Hopp til innhold
Hemmabioreceiver

NAD T778

33 998:-st.
Nypris 39 998:-Spara 6 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Kristianstad
Njut av filmljud i 9 eller fler kanaler och spela trådlös musik i suverän kvalitet med inbyggd Bluesound. En skräll till receiver!

Läs mer:

Beskrivning

NAD T 778 – 9.1-kanals Hybrid Digital hemmabioreceiver med 4K/UHD-video, Dolby Atmos, DTS:X, Dirac Live, inbyggd Bluesound och otroligt läcker touch-färgdisplay

 • Stor råstyrka och mycket hög ljudkvalitet
 • Läcker stor färgdisplay med touchfunktion på fronten som även visar albumomslag
 • Dirac Live digital rumskorrektion
 • Trådlös multiroom-streaming via Bluesound, inkl. internetradio
 • HDMI 2.0 med 4K/CEC/eARC/HDR/Dolby Vision

T 778 är en tung, kraftig och väldigt avancerad 9-kanals hemmabioreceiver – gjord för kräsna entusiaster som vill ha de mest avancerade finesserna och äkta audiofil ljudkvalitet för både musik och film. Du får bland annat Hybrid Digital-förstärkardel med 140 strömstarka hifi-watt*, inbyggd musikstreaming via Bluesound och digital Dirac Live-rumskorrektion som kan optimera ljudet i just ditt vardagsrum.

Den stora och läckra färg-touchpanelen på fronten gör en stor skillnad jämfört med andra hemmabioreceivrar som i regel bara är stora svarta lådor med några blinkande lampor här och där. Denna nya skapelse kommer garanterat att locka fram ett leende både när du använder T 778 direkt på apparaten och när du lyssnar via Bluesound-appen på din smartphone och lyssnar på trådlös musik från t.ex. en streamingtjänst eller internetradio. Nu kan du nämligen se låtnamn, artist och skivomslag m.m. direkt på fronten!

På bildsidan hittar du stöd för de bästa högupplösta ljud- och bildformaten, inklusive Dolby Atmos, DTS:X och 4K/UHD-video. Via eARC kan du via HDMI skicka Dolby Atmos-ljud från TV:n tillbaka till receivern så att du även får en optimal ljudupplevelse från HD-streamingtjänster (Netflix, HBO m.fl.).

Suveränt ljud i tre dimensioner med Dolby Atmos, DTS:X och Hybrid Digital

Med sina 9 förstärkarkanaler kan T 778 leva upp till nivån i riktigt ambitiösa hemmabiografer. De inbyggda förstärkarna kan hantera en Atmos/ DTS:X-uppsättning i 7.2.2 kanaler, och via extra tak- eller bakhögtalare och ett separat effektsteg (där NAD:s egen CI940 sitter som en smäck) kan du få toppmodernt, storslaget filmljud i tre dimensioner i ända upp till 7.2.4 kanaler.**

I T 778 har NAD för första gången använt sin Hybrid Digital-förstärkarteknik i en surroundprodukt. Den här principen såg dagens ljus första gången i NAD:s audiofila New Classic-serie med stereoförstärkare (C388 m.fl.), och nu kan du njuta av samma kristallklara och råstarka ljud i full surround. Explosiv dynamik och en myriad av detaljer på en helt ’svart’ bakgrund är en cocktail som blåser liv i både din musik och ditt filmljud på ett helt nytt sätt.

Observera att T 778 inte har någon inbyggd radiodel och därför enligt traditionell terminologi är en hemmabioförstärkare snarare än en hemmabioreceiver. I gengäld får du internetradio där du hittar de flesta stationer du är van vid att kunna ratta in på FM-bandet – plus tiotusentals andra från hela världen. En mycket modernare och mer flexibel radiolösning.

T 778 finns i grafitutförande och programmerbar systemfjärrkontroll samt fjärrkontroll till zon 2 medföljer.

* De 140 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, två kanaler i drift). Tänk på detta när du jämför olika produkter.

** Om du ansluter 2 subbasar går signalen parallellt utan individuell processorbearbetning.

Bluesound – trådlös streaming utan kompromisser

T 778 levereras med inbyggd Bluesound som är marknadens mest välspelande och avancerade multiroom-musiksystem. Här kan du streama all världens musik i högsta audiofila kvalitet och i Bluesound-appen får du fullständig överblick över all din musik, med skivomslag och alla funktioner till hands.

Du får tillgång till internetradio, TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra streamingtjänster. Om – eller rättare sagt när – du får lust, kan du snabbt och enkelt bygga ut systemet med trådlösa högtalare eller andra Bluesound-spelare så att du kan lyssna i flera rum, både individuellt och flera samtidigt.

En exklusiv detalj är att Bluesound stödjer det audiofila MQA-ljudformatet, så du kan streama musik i äkta 24-bitars HD-upplösning från till exempel TIDAL HiFi. Om musiken också får ta plats i ditt liv finns det nästan inget som slår kombinationen av Bluesound och äkta NAD-ljudkvalitet.

