Hopp til innhold
Gaming-headset

Audeze Penrose

2 190:-
Nypris 3 129:-Spara 939:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Göteborg Skånegatan

HiFi Klubben Göteborg Skånegatan
Skånegatan 25
412 52 Göteborg

 031-817070
 [email protected]

Stort gaming-ljud kan också vara trådlöst. Här visar Audeze hur läckert det kan bli. Passar till PS4, PS5, PC och Mac.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze Penrose – trådlöst gaming-headset med stort ljud och flera smarta detaljer

 • Passar till PlayStation 4, PlayStation 5, PC och Mac
 • Stabil trådlös wifi-anslutning med low-latency
 • Bluetooth 5.0 (chatta över spelljudet)
 • Fin ljudkvalitet även till musik
 • Högkvalitativ mikrofon med bra brusreducering (avtagbar)

Audeze Penrose är ett läckert och avancerat trådlöst gaming-headset som är avsett för PlayStation 4, PC, Mac och nya PlayStation 5. Här får du en rad smarta funktioner för gaming samtidigt som du kan njuta av stort planar-ljud som har gjort hörlurarna från Audeze vida berömda världen över bland både gamers och musikälskare.

Obs: Om du spelar på Xbox One eller Xbox Series X / S kan du välja systermodellen Penrose X. Bortsett från att kontrastfärgen på X-versionen är grön istället för blå är de två modellerna identiska till ljud och funktionalitet.

Perfekt trådlös funktion med både wifi och Bluetooth

Tillsammans med Audeze Penrose får du en liten wifi-dongel som du sticker i en USB-port på din dator eller spelkonsol. Sedan har du förlustfritt trådlöst ljud rakt i öronen – och självklart är det low-latency, så bild och ljud är alltid helt i synk precis som om du lyssnade via kabel.

Du hittar naturligtvis också Bluetooth och kan samtidigt överföra trådlöst ljud både via wifi och Bluetooth 5.0. Det betyder att du kan hålla igång chatten via din telefon samtidigt som du får en storslagen ljudupplevelse från spelen. Om du vill lyssna på musik istället kan du göra det via Bluetooth eller via minijack-kabeln som medföljer.

Den nyutvecklade mikrofonen är byggd för att ge dig kristallklar kommunikation oavsett hur vilt det går till i stridens hetta. Den klarar ljudtryck på ända upp till 140 dB och de inbyggda störningsfiltren dämpar bakgrundsbrus med upp till 20 dB. Så du kan lita på att du hörs klart och tydligt oavsett hur mycket oväsen du själv eller omgivningen för.

Den dedikerade Audeze HQ-appen (mobil och dator) ger dig bland annat tillgång till en 10-bands grafisk equalizer så att du kan finjustera ljudet efter din personliga smak. I appen kan du också välja om du vill höra din egen röst över ljudet från spelet (”sidetone”).

Penrose finns i blått/svart utförande. 

Byggd för ljudkvalitet, komfort och hållbarhet

Planar Magnetic-elementen i Audeze Penrose är hela 100 mm i diameter och är bestyckade med flera av de unika och audiofila tekniker du hittar i mer påkostade head-fi-modeller från Audeze, som till exempel Fluxor/Fazor Neodym-magnetsystem och Uniforce-membran.

De stora öronkuddarna är gjorda av memoryskum vadderat med silkeslent konstläder, och vikten på 320 gram är imponerande låg för att vara en planar-konstruktion av den här storleken. Så det kommer att stå många tomma energidrycksburkar på bordet innan du blir trött i öronen.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Passar till PS4, PS5, PC och Mac
 • Stabil trådlös lossless-anslutning med low-latency via wifi
 • Bluetooth 5.0 (chatta över spelljudet)
 • Fin ljudkvalitet även till musik
 • Högkvalitativ mikrofon med bra brusreducering (avtagbar)
 • Hög bärkomfort och låg vikt

Begränsningar

 • Ingen 3D/head tracking-teknik eller surround
 • Ingen AptX Bluetooth

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Gaming-headset
Aktiv brusreduceringNej
Frekvensomfång10-50.000 Hz
MikrofonJa
Akustisk konstruktionSluten
BluetoothJa
Bluetooth-typ5
Element typ/storlek100 mm - Planar magnetic driver
Avspelning via USBNej