hopp til innhold

Suverän
8K-hemmabio

Två nya tunga hemmabioreceivrar från Denon blickar framåt med den senaste HDMI-standarden och stöd för alla de häftigaste ljudformaten.

AVC-X6700H är en magnifik receiver i toppklass som levererar hela 140 hifi-watt i 11 kanaler. Lillebror AVC-X4700H levererar 125 hifi watt i 9 kanaler. Oavsett om du behöver 11 eller 9 kanaler så är grunden lagd för fullt utbyte av de många ljudformat som de två modellerna stödjer. Lyssnar du mycket på musik i vanlig stereo så får du här förstärkare som kan mäta sig med bra stereoförstärkare!

Samtidigt kan du bygga en svindlande hemmabio oavsett om du satsar på Dolby Atmos, DTS:X eller Auro-3D. Alla system kan ge dig en realism du aldrig tidigare hört i ditt filmljud. Det här beror inte minst på att den här modellen är utrustad med Denons exklusiva Audyssey MultEQ XT32-teknik för rumskorrektion.

Bra ljudkvalitet kommer inte bara av processorkraft och loggor. Denons välrenommerade AL32 Processing samplar upp alla ljudsignaler till 32 bit. Det ger en mycket finare signalbehandling och därmed ett hörbart bättre ljud. Den viktiga D/A-omvandlingen utförs av en 32-bitars HD-version av Denons unika D.D.S.C.-krets och högkvalitativa stereo-D/A-omvandlare (32 bit/192 kHz). Den högre upplösningen är en fördel för alla ljudkällor du ansluter. Den väldigt höga upplösningen ger en mycket mer precis signalbehandling och ett hörbart bättre ljud, oavsett om du lyssnar på musik eller ser en film med spännande ljudbild.
Förstärkardelen är tung och exklusivt konstruerad. Utgångstransistorerna är av en extra strömstark typ som är framtagen särskilt för Denon. Du kommer ytterst nära prestanda hos den tyngsta toppmodellen, men till ett påtagligt lägre pris. Alla läckra detaljer bidrar till att ta film- och musikupplevelser till den exklusiva ligan. Designen är också extra elegant med en enkel front i äkta aluminium.

HDMI 2.1 med 8K och allt för film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

I bästa Denon-anda är bägge modeller fullmatade med de senaste HDMI-funktionerna. Du får en dedikerad HDMI 2.1-ingång med fullt 8K-stöd och två 8K-HDMI-utgångar. Så du är förberedd för framtidens bildkvalitet oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller en spelkonsol som PS5 eller Xbox Series X.

För optimalt TV-ljud stöds eARC, så du kan leda tillbaka ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – från TV:n via HDMI-kabeln.

Denon AVC-X4700H Hemmabioreceiver
Denon AVC-X4700H
Hemmabioreceiver
21 998:- / st.
Denon AVC-X6700H Hemmabioreceiver
Denon AVC-X6700H
Hemmabioreceiver
34 998:- / st.

Få 8K med HDMI 2.1 – framtidens ljud och bild

Man ska aldrig använda begreppet ’framtidssäkrad’ inom konsument-elektronik. Men Denon tar ett stort kliv framåt med sina nya hemmabioreceivrar. Matchningen mellan 8K-upplösning och HDMI 2.1 ger potentiellt en bildkvalitet med seriös waow-effekt! Samtidigt gör eARC det lättare än någonsin att få kanonljud direkt från TV:n.

Nya TV-apparater med 8K-upplösning vinner mark på marknaden. Du behöver inte blicka långt in i framtiden innan 8K kan vara standarden för de flesta TV-apparater ute i butikerna. 2020-generationen av Denons surround-receivrar med HDMI 2.1 är först ut att vara förberedd för 8K-revolutionen – och du kan hoppa på tåget redan nu.

Film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

De nya Denon-receivrarna levereras med de senaste HDMI-funktionerna. Du får HDMI 2.1 med fullt 8K-stöd så att du är redo för framtidens bildkvalitet – oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller spelkonsol.