Dirac Live – digital rumskorrektion i audiofil kvalitet

Tillsammans med Dolby Atmos och DTS:X omfattar T 778 även grundversionen av Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena. 

Dirac Live kan ge en markant förbättring av ditt surroundljud, och systemet är globalt erkänt för sina fina audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biografer, ljudstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav. Appen är fullt tillräcklig i de allra flesta fall, men om du vill ha ännu fler justeringsmöjligheter kan du välja att köra processen via din dator. Eller så kan du uppgradera till Full Frequency-versionen om du vill gå all-in och justera över hela det hörbara spektret.

NAD Hybrid Digital – konsten att förvandla ren ström till välljud

Den enastående T 778 ljudkvaliteten bygger på en digital ingångsmodul som kombinerats med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en ”hybriddigitalförstärkare”, vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken.

Förstärkarmodulen utvecklades ursprungligen av det holländska företaget Hypex men NAD har därefter lagt otaliga timmar på att uppgradera och finputsa modulen in i minsta detalj. Ljudet är så kristallklart, musikaliskt och dynamiskt att NAD med stor framgång använt samma teknik i sina audiofila stereoförstärkare. Den kompakta och väldigt populära High End-modellen M10 som också använder samma läckra touchpanel på fronten ingår också.

NAD:s aktiva strömförsörjning är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare.

Se upp med konkurrenternas fiktiva watt!

Om du läser någonstans att en hemmabioreceiver har en effekt på t.ex. 100 watt betyder det i bästa fall ”100 watt i två av de sju kanalerna i hela frekvensområdet”. Det räcker åtminstone till att spela stereo på ett bra sätt, men vissa tillverkare går så långt att de ofta anger effekten med en 1 kHz-testton i 6 ohm – och bara i en av de sju kanalerna. Med andra ord: mäter de en irriterande ton som tjuter i mono, helt ensam, för att få en så hög effektsiffra som möjligt!

Dessa fiktiva watt är ett påfund som man tar till för att ge användaren intrycket av att produkten är mycket bättre – och särskilt mer kraftfull – än den egentligen är. Men om effekten på de hemmabioreceivrar du jämför med inte har mätts på lika villkor har du ingen som helst användning av siffrorna. Att jämföra en seriös hifi-effekt med ett pip i en enda kanal är ju helt meningslöst. Det är som att jämföra nyplockade äpplen med ruttna päron.

Inom HiFi Klubben anser vi fortfarande att det är oseriöst att ange uteffekt med en enda kanal i drift, men eftersom flera av våra konkurrenter inte vill ange riktiga hifi-watt har vi blivit tvungna att också presentera fiktiva watt för t.ex. NAD och Denon – men självklart anger vi även de seriösa siffrorna. Då slipper du åtminstone att bli lurad när du väljer receiver.

* De två HDMI-utgångarna har samtidig utsignal från samma källa, men på grund av regler kring kopieringsskydd (HDCP) kan du bara få UHD-upplösning på en enda utgång (HDMI 1). Om du spelar UHD-innehåll i full kvalitet via den här utgången (vanligtvis till en UHD-TV) kommer den andra utgången att avaktiveras under tiden. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 9 inbyggda förstärkarkanaler (Hybrid Digital)
 • 11.1-kanals bearbetning
 • Ytterst rent och detaljerat ljud med bra råstyrka
 • Stor färg-touchpanel med visning av skivomslag på fronten
 • Dirac Live digital rumskorrektion (grundversion)
 • Trådlös Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum (BluOS)
 • Stödjer Dolby Atmos DTS:X (upp till 7.2.4 kanaler via externt effektsteg)
 • Internetradio (TuneIn)
 • Styrning via app (Bluesound och val av ingång)
 • AirPlay 2 och Bluetooth inkl. aptX HD (via Bluesound)
 • Förberedd för röststyrning via Google-assistenten och Alexa (kräver smarthögtalare)
 • HDMI 2.0 med 4K/CEC/eARC/HDR/Dolby Vision
 • Auto-setup
 • Två HDMI-utgångar som kan användas samtidigt*
 • Dedikerad skivspelaringång (MM)
 • Bakgrundsbelyst universal-fjärrkontroll
 • Låg strömförbrukning i förhållande till prestanda

Begränsningar

 • Ingen individuell processorbearbetning för 2 subbasar
 • Ingen HDMI 2.1
 • Ingen Auro-3D
 • Inget avancerat grafiskt användargränssnitt
 • Ingen inbyggd FM-radio
 • Inga analoga videoanslutningar
 • Ljud i zon 2 endast från analoga ingångar
 • Fläktkylningen kan vara hörbar vid vissa förhållanden

Videos om NAD T778

Tekniska specifikationer

Power output (all channels driven)9 x 85 watt
Förstärkarkanaler9
FörstärkarteknikKlass D