Hopp til innhold

Full trådlöst frihet för sport, träning och resa

TRUE WIRELESS
BEFRIA MUSIKEN

True Wireless är in-ear-hörlurar som tagits fram för att sitta direkt i örat samtidigt som de är helt kabelfria – även inbördes mellan öronen. True Wireless kom igång på allvar när Apple skippade minijack-anslutningen på iPhone och lanserade sina trådlösa AirPods. I dag kan du välja bland en mängd olika True Wireless-modeller från flera olika tillverkare.

True Wireless – smart trådlöst musik för en aktiv livsstil

True Wireless ger dig full rörlighet med musik i öronen. Det är härligt inte minst under löpturen och andra aktiviteter där en kabel kan vara i vägen och kanske till och med kan rycka öronsnäckorna ur öronen på dig om den fastnar i något.

Med True Wireless slipper du också överhettade öron och en huvudbygel som kan trycka på huvudet. Du slipper också att fundera ut kreativa lösningar när du ska ha cykelhjälm, keps eller mössa. Storleken är också en fördel om du ska ut och resa. Här tar True Wireless minimalt med plats i resväskan jämfört med ett par over-ear-lurar. Å andra sidan får du klara dig utan de mjuka öronkuddarna och den långa batteritiden hos de stora modellerna, som också är vida överlägsna när det gäller Noise Cancelling (ANC).

Många True Wireless-modeller är direkt avsedda att användas utomhus och klarar damm, svett och vatten. Du kan också få smarta funktioner för träning, som pulsmätare, reps-räknare och kontinuerlig feedback på din träning. Det här, tillsammans med den trådlösa friheten, gör True Wireless till givna träningslurar.

Jabra Elite Sport 4.5H är ett exempel på ett par True Wireless-hörlurar där man gått hela vägen när det gäller träningsfunktioner. Här får du allt från pulsmätare och träningsprogram med röstbaserad coachfunktion och överlägsen vattentäthet – snäckorna klarar till och med att doppas i vatten. Om du vill ha damm- och vattentäthet utan smart-funktionerna kan den nya modellen Elite Active 65t vara det du söker.

Batteri – ström varar inte för evigt

Du har säkert redan räknat ut att batteritid är en utmaning för True Wireless-lurar. Du kan ännu inte få särskilt lång batteritid när lurarna både ska spela musik via Bluetooth och ha smarta funktioner.

Den smarta lösningen har blivit att bygga in ett backup-batteri i snäckornas förvaringsetui, så att du kan ladda dem så snart du inte lyssnar på musik. Det betyder att du kan dryga ut lurarnas speltid på 3–5 extra timmar med två fulla laddningar utan att behöva vara i närheten av ett vägguttag. I praktiken får du alltså längre batteritid utan någon större ansträngning.

 

Användning och anpassning – den oundvikliga kompromissen

True Wireless-lurar länkar inte mycket utrymme åt funktioner för att styra musik, samtal och annat. En del modeller har touchfunktion, och andra har små knappar, men traditionella lösningar är oftast smidigare med mer traditionella lösningar som har knappar på kabeln eller på själva hörlurskåporna hos trådlösa over-ear-hörlurar som naturligtvis har större yta.

Precis som med andra in-ear-hörlurar är det väldigt viktigt att öronadaptrarna sluter helt tätt i hörselgången. Annars får du aldrig ordentligt ljud ur dem. True Wireless sitter vanligtvis fast i örat med hjälp av en snillrik vingkonstruktion och du får ofta prova dig fram till de adaptrar som får snäckorna att sitta perfekt i just dina öron. Men när det väl är på plats får du i gengäld riktigt bra ljud – helt utan kablar!

För perfekt passform, minsta möjliga bakgrundsbrus och djupare bas kan du skaffa ett par adaptrar i Comply-skum. Comply Truly Wireless är speciellt framtagna för True Wireless-lurar med inbyggda sensorer och ser till att det blir bättre kontakt mellan snäcka och öra så att mätningarna blir så exakta som möjligt. Ett par Audio Pro SmartCore-adaptrar är också ett bra val om du uteslutande använder dina True Wireless-lurar bara för att lyssna på musik.

KOM IHÅG: På HiFi Klubben kan du alltid prova alla lurar innan du handlar.
Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear-hörlurar
Sony WF-1000XM3
Trådlösa in-ear-hörlurar
1 490:- / 1 790:- / Set