Hopp til innhold
Kompakt högtalare (par)

Bowers & Wilkins 607 S2 Anniversary Edition

5 499:-par
New price 7 496:-Spara 1 997:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Växjö

HiFi Klubben Växjö
Båtmanstorget 1F
352 30 Växjö

 +4647045640
 [email protected]

600-serien fyller 25 år och det ska firas. Denna jubileumsversion är snyggare och mer välspelande än någonsin tidigare – måste upplevas!

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 607 S2 Anniversary Edition – superkompakt kvalitetshögtalare med Continuum-teknik, övertygande hifi-ljud och snygg finish

 • Imponerande fylligt ljud för storleken
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Stilren och modern design
 • Perfekt för att placeras på en bänk eller hylla

Bowers & Wilkins 607 S2 Anniversary Edition är den minsta högtalaren 600 Anniversary-serien men den rymmer samma avancerade lösningar och samma imponerade musikalitet som sina storasyskon. Trots de väldigt blygsamma måtten har 607 ett övertygande fylligt ljud som klär alla typer av musik. Tillsammans med en bra förstärkare från till exempel NAD eller Denon får du en diskret anläggning som kan fylla ett mindre vardagsrum eller något annat rum med hifi-ljud av mycket hög klass.

Anniversary Edition är framtagen för att fira 600-seriens 25-årsjubileum och i bästa B&W-anda har både finish och ljudkvalitet höjts ett extra snäpp. Det exklusiva 5-tums bas-/mellanregistret i Continuum och Nautilus-diskanten av Double Dome-typ ser till att de finaste detaljerna alltid följer med. 607 S2 Anniversary Edition är avstämd för att placeras nära väggen, till exempel på en bänk eller hylla. Här kommer den att spela fylligt och harmoniskt utan överdriven eller mullrande bas. Om du vill ha ännu mer och bättre bas kan du lägga till en separat subbas, till exempel någon av B&W:s egna ASW-modeller.

Finishen på 607 S2 Anniversary Edition håller hög klass och smälter in naturligt i ett stilrent hem. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element.

Bowers & Wilkins 607 S2 Anniversary Edition finns med finish i svart matt, vit matt eller ljus ek.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition– fullfjädrad hifi åt folket i 25 år

Jubileumsutgåvan av Bowers & Wilkins som tagits fram för att fira 25-årsjubileet av 600-serien höjer nivån för en legendarisk rad högtalare som redan innan sätter standarden i den här prisklassen. 600-serien har varit otroligt populär ända sedan de första modellerna kom ut på marknaden 1995, och sedan dess har fler än en miljon par 600-högtalare skickats över disk till musikälskare över hela världen. Så det finns verkligen anledning att fira 25-årsdagen.

Fronten på den nya generationen har fräschats upp med en läcker lasergraverad Anniversary Edition-ring i aluminium runt diskanten, familjen har utökats med en elegant ny finish i ljus ek och delningsfiltret har uppgraderats med nya exklusiva komponenter som ger ett hörbart renare och mer naturtroget ljud. 600 Anniversary Edition kommer därför att ge dig lika suverän valuta för pengarna i dag som den tidigare generationen gjorde när den lanserades.

600 Anniversary Edition omfattar en golvhögtalare, två kompakthögtalare, en centerhögtalare samt hela tre subbasar i oförändrad skepnad sedan tidigare. På så sätt kan du fritt kombinera dig fram till ett komplett system som matchar dina behov. Oavsett om du avnjuter fina musikaliska detaljer framför stereon eller får en ordentlig omgång i hemmabion så kommer dessa läckra högtalare att leverera med toppbetyg.

Solid och elegant design med härliga detaljer

Designen i 600 Anniversary Edition är stilren och elegant. Kabinetten har monterats på ett raffinerat sätt som ger en helt ren baksida och fronterna har lackerats med elegant silkesmatt svart eller vit finish. Basporten är diskret placerad på baksidan på alla modeller och under ytan hittar du en otroligt solid konstruktion som hjälper elementen att prestera optimalt.

Precis som på den exklusiva 700-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt har frontplattan inga synliga monteringsskruvar, och frontskyddet sitter fast med magneter. Det här gör att de snygga elementen kommer till sin fulla rätt så att din Anniversary Edition-högtalare från 600-serien kan bli en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan frontskyddet i tyg.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Aluminiummembranet har en avancerad sandwich-konstruktion där membranets baksida fått ett extra lager som dubblerar huvudmembranet, men med centerhålet utskuret. Det här gör att elementen hamnar närmare en ”perfekt pistongrörelse”, och det är i mångt och mycket förklaringen till den imponerande luftiga och detaljerade återgivningen.

Magnetsystemet har lånats från 700-serien, så ljudet är suveränt rent och detaljerat. Elementet är också rent mekaniskt frikopplat från kabinettet med en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

FST– ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Golvmodellen 603 S2 Anniversary Edition är en äkta 3-vägsmodell som är bestyckad med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Less is more

Delningsfiltret på 600 Anniversary Edition-högtalarna har uppgraderats med nya exklusiva kapacitorer och häri ligger faktiskt hela hemligheten bakom den hörbart förbättrade ljudkvaliteten jämfört med föregående generation av 600-serien. 

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud.

Skruvterminalerna på bakpanelen har lånats från 700-serien och säkerställer att högtalaren fungerar problemfritt under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Imponerande fylligt ljud för storleken
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Stilren och modern design
 • Inte särskilt krävande för förstärkaren
 • Perfekt för att placeras på en bänk eller hylla

Begränsningar

 • Kräver en del effekt för att spela högt
 • Inget integrerat väggfäste
 • Ej finish i äkta trä eller högglanslack
 • Naturliga begränsningar i det djupaste basregistret

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)52 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Frekvensomfång (-6dB)40 - 33000 Hz
Känslighet84 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant1 tums Nautilus-laddad Double Dome-aluminium
Baselement1x 5 tums Bas/mellanregister i Continuum