Hopp til innhold

10 produkter
Roam 2
Sonos Roam 2
Trådlös högtalare med batteri
2 190:- / St.

Bra vattentäta högtalare

Med en vattentät högtalare får du ännu fler möjligheter att hålla festen på topp, skapa den perfekta stämningen eller bara njuta av dina favoritlåtar i lugn och ro. Du slipper att oroa dig för fukt och vattenstänk. Bara höj volymen och låt dig förföras av de förtrollande tonerna.

Ta musiken till stranden utan bekymmer

För sommarens fester är musik helt enkelt ett måste. Och även om de kanske inte står på programmet, kan det vara svårt att klara sig utan en bra trådlös högtalare på stranden eller vid poolen.

Problemet är om du hela tiden grubblar på vad sanden och vattnet kan göra med din högtalare. Stress och oro kommer då som ett brev på posten. Lösningen är lyckligtvis enkel: en vattentät Bluetooth högtalare. Den kan stå emot vattenstänk från skoj och stim i vattnet, samtidigt som den – beroende på modell – håller sand och smuts borta från maskineriet.

En vattentät högtalare är också ett bra val om det är du som ska fixa musiken på studentflaket. Här är faran överhängande för utspillda flaskor och glas, men med en vattentät modell minskas risken för att den stackars högtalaren ska komma till skada. På samma sätt kan ni – dessvärre – ha otur och bli överraskade av en eller flera regnskurar under dagen. Även då känns det tryggt med en högtalare som kan ta emot det värsta utan att gå sönder.

Högtalare utan missljud i badrummet

Inte bara för utflykter – vattentäta högtalare kan också vara praktiska om du vill lyssna på musik hemma i badkaret. De flesta kan nog ta ett dopp utan att stänka vatten överallt, men trots allt uppstår det fukt i badrummet – framför allt om det är litet. Därför är det en god idé att välja en vattentät högtalare där fukten inte kan tränga in och förstöra.

Du kan antingen välja ett alternativ för fast montering eller någon av våra bärbara modeller. På så sätt kan du använda samma högtalare i badrummet som på stranden och i trädgården. Se också hela vårt sortiment av Bluetooth högtalare, som alla är enkla att ansluta, använda och ta med i farten.

Hitta den rätta storleken och bästa designen för dig

Vattentäta högtalare erbjuds i många varianter som ger dig rika möjligheter att hitta en som passar perfekt för just dig och dina behov. Du kan få en liten och smart vattentät högtalare som är lätt att stoppa i väskan på väg till stranden eller liknande. Du kan också välja en större storlek för att få lite mer ljud – kanske du väljer en modell med handtag som är behändig att bära.

Du kan också gå ”all in” med en SOUNDBOKS som imponerar på alla, vare sig ni vistas inomhus eller ute. Den robusta högtalaren kan stå emot det mesta och spela så länge som 100 timmar i sträck utan att tröttna. Ett absolut måste för dig som inte vill göra avkall på ljud och musik.

Lär dig mer om IP-koder och vattentäthet

Vissa tillverkare skryter med sina vattentäta högtalare, men skillnaden kan vara enorm när det handlar om hur vattentäta de olika modellerna egentligen är. För att underlätta för konsumenterna att hitta den rätta vattentäta högtalaren, och för att skaffa en gemensam referensram så att tillverkarna inte överdriver prestandan hos sina produkter, har en skala utarbetats med IP-koder som används för att beskriva hur vattentät och dammtät en viss högtalare är.

En IP-testad högtalare har gått igenom olika prover, och du kan vara säker på att den uppfyller kraven som följer med ett visst IP-värde. IP-koden innehåller två siffror. Den första säger något om högtalarens motståndskraft mot fasta objekt, exempelvis damm, medan den andra anger hur vattentät högtalaren är. Det är just det här värdet som är intressant när vi talar om vattentäta högtalare.

Skalan för vattentäthet går från 0 till 9 där 0 inte tål något vatten alls, medan 9 kan stå emot kraftiga vattenstrålar vid höga temperaturer. Mellan de bägge ytterpunkterna hittar du olika nivåer av vattentäthet för bland annat droppande vatten, vattenstänk och olika typer av vattenstrålar. Läs mer i vår guide, där du hittar hela skalan samt hur produkter med de respektive värdena blir testade. Här anges både hur högtalaren utsätts för vatten samt hur länge det pågår.

Du behöver varken vara expert eller hi-fi-nörd för att kunna använda skalan. Men den kan vara bra att hålla i minnet när du letar efter högtalare eftersom termen ”vattentät” tolkas på olika sätt av olika tillverkare. Helt beroende av dina behov kan en IP-kod på kanske 4 eller 5 vara tillräckligt. I så fall finns det givetvis ingen anledning att betala extra för en mer vattentät högtalare. Och omvänt är det ingen vits att investera i en så kallad vattentät högtalare om den inte klarar av sitt uppdrag.

Besök din lokala HiFi Klubben

Om du behöver hjälp med att tolka IP-skalan, hitta den rätta högtalaren eller kanske först och främst med att fastställa ditt behov, är du alltid välkommen att titta in i din lokala HiFi Klubben-butik. Vi står redo med råd och vägledning för att i samråd hitta den bästa vattentäta högtalaren för just dig och dina behov.

Vi har vattentäta högtalare från olika varumärken och i olika utföranden och prisklasser. Det finns kort sagt något för allas tycke och smak och för varje plånbok. Kanske har du redan vissa bestämda krav, eller kanske utgår du från ruta ett. Oavsett vilket kan vi guida dig i riktning mot modellerna som passar bäst för dig. Och på så sätt kan du också komma hem med den alldeles rätta, vattentäta högtalaren.

Andra högtalare

Argon Audio högtalareB&O högtalare – B&W högtalare – DALI högtalareHögtalare till mobil – iPhone högtalare – Smart högtalare – Liten högtalare – Vita högtalareParty högtalareWi-fi högtalareAirPlay högtalare