Hopp til innhold
46 996:-par
Svart
Förväntad i lager den 16 maj 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Exklusiv trådlös EQUI-kompakthögtalare med ljud och finish i lyxklass. Här får du äkta audiofil hifi med ett minimum av apparater och kablar.

Läs mer:

Beskrivning

DALI RUBICON 2 C – exklusiv trådlös aktiv EQUI kompakthögtalare med 24-bitars HD-kvalitet, 250 inbyggda watt och suveränt hifi-ljud

 • Trådlös aktiv kompakt EQUI-högtalare
 • Suveränt rent, detaljerat och dynamiskt ljud
 • Inbyggda 250-wattsförstärkare
 • Specialbyggt bas/mellanregister med SMC-magnetsystem
 • Exklusiv finish i högglanslack eller äkta träfaner

RUBICON 2 C är en exklusiv aktiv trådlös kompakt EQUI-högtalare som kan ge dig hifi-upplevelser av allra finaste kaliber utan att du behöver baxa in en stor anläggning med tillhörande kablar i ditt vardagsrum. Här får du ljudkvalitet av allra finaste kaliber oavsett om du spelar musik i stereo eller använder RUBICON 2 C som fronthögtalare i en trådlös EQUI-hemmabio.

Du får samma trådlösa funktion som med DALIs banbrytande och EISA-belönade CALLISTO-system, samtidigt som du får RUBICON-seriens avancerade handbyggda element och unika SMC-magnetteknik, plus seriens läckra kabinettfinish. Resultatet är ett trådlöst högtalarsystem som både visuellt och ljudmässigt är i absoluta lyxklassen.

RUBICON 2 C fyller utan problem ett vanligt vardagsrum med musik eller filmljud i suverän kvalitet, även utan draghjälp av en subbas. I och med att du samtidigt inte behöver investera i en tung stereoförstärkare blir det här systemet plötsligt ett ytterst intressant alternativ för kräsna musik- och filmentusiaster.

Med 250 inbyggda klass D-watt i varje högtalare kan RUBICON 2 C utan problem mäta sig med traditionella högkvalitativa anläggningar med separat stereoförstärkare och passiva högtalare. Den trådlösa signalöverföringen mellan högtalaren och SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT sker i äkta 24-bitars upplösning, så om din ljudkälla är i HD får du också HD-kvalitet ur högtalarna.

Lätt att använda och med alla möjligheter

Streamingtjänster som till exempel TIDAL HiFi erbjuder snabbt allt fler titlar 24-bitars HD-kvalitet (MQA Audio). Om du köper till en Bluesound-inbyggnadsmodul till din SOUND HUB får du tillgång till trådlös musikstreaming i HD på en lättanvänd trådlös anläggning som levererar ett ljud i suverän kvalitet – och du har allt inom räckhåll från din smartphone.

Du kan även ansluta alla dina andra ljudkällor – inklusive andra musikstreamers – till SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT och fortfarande ansluta och använda högtalarna trådlöst – Här får du allt det bästa från den traditionella och den trådlösa hifi-världen i ett och samma system!

RUBICON 2 C finns med finish i svart högglanslack, vit högglanslack eller äkta valnötsfaner. 

DALI EQUI: Ekte hi-fi-streaming og trådløs surround

DALI EQUI er en familie av trådløse, aktive hi-fi-høyttalere som tilbyr både stereo og surround med fantastisk lyd og enkelt oppsett. Filosofien bak EQUI er at ekte hi-fi-lyd skal være for ALLE - også for deg som ikke ønsker et komplett system med mange kabler og komponenter, men likevel vil ha overlegen lydkvalitet.

Alle EQUI-produktene er fullt kompatible med hverandre, så det er ingenting som hindrer deg i å begynne i det små og senere oppgradere til et større eller bedre system. For eksempel fra stereo til surround eller fra kompakte høyttalere til et par gulvstående modeller. Med DALI EQUI har trådløs hi-fi -lyd blitt både enklere og bedre - for musikk, TV og filmlyd.

RUBICON C-serien – trådlösa aktiva högtalare i state-of-the-art-kvalitet

Den inbyggda klass D-förstärkarmodulen i RUBICON C bygger på ett patenterat state-of-the-art förstärkarchip som valts ut särskilt för sina förnäma musikaliska egenskaper. Det mest unika med modulen är förmågan att leverera väldigt hög effekt, inte bara i en kort impuls utan i ända upp till 5 sekunder, vilket räcker mer än gott till de allra flesta dynamiska urladdningar i både filmljud och musik.