Men det är inte bara 8K som är en stor nyhet. Denon har gjort allt för att ge dig en fantastisk upplevelse i hemmabion. Med gaming får du stöd för 4K/120 Hz och ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Allt är tekniker framtagna för knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du väntetid och svart skärm när bildkällan byter bildfrekvens eller upplösning. Flera HDMI-utgångar ger dig alla möjligheter att skapa en perfekt setup, oavsett om du använder projektor, TV eller bägge delar.

Kanonljud direkt från TV:n med eARC

Om din TV stödjer eARC kan du leda ljud i hög kvalitet – inklusive Dolby Atmos-surround – tillbaka till receivern via HDMI-kabeln. På så sätt kan du få bästa ljudupplevelsen från Netflix och andra högupplösta videotjänster på nätet. Med streaming och enormt stora TV-apparater på 75 tum eller större behöver du inte längre projektor och Blu-ray för att få en genial hemmabio!

I Denons senaste modeller har både ingenjörer och kunder blivit förvånade över hur mycket välljud som kommer från Denons hemmabioreceiver-plattform. Och det på en begränsad budget. Nya AVR-X2700H och storebror AVC-X3700H ska axla manteln.

Det finns massor av musik och många timmars underhållning i de två senaste Denon-modellerna. Trots det lägre priset får du här samma nya HDMI 2.1-stöd på en dedikerad 8K-HDMI-ingång som i de två större modellerna. Så du är redo för filmer och spel i en upplösning på ända upp till 8K. Med eARC får du enkelt surround-ljud i ännu bättre kvalitet direkt från TV:n via en enda HDMI-kabel.

Njut också av Denons smarta ECO Mode som minskar energiförbrukningen avsevärt – i vissa fall upp till 50 procent. Med många HDMI-ingångar (inkl. på fronten) får du inte slut på möjligheter i första taget.

Massor av surround och musik

Musiken hittar till AVR-X2700H och AVC-X3700H på flera sätt. Du får anslutningar för både analog och digital utrustning, inklusive skivspelare, och med inbyggd wifi, Bluetooth med tvåvägsfunktion, Spotify Connect och AirPlay 2. En läcker detalj är att bägge modeller har inbyggd HEOS multiroom-funktion. Helt utan några extra apparater har du tillgång till all världens musik via ett stort antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på nätet. Allt nås via den dedikerade HEOS-appen. På så sätt får du både perfekt integrering och optimal ljudkvalitet.

AVR-X2700H har 7 x 95 relativt strömstarka hifi-watt och möjlighet att använda de nya surroundformaten Dolby Atmos och DTS:X, inklusive Atmos Height Virtualization och DTS Virtual:X som ger dig en känsla av höjd i ljudet utan att du behöver installera högtalare i taket. Har du mer storslagna planer kan de två extra kanalerna i AVC-X3700H vara det som avgör det hela för dig. Därmed får du sammanlagt 9 x 105 hifi-watt inbyggt.

En hemmabioförstärkare kommer självklart inte att ligga på samma nivå som en renodlad stereoförstärkare i samma prisklass om den bara mäts på musik i stereo. Men de nya Denon-modellerna kommer verkligen nära!

AVC-X3700H med mycket mer av det goda

AVC-X3700H erbjuder en del extra möjligheter att uppgradera med fler kanaler om du får ännu högre ambitioner. Utöver de två extra inbyggda förstärkarna får du nämligen Pre Out för samtliga kanaler. Eftersom surround-processorn i AVC-X3700 ärvts från de större modellerna finns det faktiskt avkodning och Pre Out för sammanlagt 11 kanaler. AVC-X3700 har också fått det inbyggda Audyssey-systemet i en kvalitet som ligger ett steg högre – här får du XT32-versionen.

Denon AVC-X4700H Hemmabioreceiver
Denon AVC-X4700H
Hemmabioreceiver
21 998:- / st.
Denon AVC-X6700H Hemmabioreceiver
Denon AVC-X6700H
Hemmabioreceiver
34 998:- / st.