Hopp til innhold
0 produkter
Inga resultat hittades för de filter du har valt

Google högtalare till röststyrning

Med en Google högtalare får du den så kallade Google Assistant-funktionen. Den låter dig styra din högtalare med rösten och du kan därför sätta på ny musik, styra volymen m.m., även om du har händerna upptagna med exempelvis matlagning eller disk.

”Hey Google” – vad gör en Google högtalare?

Google högtalare arbetar utifrån Google Assistant-tekniken, som är en personlig assistent. Du kan använda olika apparater som inte nödvändigtvis kommer från Google utan enbart stöds av Google.

Om du ansluter din Google högtalare till en Chromecast kan du be den att sätta på TV:n, leta upp din favoritserie på Netflix, höja eller sänka ljudet och stänga av apparaten när du har sett det du vill. När du ska använda Google högtalarens röststyrning börjar du med att säga ”hey Google” och tekniken inväntar ditt kommando.

En Google högtalare kan också vara användbar om du vill höra väderleksrapporten. På så sätt vet du om du ska ta på dina sneakers eller gummistövlar på morgonen. Men du kan också – allt efter vilka produkter du har i hemmet – styra bland annat kaffebryggare, belysning och robotdammsugare med din röst. Danmark stod – naturligt nog – inte överst på listan när Google skulle skapa röststyrning på flera språk. Men utvecklingen gick snabbt och du kan därför numera också få Google högtalare som förstår kommandon på danska.

Flera personer kan vara kopplade till samma Google högtalare eftersom den känner igen era röster och vet vem av er som talar. Det är framför allt praktiskt om du använder din Google högtalare för att göra bokningar i kalendern och liknande. Kort sagt blir en Google högtalare din personliga assistent som hjälper dig med praktiska sysslor i vardagen och som kan spela den perfekta bakgrundsmusiken, oavsett vilken situation du än befinner dig i.

Google Assistant redo att användas

I den här kategorin hittar du vår smarta högtalare med Google Assistant. När vi talar om Smart högtalare innebär det att de är redo att användas och att du kan börja ge kommandon så snart du har anslutit din högtalare.

Google smarthögtalare har inbyggd röststyrning och mikrofon som låter dig styra uppspelningen med tal. I detta avseende fungerar den alltså som en ersättare för din smartphone, som annars brukar användas när vi ska styra vår musik och ljud. Vi rekommenderar att du placerar din Google högtalare på den mest centrala platsen i hemmet så att den alltid är inom räckvidd. Du kan sätta på musik, höja eller sänka volymen eller vad du vill, nästan helt oberoende av var du befinner dig.

Det är inte enbart från varumärket Google som du kan hitta smarthögtalare med Google Assistant. Även varumärken som Marshall och B&O har Google högtalare i sina sortiment, där röststyrningen är inbyggd så att den är klar för omedelbar användning.

Google Assistant – kräver Smart högtalare

Ovan har vi beskrivit så kallade smarthögtalare som har inbyggd röststyrning. Dessa är som sagt redo för omedelbar användning, men du kan också få Google högtalare där röststyrningsfunktionen inte är inbyggd. De används därför för att utöka systemet där den ovannämnda smarta högtalaren utgör centrum. Så snart du har en smart högtalare från Google kan du alltså komplettera med precis så många högtalare med Google Assistant som du vill. Denna typ av Google högtalare kan du också hitta från B&O, men även HEOS har en rad Google högtalare i sitt sortiment.

Google Assistant – förberedd för röststyrning

Du kan också få Google högtalare som är förberedda för röststyrning, men där funktionen ännu inte är aktiverad. Det handlar om situationer där tillverkarna har framställt högtalaren med röststyrning men själva tekniken ännu inte stöds i landet. Det kan till exempel vara att röstigenkänningen ännu inte har utvecklats på danska. Därför kan du heller inte ge danska kommandon till din Google högtalare.

Funktionen ligger dock och väntar i högtalaren och kan aktiveras så snart utvecklarna är klara. Det enda som krävs är en mjukvaruuppdatering från tillverkarens sida. Bland annat har Sonos en del Google högtalare som är förberedda för röststyrning, så att du kan få ut ännu mer av högtalarna när tekniken väl är på plats.

Upplev Google högtalare i HiFi Klubben

Om du vill veta ännu mer om Google högtalare och de många möjligheterna som Google Assistant ger dig, är du alltid välkommen att besöka din lokala HiFi Klubben-butik. Här står våra duktiga medarbetare redo att svara på frågor och guida dig till den bästa Google högtalaren för dig.

Du kan naturligtvis läsa om våra Google högtalare på vår hemsida, men vi rekommenderar alltid att du tar en sväng förbi någon av våra fysiska butiker. Här kan du uppleva högtalarna i verkligheten och vi kan räta ut alla eventuella frågetecken du kan tänkas ha.

Även om Google för de flesta inte betraktas som ett varumärke för högtalare, måste vi säga att de hävdar sig väl på denna front. Deras Google Home- och Google Assistant-tekniker är genialiska, men även designen är extremt genomtänkt med rundade kanter och ett enkelt uttryck. En Google högtalare passar därför in i de flesta hem. Prismässigt ligger de också på en nivå som är rimlig för de flesta.

Så skynda dig till din lokala HiFi Klubben-butik där du kan uppleva högtalarna och tekniken själv – vi står redo med råd och vägledning om det behövs.

Relaterade sökningar

Bärbara högtalareVattentäta högtalareAirPlay-högtalareHögtalare till mobilMultiroom-högtalareWi-fi högtalare – USB högtalare – Dolby Atmos högtalare