Modulen i varje högtalare rymmer två förstärkarkanaler på vardera 250 watt som fördelar belastningen mellan de olika elementen. I grunden levererar förstärkaren 250 oförvrängda watt för de musiksignaler som ska skickas i verkligheten, och även om det inte direkt kan jämföras med 250 kontinuerliga watt från en traditionell tung High End-stereoförstärkare så kommer du inte att tvivla på att det är ytterst potenta watt när ljudet brakar loss från dina RUBICON C-högtalare.

Den digitala signalbehandlingen i modulen ombesörjs av en digital processor (DSP) på 50 MIPS och en audiofil 24-bitars D/A-omvandlare. Den kritiska regleringen av volymen sker i den digitala domänen precis innan signalen omvandlas och blir analog, vilket säkerställer ett optimalt signal-/brusförhållande och äkta 24-bitars HD-upplösning vid alla ljudstyrkor. 

Delningsfiltret är också inbyggt i DSP:n och eftersom DALI har haft full kontroll över alla elementens reaktioner har det varit möjligt att ta fram en förstärkarmodul som kan driva alla element till deras yttersta gräns utan att någonsin överskrida den. Du kan alltså lugnt skruva upp ditt RUBICON C-system – dina öron säger nog stopp innan högtalarna gör det.

Linear Drive och SMC – ett unikt magnetsystem

Bas-/mellanregisterelementen i RUBICON C rymmer en ny, specialdesignad version av DALIs revolutionerande och patentsökta ”Linear Drive-magnetsystem” som utvecklades till High End-serien EPICON. Linear Drive omfattar både en unik konstruktion av magnetmotorn och ett nytt magnetmaterial, SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC är baserat på pressat järnpulver och har en så pass låg förmåga att leda elektricitet (1 000–10 000 gånger lägre än järn) att det inte uppstår någon förvrängning till följd av virvelströmmar (icke linjär, frekvens- och hastighetsberoende bromsning) i spolens kärna. Kort sagt har SMC linjära magnetiska egenskaper i hela frekvensregistret och eliminerar på så sätt en lång rad förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem får kämpa med. Samtidigt är materialet formbart och kan gjutas i precis den form man vill ha.

I RUBICON C har DALI kapslat in SMC-polstyckena i en skårad och mycket exakt kalibrerad kopparmantel som sedan omges av en mycket kraftig ferritmagnet. En både enkel, genial och patentsökt konstruktion. När du hör hur kristallklart RUBICON C återger röster och instrument blir det väldigt tydligt hur mycket förvrängning andra konstruktioner genererar i bas-/mellanregistret.

Elementen har både utvecklats och monterats i DALIs egen fabrik, vilket har varit en förutsättning för att kunna uppnå högtalarens enastående prestanda. Den fackmannamässiga stoltheten bakom arbetet, plus en rigorös kvalitetskontroll, garanterar att du kan ställa en helt perfekt produkt i vardagsrummet.

100 % optimerade element för suverän precision

Det gjutna aluminiumchassiet på RUBICON C är aerodynamiskt utformat och tillåter extrema membranrörelser utan luftkompression. Samtidigt ger den speciella blandningen av träfiber och papp ett styvt och lättrörligt membran utan resonansproblem.

Det helt unika med RUBICON C är dock att DALI har haft 100 procent kontroll över vilken förstärkare som ansluts, eftersom den är inbyggd i själva högtalaren. Därför har man utöver delningsfiltret också haft möjlighet att optimera den så kallade ”spindeln” som styr membranens rörelser.

Normalt sett bygger man in lite extra mekaniskt motstånd här för att skydda elementet mot överbelastning från den förstärkare som ansluts, men här har man använt precis det motstånd som behövs. Membranens extra rörlighet hör du tydligt i form av ett ytterst dynamiskt, exakt och ”rappt” ljud där även kraftiga transienter startar och slutar precis när de ska.

Luftens fria rörelse och den väldigt följsamma upphängningen är två av grundpelarna i DALIs low-loss-princip som ger dig en enastående detaljrikedom och respons vid alla ljudstyrkor och vid alla typer av musik. En RUBICON C-högtalare behöver inte ”sparkas igång” som många andra högtalare – musiken flyter lätt och obesvärat, och den eftertraktade tredimensionella ljudbilden framträder tydligt, även om du bara spelar lugn bakgrundsmusik

Softdome och banddiskant i perfekt harmoni

Hybrid-diskanten på RUBICON 6 C kombinerar fördelarna med dome- och bandprincipen så att du får både tålighet, stor horisontell spridning och en silkeslen och otroligt luftig diskantåtergivning som till och med kan mäta sig med de bästa elektrostatkonstruktionerna.

Samspelet mellan dome och band ställer väldigt höga krav på att systemet finjusteras exakt. Det här är en konst som DALI har blivit mästare på efter att i många år ha arbetat enligt just denna princip. Softdome-diskanten i RUBICON C är extremt lätt och har en geometri som är precis rätt för att elementet ska rulla av mjukt så att banddiskanten omärkligt kan ta över de allra högsta frekvenserna och ge ljudbilden den sista avgörande luftigheten.

Styvt och resonansdött kabinett med perfekt timing

Det stilrena och solida RUBICON C-kabinettet är tillverkat i 25 mm MDF-platta (Medium Density Fibre), och det exklusiva utförandet i högglanslack eller äkta träfaner bekräftar att det här är en högtalare med höga ambitioner som ger dig massor av ägarglädje på köpet.

Invändigt är kabinettet på golvmodellerna uppdelat i separata kammare så att det inte uppstår tryckskillnader mellan element som delar samma volym. Det här gör att varje element kan finjusteras individuellt, utan att påverka varandra. Detta är också anledningen till att du hittar flera basreflexportar på baksidan – en för varje kammare.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlös aktiv kompakt EQUI-högtalare
 • Trådlös signalöverföring i 24-bitars HD-kvalitet via SOUND HUB
 • Ytterst neutral, exakt och välupplöst ljudbild
 • Inbyggda 250-wattsförstärkare i varje högtalare
 • Handbyggda bas-/mellanregisterelement med SMC-magnetsystem
 • Direkt anslutning för analogt ljud på varje högtalare (RCA)
 • Automatisk på/av
 • Solitt och resonansfattigt kabinett i 25 mm MDF
 • Exklusiv finish i högglanslack eller äkta träfaner

Begränsningar

 • Ingen dubbel hybrid-diskant
 • Behöver kombineras med SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT för trådlös signalöverföring
 • Endast direkt anslutning till en ljudkälla (analogt via RCA-kabel)
 • Inga knappar direkt på högtalaren
 • Hub och eventuell HDMI- eller Bluesound-modul måste köpas till separat

Reviews

Videos om RUBICON 2 C

Tillbehör till DALI RUBICON 2 C

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)46-26000 Hz
Delningsfrekvens2600 Hz
Storlek diskant29mm
Storlek bashögtalare6.5"

Recensioner


5.0
3 recensioner
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Svenson
Nederländerna
3/15/2024

Jag har nu detta som en uppgradering efter Dali Opticon 6. Mitt första intryck av att vara ny ur lådan var en stor besvikelse. Ljudet var tunt och obehagligt jämfört med mitt gamla set. Detta var definitivt inte vad jag hade hört i butiken. Setet var helt klart fortfarande tvunget att spelas. På inrådan, låt apparaten vara på nästan konstant i två veckor. Låt radion gå i bakgrunden och sätt dig sedan ner igen. Vilken skillnad! Fin djup basrespons, tät och direkt. Ljusa toppar. Jag kunde nästan se cellon. Så himla nöjd. Men du måste svara innan du börjar lyssna kritiskt.

Svenson
Nederländerna
Lars
Sverige
3/12/2024
Lars
Sverige
Mark
Nederländerna
2/29/2024

Det här är verkligen topp HIFI-ljud, bara en strömkabel behövs. Jag tyckte att det var lite svårt att installera och ansluta, men jag kunde hitta en nederländsk manual på internet och den fungerar sublimt. Trevligt erbjudande också (när jag köpte den här gav tillverkaren en rabatt på 2 400 €), vilken enorm oväntad vinst!

Mark
Nederländerna

Rekommenderade produkter